Şimdi Ara

Yeni Güç Kaynağım Arızalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, yeni bir sistem topladım 3 hafta önce. Ve şu güç kaynağını aldım:
    https://www.itopya.com/xpg-core-reactor-750w-80-gold-full-moduler-120mm-fanli-psu/

    Sistem bugün oyun oynarken bir anda elektrik kesilmiş gibi kapandı ve bir daha açamadım. Anakart hiçbir şekilde tepki vermedi. Boot etmedi. Sistemi söktüm ve tekrar bağlayıp uzay montaj boot etmeyi denedim ancak hiçbir tepki alamadım. Sadece power switch ile boot edince güç kaynağı tık diye bir ses verdi ancak fanlar dönmedi. Güç kaynağında acaba yük olmadığında fanlar dönmüyor mu diye araştırdım ama bir şey bulamadım. Daha sonra sadece 24 Pin üzerinden çalıştırdığımda yine sadece tık şeklinde şalter sesi aldım. Fakat fanlar dönmedi hiçbir şekilde. Molex üzerinden kasa fanı bağladığımda onlarda hiçbir şekilde çalışmadı. Yedek bir parçam da yok denemek için. Sizce sorun anakartta mıdır güç kaynağında mı? Nasıl emin olabilirim? Ona göre servise göndereceğim çünkü. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Anakart modelim:
    https://www.msi.com/Motherboard/X570-A-PRO







  • Hiç yardımcı olabilecek yok mudur acaba?
  • En güzeli, bir komşudan/arkadaştan sağlam olduğundan emin olduğunuz bir PSU'yu ödünç alıp sistemde denemek olur.
    Bunun dışında PSU'yu kısa devre yöntemiyle çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Kısa devre ile çalıştırmayı nasıl yapacağınızı öğrenmek için şu videoya bakabilirsiniz:
    https://www.youtube.com/watch?v=AOeHN52pspI&t=101s

    Bu şekilde çalıştırdığınızda PSU'nun fanı çalışması gerek. PSU bu şekilde çalışırsa molex üzerinden kasa fanı bağlayarak fanların çalıştığını da teyit edebilirsiniz.
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Hocam hazır metin atacağınıza yazdığımı bir okusaydınız keşke
  • Dreandes kullanıcısına yanıt
    Hazır metin mi atmışım? Fikrimi yazdığım için kusura bakmayın. Hiç yazmamışım gibi kabul edin. Size kolay gelsin...
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman bir daha okumadan fikir belirtmeyin. Dediklerinizi zaten yaptığımı yazdım ilk mesajda. Nasıl yapıldığının videosunu atıp, fanları dene demişsiniz. Zaten bunları denediğimi yazdım ben. O sebeple sizin mesajınızın olayını çözemedim ben. Bozuldunuz sanırım ancak benim yazdıklarıma böyle cevap yazdığınız için ben bozuldum asıl.
  • Dreandes kullanıcısına yanıt
    Sizin için not yazdım kendime. Tekrar bir başka konuda falan rastlarsam size yorum yazmayayım diye not düştüm. Ancak burada ısrarla "bir daha okumadan fikir belirtmeyin" şeklindeki, en hafif tabirle hoş olmayan ifadenizi tekrarladığınız için yanıt verme hakkımı kullanmak için yazıyorum.

    Siz ilk mesajınızda sistemi söküp uzay montaj yaparak denediğinizi belirtmişsiniz. Yani donanımlar yine aynı donanımlar. Peki ben size ne önerdim?: Bir komşudan ya da arkadaşınızdan sağlam olduğuna emin olduğunuz bir PSU'yu ödünç alıp sistemde denemenizi önerdim. Siz böyle bir şey yaptınız mı? HAYIR! Bu durumda "dediklerinizi zaten yaptığımı yazdım" demeniz mantıklı olmuyor!

    Bu önerimin dışında yapılabilecek şeyin PSU'yu sisteme bağlamadan kısa devre ile çalıştırmayı denemek olabileceğini belirttim. Siz ilk mesajınızda "power switch" falan demişsiniz, belki bu ifadeniz ile kısa devre çalıştırmayı kast etmiş olabilirsiniz, ben bu ifadeyi anlamadım. Eğer öyleyse (trip atışınıza bakılırsa öyle gibi) keşke bunun kısa devre olduğunu Türkçe olarak yazsaydınız da güzelce anlasaydık. Yazdığınız İngilizce ifadeyi anlayamadığım için bana trip atma hakkınız olduğunu düşünmüyorum. (Hatta yaptığınız işlemi Türkçe olarak doğru şekilde ifade edemediğiniz için özeleştiri yapabilirsiniz belki.) Kaldı ki, esas önerim olan başka bir PSU'yu sisteminizde deneyin şeklindeki önerimi daha önce yapmamış olduğunuz için "dediklerinizi zaten yaptığımı yazdım" diyerek trip atmanız kesinlikle uygun olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 22 Mayıs 2020; 0:37:36 >




  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Gene tamamen ben suçlu oldum yani :) Bravo size. Not düşmeniz ilginç, demek kendinizde kusur görmüyorsunuz, biz de bloklarız hocam sorun değil :). Ayrıca ilk mesaja Yedek bir parçam da yok denemek için dedim zaten. Yani komşumda veya arkadaşımda olsa zaten alıp denerim ki konuyu açma sebebim o zaten. Ayrıca benim Power Switch dememi eleştirmişsiniz ancak zaten terim o şekilde zaten. Güç anahtarı desem emin olun kimse anlamayacaktır çünkü bilgisayar terimi. Ve ilk mesajda Molex üzerinden kasa fanı bağladığımda onlarda hiçbir şekilde çalışmadı demişim siz de cevap olarak PSU bu şekilde çalışırsa molex üzerinden kasa fanı bağlayarak fanların çalıştığını da teyit edebilirsiniz demişsiniz. Yani özetle boşuna karşıyı suçlamayın. Trip falan attığım yok çocuk değiliz herhalde ancak siz de hatalı olduğunuz yerde zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Neyse Konu nereden nereye geldi. Umarım mesajımı okuyan ve yardımsever bir arkadaş yazar.




  • Ben suçlu aramaya çalışmıyorum. Özeleştiri yapıp yapmamak size kalmış. Yazdığım öneriye karşılık "zaten dediğinizi yaptığımı yazmıştım" şeklindeki gerçek dışı ifadenizle bana trip atmaya kalkıştığınız için gerçeği ortaya koydum. Molex üzerinden fan çalışmasının öncesinde "PSU kısa devre ile çalışırsa" yazmıştım. Siz Türkçe olarak PSU'yu kısa devre ile çalıştırdığınızı ifade edemediğiniz için anlaşmazlık oldu ikinci kısımda. İlk kısımda (başka PSU ile deneme önerisinde) net şekilde yanlışsınız zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.