Şimdi Ara

Volkswagen Türkiye fabrikası tarım arazisi üzerine mi kurulacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Alman otomotiv devi Volkswagen, Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurmuş hatta bunun için “Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ” adında Manisa merkezli bir şirket bile kurmuştu. Fakat Türkiye’nin Suriye’deki askeri operasyonları bahane gösterilerek süreç askıya alınmıştı.



    Uzun süredir ses seda çıkmayan yatırım süreciyle alakalı bugün yeni bir iddia ortaya atıldı. Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan, katıldığı bir canlı yayında Volkswagen’in yatırımını Manisa Muradiye’deki orman fidanlığının da içerisinde bulunduğu bir tarım arazisi üzerine yapılacağına dair duyumlar aldıklarını belirtti. Bu kapsamda fidanlığın Hazine’ye devredildiği söyleniyor.



    "4 bin dönümlük alan tahsis edildi"



    Akcan’ın açıklamalarına göre Volkswagen fabrikası için Muradiye’de 4 bin dönümlük alan tahsisi yapıldı ve bu alan içerisinde 1000 dönümlük Muradiye Fidanlığı da yer alıyor. Akasya, erguvan, kestane ve akçaağaç gibi özel bitkiler dahil olmak üzere yıllık 5 milyon fidan kapasitesine sahip olduğu belirtilen fidanlığın yılda 500 milyon TL ciro yaptığı belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.2020 Toyota Sienna, yepyeni tasarımı ve teknolojileriyle tanıtıldı



    Fabrika’nın bir tarım arazisi üzerine kurulmasını doğru bulmadıklarını belirten Akcan, “Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımına izin verilirse yarın işleyecek arazi bulamayacağız. O zaman ne tohumu ne de girdi maliyetlerini konuşmaya gerek kalmayacak” şeklinde konuştu.



    1.5 milyar euro yatırım yapılacağı ve yıllık 300 bin adet üretim kapasitesine sahip olacağı açıklanan fabrikada Passat ve Superb gibi önemli modellerin üretileceği açıklanmıştı.








  • Doğrudur yanlıştır bilemem ama kaynak sozcu.com olunca bi durup düşündüm . Garip olan aynı fotoğraf kaynaktaki haberde de kullanılmış. Görünen arazi yılda 500 milyon TL ciro yapıyordu da biz neden fukarayız ? Bu arazi ülkemizde tek mi ? Yok mu böyle 500 milyon ciro yapan başka arazi ? Ben giyer çizmeyi ne gerekiyosa yaparım.
    aynı kuruluş lütfen o araziler için ne kadar tohum verdiler ne kadar ürün kaldırdılar onu da paylaşırlarsa sevinirim (son 20 yıl) ben buraya ejder meyvesi eksem 500 milyon kaldırırımla olmuyor o işler. tarım arazilerinin sanayileştirilmesine ben de karşıyım hatta tarıma en çok önem vermemiz gereken günlerdeyiz ama volkswagen gibi bir firmayı da buraya çekmek için kaç ülkeyle yarışıyoruz ortada. bu üreticileri buraya çekmeliyiz net.
  • sanki ülkede tarım yapılıyor bırakın bu işleri...

  • yarım arazisi tahsis edildiyse hiç şaşırmam, bundan 50 yıl önde tarım ülkesiydik, şimdi ise beton ülkesi olduk...

  • Doğrudur yanlıştır bilemem ama kaynak sozcu.com olunca bi durup düşündüm . Garip olan aynı fotoğraf kaynaktaki haberde de kullanılmış. Görünen arazi yılda 500 milyon TL ciro yapıyordu da biz neden fukarayız ? Bu arazi ülkemizde tek mi ? Yok mu böyle 500 milyon ciro yapan başka arazi ? Ben giyer çizmeyi ne gerekiyosa yaparım.

  • aynı kuruluş lütfen o araziler için ne kadar tohum verdiler ne kadar ürün kaldırdılar onu da paylaşırlarsa sevinirim (son 20 yıl) ben buraya ejder meyvesi eksem 500 milyon kaldırırımla olmuyor o işler. tarım arazilerinin sanayileştirilmesine ben de karşıyım hatta tarıma en çok önem vermemiz gereken günlerdeyiz ama volkswagen gibi bir firmayı da buraya çekmek için kaç ülkeyle yarışıyoruz ortada. bu üreticileri buraya çekmeliyiz net.
  • evet tarım arazisidir etrafı yandaşa peşkeş çekil başka arazı yok :D

  • Yazık gerçekten. Geleceğimiz karartılıyor inanın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sultan Abdülaziz'in bir sözü vardır "Memleketime demir yolu yapılsın da isterse sırtımdan geçsin" diye ki aynı anlayışla sarayın bahçesinin deniz kıyısındaki bölümünü bu uğurda tren yoluna feda etmiştir...

  • Koca ülkede başka arazi kalmamış herhalde tohum eker gibi fabrikayı da belirli bi toprak üstüne kuruyoruz sanki....

  • Her şey bitti bu kaldı.
  • f.saricam F kullanıcısına yanıt
    tarım arazileri imara açıla açıla yakın gelecekte yok olacak, sonra neden aç kaldım ben yeaaaa diye gelir buraya yazarsın yine.

  • '' Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.''

  • 4.000 dönüm yapılacak yatırım iş istihdamına bakıldığında çok büyük bi rakam değil kaldıki köylerdeki bir çok tarla ekilmiyor hem Türkiyede otomil üretilsin ihracat artsın diyorsunuz hemde fabrika yapılmasın diyorsunuz ne yazıkki bazı yerlerden fedakarlık yapılması gerekiyor tarımın katme değeri ne yazıkki fazla değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10 bin tane fidan satabilirsen bir tane araba alabilirsin öyleyse.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • f.saricam F kullanıcısına yanıt
    Dönümü 125 TL ye geliyor altın kaplama olsa o kadar Tutarda üretim yapamazlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    Yanlış anladın dostum. Ben asla imara açılsın demiyorum. Ben bu ülkede hala ilk yatırımın tarıma yapılması gerektiğini düşünenlerdenim. Tarım yoksa hiçbirşey yok. Ama (fotoğraf gerçek ise) o arazinin yılda 500 milyon TL ciro yapıyor olması hurafeden öteye gidemez.
  • Her yer boş tarım arazisiyle dolu. Sorun ekilmemesi. Kimsenin tarım yapıcam ama ülkede arazi kalmadı dediğini duymadım. Boş haber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmiyoz falan diyolardı fikir mi değiştirmiş vosvos

  • doğa, ağaç, tarım, toprak akp'nin umrunda değil, arap çöllerine aşık oldukları için cennet vatanı arap çölüne haline getirene kadar sömürmeye devam edecekler.

  • Duyumlar almış arkadaşın biri, bizimkiler de hemen haber yapmış, çok enteresan bir forum oldu burası..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.