Şimdi Ara

Türkiye'nin Geleceği İçin Akparti-CHP Değil Çare DEVA Partisi (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
5.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • "götü götle değiştikten sonra bizim götün nesi vardı!" demiş büyüklerimiz...
  • Neymiş 13 yıl tertemiz kalmış bir bakanmış. Devletin paraları eşe dosta dağıtılırken bu adam göz yumdu gıkını bile çıkarmadı. Akp neyse devada odur. Siyasal islamdan ne zaman kurtulursak bu ülke o zaman adam olur.

    edit:Tek yapabileceği şey akp'nin oylarını bölmek olur, ama gelipte bu adamı sütten çıkmış ak kaşık gibi anlatmayın. 20 yıldır hakkımı yiyen bu yozlaşmışlığın içinde olanlara hakkımı helal etmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardack -- 22 Mayıs 2020; 16:15:5 >
  • Ben siyasal islamci partilere vee onun içinden çikipta kendini tertemiz göstermeye çalişanlara oy vermem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trmeto kullanıcısına yanıt
    "adam gibi derdini anlatmak isteyen adamlar" ülkeyi harabeye çeviren siyasi partiye övgüler düzmez. düzüyorsa o aktroldür zati. kısa ve net!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1234Rambo

    "adam gibi derdini anlatmak isteyen adamlar" ülkeyi harabeye çeviren siyasi partiye övgüler düzmez. düzüyorsa o aktroldür zati. kısa ve net!
    konu burada akp degil ki, deva partisi basligindasiniz ama hala akp diyorsunuz. akp vekil transferini engellemek icin calisma baslattik diyor, ona ragmen neden akp hizmetinde bir parti diye iftira atiyorsunuz? eski akpli diye linc ediyorsunuz ama mansur yavas da eski mhpli, bunun hakkinda yorumunuz ne?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trmeto kullanıcısına yanıt
    görüşüm şu, katran kaynamakla olur mu şeker...... diye başlayan söz. tam olarak bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Aa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 14 Ocak 2021; 11:27:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepImpact.

    Eski Akpartili Muhafazakar, Eksi sözlük Yazarının Deva Partisi İçin yorumu.
    https://eksisozluk.com/ali-babacan--414679?p=413

    "Eğer bu parti hakkında ak parti tabanından gelen biri ne düşünüyor merak ediyorsanız beni dinleyin çünkü ben sizin deyiminizle aktrollüm. nickaltıma bakarsanız görürsünüz.

    evet ben cidden muhafazakar çevrede büyümüş, ablası başörtüyle üniversiteye girmeye çalışırken polisten cop yemiş, 15 temmuz'da boğaziçi köprüsünde darbeye direnmiş bir insanım. yedi sülalem nesillerdir hep bu çizgide oldu. ben de öyleydim. yıllardır süregelen problemleri hep "reis'in bir bildiği vardır, şu seçim de geçsin el atıp düzeltecek" diye gözardı ettik. pek çok konuda "reis iyi de çevresi kötü" diye kendimizi teselli ettik. üstelik bunu yaparken ankara'da siyasetin oldukça içindeydim. pekçok milletvekiliyle, bürokratla vs muhabbetim var. böyle olunca dönen ihaleleri, rüşvetleri, yolsuzlukları görüyordum. elbet düzelecek, reis'in haberi yoktur diye kendimi kandırıyordum. fakat benim için yerel seçimlerdeki hezimet, seçimlerin saçma sapan gerekçelerle tekrarı, bu süreçte pelikan mafyasının iğrenç tavrı/yalanları, erdoğan'ın seçimin hemen sonrasında bile bu mafyayı uçağına alması ve yetmezmiş gibi direkt pelikan yalısını ziyaret etmesi benim için bardağı taşıran son damla oldu.

    pelikancıların iğrençliğini detaylandırmıyorum çünkü hepimiz biliyoruz zaten. ülkede medyayı bitirdikten sonra şimdi de sosyal medyayı bitirme kararı aldılar. sözlük de dahil her yerde organize olup her sesi bastırmaya çalışıyorlar. midem kaldırmıyor artık.

    bu aşamada haliyle alternatif arayışları başladı. daha hiç ortada yokken keşke ali babacan çıkıp parti kursa diye hayal ediyordum. çünkü deli gibi sevdiğim ülkenin böyle eğitimli, barışçıl, dünyayı bilen, höt höt diye bağırmayan, liderlik kompleksi taşımayan, zeki, ahlaklı, deneyimli, genç ve 13 yıl bakanlığa rağmen tertemiz kalmış bir başkanı hak ettiğini düşünüyordum. gençliğim bitmeden böyle bir başkanımız olsun, yabancı arkadaşlarım arasında göğsüm kabarsın, yurtdışında yaşama, adeta kaçma isteğim son bulsun, çocuklarımı da böyle biri tarafından yönetilen türkiye'de yapayım istiyordum. hazırlıklar olduğunu öğrendiğimde ali babacan'ın çevresiyle ve daha sonradan kurucu olan ekibin bir kısmıyla temasa geçtim.

