Şimdi Ara

CD Project, Ubisoft'u geçerek Avrupa'nın en değerli oyun şirketi oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • The Witcher serisinin yapımcısı CD Project, Avrupa'nın en değerli oyun şirketi oldu. Fransa'nın ünlü şirketi Ubisoft'u geride bırakan CD Project'in bugün itibarıyla pazar değerinin 8,13 milyar dolara ulaştığı bildirildi.



    CD Project geçtiğimiz 2019 yılını 6,8 milyar dolarlık piyasa değeriyle kapatmıştı. Yaklaşık altı aylık süreçte şirket değerini 1,3 milyar dolar daha artırmayı başarmış. Avrupa'da Ubisoft'un arkasında ikinci sırada yer alıyordu, ancak şimdi artık birinciliği göğüslemiş durumda. CD Project ayrıca Polonya'nın da en değerli şirketi (oyun harici tüm şirketler de dahil) konumunda bulunuyor.



    Amerikalı şirketlerle karşılaştırdığımızda ise CD Project'in hala biraz geride kaldığını görüyoruz. Rockstar'ın sahibi Take-Two'nun piyasa değeri 16,13 milyar dolar seviyesinde. Sektörün en köklü şirketlerinden olan Electronic Arts da 34 milyar dolarlık değere sahip. Son olarak Activision Blizzard ise 56 milyar dolarlık müthiş piyasa değeriyle ilk sırada bulunuyor (Nintendo, Sony, Microsoft, Tencent gibi şirketler hariç).





    Cyberpunk 2077'i için geri sayım başladı



    CD Project'in yeni oyunu Cyberpunk 2077 önümüzdeki Eylül ayında oyunseverlerle buluşacak. Oyun için heyecan her geçen gün artmaya devam ediyor. Sektörü takip eden analistler, son yılların belki de en merakla beklenen oyunu olan Cyberpunk 2077'nin sadece ilk yılı içerisinde 20 milyon kopya satacağını tahmin etmişti.



    CD Project, Cyberpunk 2077'nin ardından yeni bir Witcher oyunu geliştirmeye başlayacak. Yeni oyun bir devam oyunu olmayacak, hatta Geralt'ın da başrolü başka bir karaktere bırakması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili konuşan CDPR geliştiricileri, yeni Witcher oyununda Ciri'nin hikayesine odaklanılabileceği yönünde bazı ifadeler kullanmıştı.



    The Witcher 3'ün geçtiğimiz ay itibarıyla toplam 28 milyon kopya sattığı açıklandı. Son 10 yılın en iyi birkaç RPG oyunundan birisi olarak değerlendirilen Witcher 3 şu sıralar beşinci yılını kutluyor.



     








  • Helal olsun adamalara
    Hakkıyla buraya geldiler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanırım bu şirketler hisse olarak borsaya açılmış değerler ile bu rakamlardan bahsediyorlar.

    Bu borsa işi oyun şirketlerine fena patlayacak. Oyun dünyası bu işlere uygun değil ve olmayacakta.
  • kaliteli iş yaparsan, milleti drm-pay2win ile uğraştırmaz ve işine bakarsan demek ki para kazanabiliyormuşsun, olsun yüzde 0,00000001 dolar daha fazla kazanmayıver

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Evet hisse senedi üzerinden. Malesef oyun şirketleri için geçmişteki başarılar önemli değil. Çünkü piyasa saman alevi gibi. Şimdi Cyberpunk 2077 furyası estiği için normal bir durum. Daha da artar bu gidişle. Witcher ilk çıktığı zaman PR yapamadıkları halde oyun kendini ispatladı şimdi 28 milyon satış rakamına ulaşmış. Cyberpunk 2077'ye hem PR yaptılar hem de oyun gerçekten güzel olursa 30-40 milyon satması işten değil.
    Witcher serisi toplam 25 milyon satışta 250 milyon dolar kar elde etmiş. Çünkü çoğu insan oyun çıktıktan sonra güzel olduğunu öğrenip indirimden satın aldı. Cyberpunk 2077 için yarım milyar dolar net kar beklenebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bellece45 -- 21 Mayıs 2020; 0:30:26 >
  • CD Project, Ubisoft'u geçerek Avrupa'nın en değerli oyun şirketi oldu
  • Aşırı balon bir değer. Düşmesi tek bir tutmayan büyük oyuna bakar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Adamlar zaten 7 yılda büyük bir oyun çıkarıyor. Bu zamana kadar hep yükseldiğini gördük. Will Cyberpunk 2077 down? I don't think so

  • Devasa bir balon. Yakında acemi yatırımcıları tokatlarlar serbest düşüşe geçer hisseler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helali hoş olsun. Hakkıdır valla.

  • witcher 3 oynuyorum, şahane bir oyun, hakediyorlar

  • BCRTVKCS kullanıcısına yanıt
    Keşke düşmese ama kendin de demişsin 7 senede bir oyun çıkarıp değerli kalabilmek için GTA çıkarabiliyor olmak lazım. Bence cyberpunktan bir süre sonra değerleri düşecek. Oyun kötü olacağından değil tek bir oyunun bu kadar değeri kaldıramayacağından

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    O zaman Witcher bu işi iyi kotardı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Böyle saçma bir bakış açısı olamaz. Bebek bezi üreten bir firma tek bir ürün ürettiği için batar mı hayır o ürünü en iyi haline daha iyisine götürerek devam eder. veya petrol firmaları ürettiğikleri ürün ve değerleri tek bir şeye dayanmasına rağman batmıyorlar.

    Tek bir oyun bu kadar değeri kaldırabilir çünkü eğer sadece 1 Konuya odaklanırsan onu mükkembele eriştirebilirsin.

  • oyunun 1.bakış açısı olması bende büyük soru işareti uyandırıyor. rpg oyunda 1. bakış açısı kamera bence büyük eksi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 21 Mayıs 2020; 13:16:17 >
  • serafon kullanıcısına yanıt
    sanırım ben baya yaşlanıyorum böyle bir yorum görmeyi beklemezdim rpg dediğin bence 1. bakış açısından olur çünkü rol yaptığın kişi sensindir dünyanı onun gözlerinden 1. kişiden görürsün 3 kişi olarak uzaktan izlediğin zaman tam rpg olmuyor kesinlikle.
  • jem991 kullanıcısına yanıt
    O da haklı bir bakış açısı belki ama karakterinin dışını, kıyafetini, techizatını, hareketlerini vs tam göremiyorsun. Bu da tercih meselesi sanırım. Ben daha hakim olmayı tercih ediyorum sanırım.
  • jem991 kullanıcısına yanıt
    Sadece bebek bezi satmakla 7 sene de bir oyun satmayı benzer görüyorsan beni bloklayabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jem991 kullanıcısına yanıt
    Tam tersi fazla gençsin sanırım. Bana bir kaç tane FPS olan eski rpglerden saysana? Ultima mı fpsydi baldurs gate mi yoksa m&m lermi fpsydi Ben hatırlayamadım da

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.