Şimdi Ara

Alibaba, akıllı hoparlörü için yapay zekaya 1.4 milyar dolar yatırım yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Çinli e-ticaret devi Alibaba Group, Tmall Genie akıllı hoparlörünü daha donanımlı hale getirmek için yapay zeka (AI) ve nesnelerin interneti (IoT) sistemlerine 10 milyar yuan (yaklaşık 1.41 milyar dolar) yatırım yapacağını açıkladı.



    Ayrıca Bkz.TV Box ve tıraş makinelerine ek gümrük vergisi getirildi



    Şirket parayı Tmall Genie'ye daha fazla içerik eklemek ve özel teknolojiler geliştirmek üzere harcayacak. Akıllı hoparlörün ilk versiyonu 2017'de piyasaya sürülmüştü. Cihaz tıpkı rakip modeller gibi kullanıcılarla sesli arayüz üzerinden etkileşime giriyor.





    Pazarda sıkı rekabet var



    Tmall Genie, AliGenie isimli bir sesli asistana sahip. Bu sayede müzik çalma, hava durumu bilgilerini aktarma ve akıllı ev aletlerini kontrol etme gibi kendisinden beklenen özellikleri yerine getirebiliyor. Hatta sesli komutla Alibaba'nın alışveriş sitesi Tmall'dan ürün bile sipariş edebiliyor.



    Alibaba, Çin akıllı hoparlör pazarında Xiaomi ve Baidu ile sıkı bir rekabet halinde. Araştırma şirketi Canalys'in son verilerine göre Alibaba geçen yıl 16.8 milyon akıllı hoparlör sevkiyatı gerçekleştirdi. Baidu ise 17.3 milyon adetle daha ön sırada yer aldı.



    Kaynak:https://www.reuters.com/article/us-alibaba-iot/alibaba-to-invest-1-4-billion-in-ai-system-for-smart-speakers-idUSKBN22W0U1







  • Ankere benziyo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.