Şimdi Ara

Voleybola geç mi kaldım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, öncelikle çoğu kişinin algısı "spora başlama yaşı yoktur, azmedersen başarırsın" olduğunu biliyorum fakat yine de bilen birinin cevaplaması daha iyi olur. Şöyle ki, şu anda 16 yaşındayım ve sonraki eğitim öğretim yılında 11. Sınıf'a geçmiş olacağım. Daha önce profesyonel olmamakla birlikte ufak bir basketbol eğitimi almıştım, sorum şu, voleybola başlamak istiyorum fakat geç mi kaldım emin değilim. Elbette 9-10 yaşlarında başlayanlara göre çok daha cahil kalacağım ama yine de başlamak istiyorum. Amacım profesyonel bir voleybolcu olmak değil, okul takımı vb. yerlerde oynamak istiyorum. Elbette boyun ve kilonunda önemi olan bir spor dalı ama ikisi de benim için aman aman sorun değil, sadece yaşımı kafama taktım. Yardımcı olursanız sevinirim.



  • reis buraya 2-3 kelime felsefi kelimelerle aslında hiçbir şey için geç değildir vs yazardım ama dürüstçe anlatayım,

    ben de aynı senin gibi 11. sınıfta okul tenis takımına girmek istiyordum. hocalara vs söyledim maç attık hoca tamam dese de "yks" zulümünden dolayı kendimi veremedim spora. yks ye odaklanmam gerekiyordu ve zaten bunun yanında asıl odağım olan yazılım / mühendislik araştırmaları vs de yapıyordum.

    şuan 12 bitti yks de son 3-4 ay 0 verim hiç çalışamadığım için beklediğimden çok düşük sıralama geldi. konuları vs biliyorum ama soru çözmede eksik olduğum için netim olağanüstü azaldı (yanlıştan dolayı) her neyse sana tavsiyem, eğer ki 9-10 da konuları tekrar edip kaynak bitirdiysen 11-12 de rahat olursun ayt yi de halledersin. derslerine sıkıca sarılıp ayriyeten okul takımına da girebilirsin neden olmasın?

    boy / kilo vs hiç dert değil onlar rahat hallolur asıl sorun gerçekten bu senin hayalin mi, yoksa anlık heves mi anlık heves olup olmadığını öğrenmek için, şunu dene mesela okul takımındasın her gün okul çıkışı spora ayriyeten 1-2-3 saatini gerekirse 4 saatini veriyorsun eve gelip konu tekrarı soru çözüp yatıyorsun sonra çalışmalarının hakkını alıp okul takımında derece yapıp il birincisi oluyorsun. hissiyatı anlık olarak güzel gelebilir evet kim istemez ki? ama eğer çalışma konusunda bıkarım veya amaan bugün yoruldum yarın spora çalışırım diyorsan işin çok zor olur, o yüzden anlık heves olup olmadığından emin olarak bir işi yapmanı öneririm.

    neyse yine de yazalım hiçbir şey için geç değildir. yeter ki çok çalış
  • Hocam 16 yaşındasınız gayet de eğitilebilir bir yaş, geç değil bence
  • Hayır geç kalmamışsınız, spor alışkanlıklarına başlamak için yaştan çok mental zeka önemlidir bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.