Şimdi Ara

2015 Astra J ve 2008 Astra H Arasındaki Masraf Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yeni bir araba alacağım ve bu benim ilk arabam olacak, bu yüzden fazla bilgim yok ve sizlere danışmak istedim. 24 yaşındayım. Aklımda 2015 Model Astra J vardı, 1.6 Cosmo veya 1.4 Sport düşünüyordum biraz dolusu olsun dedim, ama abim ilk arabam olacağı için daha düşük bir model (2008-2010) alıp acemiliğimi atmamı öneriyor. Yeni arabanın masrafı fazla olur diyor (doğal olarak) ama nekadarlık bir fark olur.
    1. Ben kaza yapsam bu iki araba arasında çıkacak parça masrafı vs arasında çok fark var mıdır?
    2. Periyoduk bakımı arasında nekadarlık fark olur?

    Bir başka alternatifim de 2007-2008 model Mazda 3 yada 2007-2008 Golf 5.



  • Masrafda perk fark olcağını düşünmüyorum.
    Bakım masrafları birbirine yakın olur. Belki H kasanın filtreleri biraz daha ucuz olabilir.
    Ama maddi durumda sıkıntı yoksa kesinlikle J kasa derim.
    J kasa çok daha üstün bir araç.
    Aralarında çok fark var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bütçe çok sıkıntı değil ve Astra J gerçekten çok güzel araç dediğiniz gibi, sadece ilk aracım olacağı için sağa sola vurursam çıkacak masraf fazla olur diye 2008-2010 civarı bir model almamı öneriyor abim.
  • Abinize bakmayın siz. Astra J alın tabiki ama 1.4 turbo benzinli motor önermem asla, çok fazla şikayete konu bir motor. 1.6 dizel 136 hp sport, cosmo ya da elite alın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra J 1.6 dizel alın, masrafı çok farklı olmaz, H daha eski olacağı için sanayiyle erken bir tanışma yaşama ihtimaliniz de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • J alın. Astra H'ın kronik sorunları abinize bol bol sövmenize destek sağlar.
  • astra j de atmosferik motorlardan uzak durun.
    en iyisi 1.3 cdti
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    1.3 dizelin yakıt tüketiminden başka nesi iyi Allah aşkına. J kasanın hakkını veren, 1500 kg’luk o aracı adam gibi yürüten tek motor 1.6 dizel 136 beygir. 110 beygirlik 1.6 ünite bile yetersiz kalıyor, kaldı ki 95’lik 1.3 yetecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakım fiyatları aynı. Yağ ve filtre fiyatları standart. Bütçen yetiyorsa j kasa alabilirsin. 1.4 t motorlar sorunlu olduğunu forumdan çok duydum. Dizelini alıp ekonominin ve sorunsuzluğun tadını çıkart derim malum genç adamsın çok gezersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abinizden otomobil tavsiyesi almayı bırakın bence.
  • J kasayi alın, kaskonuzu yaptırın (2bin tl tutar) kafaniz rahat binin bu kadar basit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra h'i 7 yil kullandim sifir alip 1.3cdti easytronic. Herkes sallar bos keseden şöyle böyle diye bakim harici bir lira para harcamadim.
    Astra j 1.4t cosmo lpg aracimida 4 yilldir kullaniyorum yaklaşık oda bakim haricinde bir sikinti çıkarmadı Şükür araba konusunda agzi olan konuşur. Hayatinda o arabanin direksiyonuna geçmemişler tonlarca boş lakirti yapar. Sonuc olarak astra j astra h dan konfor olarak 1 gömlek üstün. Bakim masraflari ayni ikisininde sonucta o yastaki araclari servise pek götüren Yok en iyisi orijinal urunleri alip iyi bir ustada degistirmek.
    Astra j konsunda da performans istiyorsan kesinlikle 1.4t almalisin 1.6 alt devir ve ara hizlanmalarda yavaş kaliyor.
    Afr ayarlari yapılmış 1.4t lpg alip keyfini sürün. Paraniz yetiyorsa kesinlikle cosmo donanim(afl far, koltuk yapisi vs. Acisindan)...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben internette astra j kadar sorunlardan bahsedilen başka bir araba görmedim.Aracın neresini tutsan orası elinde kalıyor.
  • 1.4T motor LPG sevmez, LSPİ sebebiyle piston kırma sorunu var ancak bu genelde otomatik viteslilerde yaşanıyor. Aracı ölü devirlerde boğmadan yani torkun gelmeye başladığı devirin altına düşürmeden kullanırsanız herhangi bir sıkıntı yaratmaz. 1.3 CDTi motor acemi için iyidir, az yakar, ustası boldur, 1.3 multijetle aynı motor olduğu için parçası da ucuzdur, performansı çok olmadığı için tehlikeli hareketler de yaptırmaz kolay kolay ama imkan varsa 1.6 CDTi süper bir ünite. Bir arkadaş Astra H aldığından bahsetmiş ama onun aldığı araç 0, siz 2. El bilmem kaçıncı sahibinden ne idüğü belirsiz bir araç alacaksınız zaten acemisiniz sanayide usta vs de bilmezsiniz sizi kazıklarlar biz küfür ederiz. J daha oturaklı rahat bir araba H ye kıyasla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap yazanlara teşekkürler, sanırım Cosmo'dan vazgeçececğim çünkü AFL far var ve kırılsa 3-5 bin tl masraf çıkartır dediler, Sport kasa da zaten jant ve direksiyon açısından hoşuma gidiyordu, 1.6 Dizel Sport alabiliriz ama duruma göre 1.3 Dizel Sport da olabilir, ilk arabam olacak ve hız takıntım yok, üst mesajdaki arkadaşın dediği gibi daha az masrafı olur.

    Bir de 2007-2008 model Mazda 3 yada Golf 5 ile Astra J arasında bakım ve de kaza masrafı arasında fazla fark olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beistrich -- 17 Mayıs 2020; 18:4:39 >
  • Beistrich kullanıcısına yanıt
    AFL far özellikle olmazsa olmazı..gece sürüşlerinde büyük rahatlık..Masrafı kasko düşünsün..Dizelin bakım masrafları daha fazladır ve partikül filtresi sorun çıkarma potansiyeline sahiptir.Benzinli J kasa 1.4 Turbo Cosmo Active Select al kullan..yakıtı çok bulursan LPG taktırırsın..
  • Biri bana j kasadaki 1.4 turbo motorun sorunlarını anlatabilir mi? 10 senedir satışta olan bir motor ve kronik bir sıkıntısını duymadım ben. Bence K kasalardaki 1.4 150 lik motorla karşılaştırıyorsunuz asıl sıkıntılı olan o motor.
  • 2 yıldır 1.4 turbo astra J kullaniyorum. 25,000 km yaptım. Ben ne bir sorun yaşadım. Ne de bir yerde okudum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kullanım tarzı ve aracın geçmişi önemli, duymamış görmemiş olmanız ise şaşırtıcı.
    https://www.linkedin.com/pulse/küçük-hacim-turboşarj-benzinli-motorlarda-görülen-tehlike-tekin
    Astra J LSPİ yazarak daha derin bilgi edinebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki motor da bir miktar sıkıntılı ama K daki motor daha çok arızalandı. Bu araçların kullandığı yağ değişti, motor yazılımı değişti ama yine de kurtaramadılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.