Şimdi Ara

Tüv Türk muaynene hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba. Babamın aracı var kendisinin kronik rahatsızlığı var. Araç muayenelerinin 3 ay içinde olanlara süre sorunda 1.5 ay tanındı(65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlara. Kimisi de herkse geçerli diyor.).Haziran başında muayene var. Herhangi belge götürmemiz gerekir mi ? Polis ceza yazar mı ? Sadece gecikme zammı için mi yaptılar bunu zaten 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan sokağa çıkmıyor diye. Kaza vs olursa sigorta kasko ödeme yapar mı? Bilgisi olan varsa yazabilir mi ? İnternette çok araştırdım bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsufrankwoli -- 21 Mayıs 2020; 12:11:51 >



  • aynı durum benim kullandığım aracın ruhsat sahabı için geçerliydi
    yani 65 yaş üzeri olduğu için 3 temmuza kadar muayeneye giderse gecikme ücreti alınmayacaktı
    tüvtürk e bu aracın trafikte olduğu halde muayene gecikmesinin sorun olup olmayacağını sordum
    kendileri için her hangi bir sorun olmadığını ama trafik ekipleri çevirirse ne yapacaklarını bilemediklerini söyledi

    ben de hiç riske girmedim ve muayeneye 2 gün gecikmeli götürdüm
    her hangi bir gecikme ücreti tahsil etmediler
  • 3 ay + 45 gün herkese tanınan bir hak. Benim de 24 Nisan'da doldu muayene, haftada 3-4 kere de kontrol noktasından geçiyorum.

    En güzeli de TÜVTÜRK arada mesaj veya daha doğrusu olta atıyor. :) Yok efendim Temmuzdan sonra yoğunluk olurmuş da, şimdi istasyonlarda her türlü tedbir alınmış da falan da filan. :)

    40 yılın başı devlet vatandaşına bir kıyak geçmiş, bir daha görür müyüz bilinmez iken ben bunu sonuna kadar kullanmazsam içim rahat etmez. :)
  • Teşekkürler. Sigortası acentasını arayıp sorayım. Buraya da yazarım. Muhtemelen muayeneden kalacağım sanayide gittiğim yerler kapalıydı yeni açıldılar şimdi oralarda yoğundur. Aslında bu hakkı kullanmak istemiyorum ama hazır virüs yayılması da düşüyor iyice azalana beklemek en iyisi gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsufrankwoli -- 21 Mayıs 2020; 12:11:35 >
  • Konu takip. Dedemin aracın muayenesi yaklaştı ama çevirmede sıkıntı olacaksa gidip yaptırayım. Zaten bu aralar istasyonlar da bomboştur. Hazirandan sonra yığılma olması şaşırtmaz, o sıcakta beklemeye değer mi emin değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marslan1999

    Konu takip. Dedemin aracın muayenesi yaklaştı ama çevirmede sıkıntı olacaksa gidip yaptırayım. Zaten bu aralar istasyonlar da bomboştur. Hazirandan sonra yığılma olması şaşırtmaz, o sıcakta beklemeye değer mi emin değilim.
    İstasyonlar bomboş mu ? Nerede... Ben 8 mayısta pendik istasyonunda yaptırdım acaip kalabalıktı. Randevum 15:45 idi 15:41de fişimi aldım. Daha saat 12 nin arabaları tamamlanmamıştı. 17:50yi geçiyordu arabayı aldıklarında . daha önce 2 kez muayene yaptırdım aynı yerde kesinlikle bu sefer daha yoğundu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-rayted

    İstasyonlar bomboş mu ? Nerede... Ben 8 mayısta pendik istasyonunda yaptırdım acaip kalabalıktı. Randevum 15:45 idi 15:41de fişimi aldım. Daha saat 12 nin arabaları tamamlanmamıştı. 17:50yi geçiyordu arabayı aldıklarında . daha önce 2 kez muayene yaptırdım aynı yerde kesinlikle bu sefer daha yoğundu.

    Alıntıları Göster
    Ertelendi dedikleri için giden olmaz diye düşünüyordum. Hiç bulaşmayayım en iyisi, bilgi için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tsufrankwoli

    Teşekkürler. Sigortası acentasını arayıp sorayım. Buraya da yazarım. Muhtemelen muayeneden kalacağım sanayide gittiğim yerler kapalıydı yeni açıldılar şimdi oralarda yoğundur. Aslında bu hakkı kullanmak istemiyorum ama hazır virüs yayılması da düşüyor iyice azalana beklemek en iyisi gibi.
    İyi günler muayene hakkinda bilgi alabildiniz mi ona göre bende yaptirmayacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinvurgun

    İyi günler muayene hakkinda bilgi alabildiniz mi ona göre bende yaptirmayacagim.

    Alıntıları Göster
    Hocam polis çevirirse 65 yaş üstü ise sürücü ya da kronik rahatsızlığına dair belge varsa ceza yazmaz dedi bir polis. Sigortacı tam hakim değil konuya. Yaptırma imkanı varsa yaptırmak lazım.
  • Arkadaşlar benim motorun da muayenesi mart ayında idi. Hava soğuk olduğu için gidip yaptıramadım. 3 Nisan'da da malum muayene ertelendi. Ben şimdi muayeneye giderken polise yakalanırsam sorun yaşarmıyım sizce ? Bu konuda net birşey bulamadım bende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huncacare

    Arkadaşlar benim motorun da muayenesi mart ayında idi. Hava soğuk olduğu için gidip yaptıramadım. 3 Nisan'da da malum muayene ertelendi. Ben şimdi muayeneye giderken polise yakalanırsam sorun yaşarmıyım sizce ? Bu konuda net birşey bulamadım bende.
    tüvtürkten gelen sms i gösterin
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Randevu sms iş görür inşallah. Zaten muayenesiz diye sürmüyorum da şu an. Ama yine de polisin insiyatifine kalıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.