Şimdi Ara

Microsoft Teams, Google Play Store’da Slack’i geçmeyi başardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçen yıldan bu yana devam eden Microsoft Teams ile Slack kapışması, koronavirüs pandemisinin ardından bambaşka bir seviyeye ulaştı. Benzer uygulamalar arasında en üstlerde yer alan Microsoft Teams de Slack de, kullanıcı sayılarını ve etkileşimlerini bu süreçte katladı.



    Microsoft Teams, 40 milyon kullanıcıdan 75 milyona çıkmayı sadece bir ay içinde başardı. Slack ise günlük aktif kullanıcı sayısını açıklamamış olsa da uzun zaman önce açıklanan 12 milyon sayısı hâlâ yerinde duruyor. Firmanın Nisan ayında yaptığı açıklamada ise Slack aracılığıyla yapılan aramalarda yüzde 350 artış olduğu belirtildi. Slack uygulamasının genel olarak video konferans ile bağdaştırılmaması sebebiyle kullanıcıların daha çok diğer uygulamalara yönelmiş olması ise çok yüksek ihtimal.





    Slack CEO’su Stewart Butterfield, Teams’in sadece Microsoft 365 paketi içinde geldiği için kullanıldığını ve Slack’in rakibinden çok daha fazla etkileşime sahip olduğunu söylemişti. Bu konuda daha da ileri giderek Slack kullanıcılarının yüzde 76’sının mobilde de yer aldığını belirtmişti. 



    Bugün ortaya çıkanlara göre ise bu açıklama şüpheli hâle geldi. Google Play Store üzerinde Microsoft Teams 50 milyon indirmeyi aştı. Slack, henüz bu değere ulaşamadığı için sayaç hâlâ 10 milyondan fazla olarak görünüyor.



    Microsoft Teams ayrıca 4,4/5 puanlamayla Slack’ten çok daha yüksek durumda. Bu durum, CEO Butterfield’in açıklamasına ters düşüyor. Teams, en az Slack kadar seviliyor veya sevilmiyor demek doğru.



    Ayrıca Bkz.Rainbow Six: Siege klonu Area F2 oyunu, Ubisoft ile Apple ve Google'ı karşı karşıya getirdi



    Microsoft şimdi çok daha büyük rakiplerin olduğu bir aşamaya ulaştı denilebilir. Video konferansta uçuşa geçen platform Zoom, 100 milyondan fazla indirmeye sahip ve Google çözümü Meet de 50 milyonun üzerine uzun zaman önce çıkmıştı. İlginç şekilde, Teams’in kullanıcı puanlaması, hem Zoom’un (3,9) hem de Google Meet’in (3,8) puanından daha yüksek. Bu durum, Microsoft’un uygulamasında bir şeyleri doğru yaptığının bir göstergesi.









     








  • burada gozden kacan sirketlerinin bir cogunda it departmalarinin ms temelli teknojiler kullaniyor olmasi ve teams'in bu ekosisteme mukemmel sekilde entegre oalbilmesidir.

    ornegin sirketimde active directory ve exchange kullaniliyor, bizde evlere kapaninca 1 ay kadar zoom kullandik ardindan team's gecildi. Neden ? cunku teams tek bir yerden konrol edilebiliyor ve it departmanina denetim yetkilendirme loglama vb bir cok konuda imkan taniyor, diger ms uygulamalari ile sorunsuz entegre olabiliyor. Obur turlu farkli ihtiyaclar icin farkli vendor'lardan farkli urunlerin kulalnilmasi bunlarin lisanslarinin takip edilmesi bir suru ek operasyon malieyetine katlanilmasi gerekecekti.

    Yani teams'in bu kadar hizli sekilde kullanici sayisini arttirmasinin tek sebebi sadece iyi bir urun olmasi degil demek istiyorum.

  • Galatasaray Üniversitesi misal pandemi süresince Microsoft Teams kullandı. Sanırım kurumlar zorla bu tür sistemlere geçmek zorunda olunca elindeki hazır vendor'ları kullanıyorlar.
  • symbiat kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız bu konuda bazen böyle düşünülemiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.