    aslında istesem belki kuruculardan olabilirdim ama yurtdışı planlarım ve iç siyasette enerjimi tüketmek istemediğim için bu harekete dışarıdan destek verme kararı aldım.

    kurucuları tanıyan, bu süreci yaşamış biri olarak en çok güldüğüm şey babacan'ın islamcı olduğu, deva partisi'nin de ak parti'nin devamı olduğu söylemi. kuruculardan özellikle genç olanların içinde inançsız pek çok şahıs var. araştırırsanız bunları bulursunuz. gençlerin çoğu boğaziçili, galatasaraylı, bilkentli vs. kimlik, ideoloji siyaseti yapacak tip hiç yok. bu 140 journos videosu için de para ödendiğini sanmıyorum, 140 ekibinin çoğu ali babacan'a ve onun savunduğu değerlere yakın isimler zaten.

    şimdi böyle bir parti kurulmuş. bir de alternatiflere bakalım.

    bütün muhalif partileri kıyaslayınca bu adamdan daha iyisi var mı gerçekten?

    ak parti zaten bitti. öyle bir şey yok. erdoğan var. o da ne halde hepimiz görüyoruz.

    chp kendini bile yönetemeyen bir parti. elindeki belediyelerde dönen yolsuzluğu cümle alem biliyor. üstelik ülkedeki chpfobisi yüzünden iktidara gelmesi mümkün değil. bu işler belediye seçimine benzemez. ülkenin %60'ının tüyleri diken diken oluyor chp lafını duyunca.

    mhp doğu periçek ile birlike erdoğan'ın stepnesi olmuş. bürokraside dolduracakları poziyonların hesabında. ülkedeki "vatan haini" söyleminin ve bu gerginliğin baş müsebbibi. yorulduk vallahi.

    iyi parti içeride bile birlik olamayan ve 90'lar ağzıyla siyaset yapan bir parti. farklı bir şey söylemiyorlar. mhp'nin bahçelisiz olanı. ben artık bu türk-kürt, alevi-sünni popülizminden bıktım. iyi parti bu popülizmin türkiye'deki kalesi zaten.

    hdp pkk'nın boyunduruğundan çıkamıyor ve çoğu kürt de aslında bıktı. sanmayın ki oy verenler de çok severek oy veriyor. özellikle hendek çatışmaları hdp'yi güneydoğudaki kürtlerin gözünde epey düşürdü.

    gelecek partisi-ak parti ilişkisi mhp-iyi parti ilişkisine benziyor. aynı söylemlerle farklı bir parti ve yine şahıs partisi. osmanlı, ümmet, gönül coğrafyası gibi söylemler artık ucuzladı. suriye macerasından ağzımızın yanması da beni itiyor.

    ekrem imamoğlu hiç demeyin, seçim dönemi cami cami dolaşıp yasin okuyan popülist bir karadenizli müteahhit. erdoğan'ın chp'de olanı. zaten belediye başkanı olarak şov yapmak dışında bir şey ortaya koymadı.

    mansur yavaş gördüğüm kadarıyla samimi, çalışkan ve dürüst bir insan. ankaralılar seviyor. demek ki iyi belediye başkanı. ama daha fazlasına uygun olduğunu düşünmüyorum. türkiye'yi yurtdışında temsil ettiğini düşündüğümde çok da yakışmıyor. ingilizcesi falan da yok. üstelik hala ısrarla ülkücüyüm diyen birine kürtler sikseniz oy vermez.

    şimdi ülkede elle tutulur partiler ve adaylar bu vaziyetteyken sizi deva'dan uzaklaştıracak olan şey nedir allah aşkına? dürüst olun, şirketiniz olsa hangi partinin liderini ceo yapardınız? cevap çok açık.

    bütün bu adaylar arasında tek başına aday olup kazanma şansı en yüksek aday ali babacan. bir eski ak partili olarak çevremde okumuş, genç kesim arasında kendisine büyük bir rağbet görüyorum. o doblolu, büyük resmi gören hüseyin amca var ya, onun üniversite okuyan çocukları babacancı olup çıktılar. biri de benim. insanlar korktukları için susuyorlar fakat whatsapp gruplarında çok fazla muhabbeti dönüyor emin olun. eğer muhalefet erdoğan gidici falan diye havaya girip imamoğlu gibi muhafazakar-milliyetçi tabanının asla oy vermeyeceği bir adamı aday gösterirse geçmiş olsun. erdoğan bir kez daha tokatlar. 2028'e kadar da bir yere gitmez. gençliğimi böyle harcamak istemiyorum.

    akıllı olalım, tatava yapmayalım derim."
    Bu eski çomarın temizlendiğini düşünmüyorum
    Mağaraya kapansın ruhunu temizlesin
    Görmüş müş, içindeymiş miş
    Öyle kaçmak olur mu yiğido ? Sen hala çomarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali Babacanı seviyorum ama sadece onu diğerler Akp 2.0 o yüzden gene Chp ye oyum.Ali Babacan gerçekten işinin ehli biri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.