Şimdi Ara

kendiniz Pasta cila yapıyormusunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar youtube’dan kendi pasta cila yapanlar var 2008 parlak siyah accent era aracım var ucuzda olsa pasta cila yapmak istiyorum çok iyi birşey beklemiyorum ama en azından biraz fark olsun yapan varsa püf noktalarını söylerseniz nasıl yapılıyor birde kullandığı malzemeri söyleyebilirmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Özellikle bir konuda uyarmak istiyorum, eliniz alışkın olmadığı için, ortalama sürede kaportanın kaç derecelere yükseleceğini bilemeyeceğiniz ve malzemeleri de tanımadığınız için boyayı yakma ihtimaliniz çok fazla. 1-2 seferde olmayabilir ama 1 sene içinde aracınızın verniğini bitirebilir, yüzeyi matlaştırabilirsiniz. Özellikle siyah renge pasta cila güzel şey fakat kendiniz yapmaya başlarsanız 1-2 sene içinde araç çok yüksek ihtimal boya isteyebilir.

    Bu yüzden ya dışarıda profesyonel birine yaptırın ya da en hafif pasta ve el işçiliği ile yapın.

    Çok pişman edip ciddi masraf açabilecek bir konu olduğu için özellikle uyarmak istedim.

    Ha illa ki 1-2 sefer deneyimlemek isterseniz ve bu işi yapacaksanız pasta sonrası işlemleri iyi araştırın. Basit ve ucuz cilalar yerine size özellikle soft99 fusso coat gibi uzun dönem araç üzerinde kalıcılığı olan wax kullanmanızı öneririm. Böylece boyanın tekrar pasta-cilaya ihtiyaç duyması normalden daha uzun sürecektir.




  • Ben de fırsat bulursam kül ile temizleyip cila atacam.

    Pasta isine girmem sevmiyorum vernigi zımparalamayi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç tecrübeniz yoksa ya hurdadan parça kaporta alıp onda 2-3 geliştirin ya da dışarıda yaptırın. diğer türlü pişman olursunuz. yine de yazayım menzerna 400-2500-3800 pasta-çizik-hare giderici ve rotary makine kullanıyorum.
  • pasta cila ciddi bir iştir normal yıkama gibi yaparsan bir faydası olmaz aksine zararın olur
    Önce boyayı temizlemek lazım kill ile bir ton ekipmanı var.

    Ben hızlı cila yapıyorum riski yok işlevi çok uygulaması basit
  • cilalı oto şampuanı aldım. yıkadıktan sonra pırıl pırıl parlıyor namıssız.
  • quote:

    çok iyi birşey beklemiyorum ama en azından biraz fark olsun


    Hocam pasta riskine girme. Direk güzel bir cila alıp onu uygula. Arabanın yüzeyi aşırı kötü değilse zaten muhteşem bir fark yaratacaktır cila.


    kendiniz Pasta cila yapıyormusunuz

    Ben Turtle Wax'ın teflon katkılısını kullanıyorum. Su kaydırıcılığı olsun parlatma performansı olsun başarılı bir ürün. Direk en ucuzundan cila süngeri ve mikrofiber bez ile uyguladım. Zor oluyor ancak değiyor.

    Diğer önerim verniksiz boyaya kesinlikle pasta sürme. Vernik zayıfsa pastayı unut. Ki 2008 siyah boyada muhtemelem vernik zayıflamıştır pastayı son çarede düşün derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pasta cila arabanın boyasını inceltiyor, sağlıklı birşey değil.arabada göze batacak kadar aşırı bir solma yoksa yaptırmak gereksiz.
  • Kendiniz yapın gitsin. Dışarıda çoğu yer çok mu bilinçli yapıyor sanki. Ömrü bitmiş padlerle, araç yüzeyini temizlemeyip sadece bir yıkama ile girişiyorlar boyaya ya da sizin kullanacağınız üründen çok daha kalitesizini kullanıyor.

    Aracın boyasını mutlaka kil ile temizleyin. Aşındırıcı etkisi düşük ya da dolgu özellikli bir cila yapın, üstüne de mutlaka wax. Bunu el ile de yapabilirsiniz çok zor bir uygulama değil.
  • Hevesle girersin arabaya sonra içinden geçer çıkarsın, bence deneme. Acemiye uygun bir iş değil. İlk olarak aracın boya yüzeyini hazırlaman lazım ardından nereye ne kadar çalışacağını bilmen gerek, araç önceden boyandıysa boyalı yerlere daha dikkatli girmen lazım çünkü işçilik nasıl yapıldı bilemezsin. Her polisaj aşamasından sonra aracı yıkaman lazım, alkolle silmen lazım. Hepsini yaptıktan sonra koruman lazım. Dışarıda 300 liraya yapanlar bunların hiçbirini bilmez dimdirek dalarlar arabaya rezil ederler sende aa parlıyo dersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Talihsiz bir kaza yaptım. Neyse tamır edildi araç kaportacı pasta cila yaptırıp teslim etmek istemiş sağ olsun.

    Adam tozlu arabaya dalmış makinayla, bi de zaten ışıl ışıl farlara da pasta yapmış ne kadar sinirlendim.

    Kendim yaparım ya da denerim yine de o kasaplara kurban etmem arabamı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyayı inceltmeden ve tamamen gitmese dahi kurtulabilecek en uzun süre olmak kaydıyla hare giderici ,uzerine de koruyucu tavsiye edebilecek var mı? Teşekkürler..
    Menzerna 3800 ve soft99 fusso coat dusunuyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhat:_19

    Boyayı inceltmeden ve tamamen gitmese dahi kurtulabilecek en uzun süre olmak kaydıyla hare giderici ,uzerine de koruyucu tavsiye edebilecek var mı? Teşekkürler..
    Menzerna 3800 ve soft99 fusso coat dusunuyorum?
    Hocam aracın Boyası iyi durumda ise, güzelce kaliteli bir cilalı şampuan ile yıkayın kurulayın aracı. Daha sonra Kil temizliği yapın. Üzerine aracınızın koyu renk olduğu için "Fusso Coat Dark" ile wax uygulaması yapın. Daha sonra garanti olsun diye aracı şampuansız yıkayıp üzerine kaliteli bir hızlı cila uygulaması yapın mesela "Sonax BSD" gibi, çok iyi sonuç alacağınızdan eminim.
  • Önümüzde 4 gün evde olduğumuz için acaba bende elle pasta cila mı yapsam diye düşünyorum çok profesyonel olmasada hem temizlenir hemde düzelir diye düşünüyorum. Elimde ÇBS Belco cila ve pasta var. Bunu Elle yaparsam bir zararı olur mu? Yaparken nasıl yapmalıyım Elle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.