Şimdi Ara

Arabadan sökülen katalitik konvertör dura dura bozulur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üst edit: yok arkadaş hiç bir şey olmamış nerdeyse o zaman takıldığı gibi değerler çıktı yine demek ki bozulur bu diyip bizi yemeye çalışıyorlar. Zıkkım olsun bunlara.



    Asıl soru başlıkta ama olay buraya nasıl geldi anlatmak istedim. Yani başlık soruyu açıklıyor. İçi falan sağlam, sadece bir kaç gün kullanıldı sonra söküldü. Fikir sormuyorum yanlız bilgi soruyorum fikri değil bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

    Arabam Suzuki swift 2001 aldığım güne lanet olsun öncelikle. Zamanında bir sıkıntıdan dolayı emisyondan geçmiyor çok yüksek çıkıyor diye katalitik konvertör değişmesi gerekiyor dediler değişmezse ne olur geçemez, tamam değiştik geçmezse ne olacak dedim mümkün değil sorun bundan iyi tamam takın taktılar yine geçmedi, sonra dediler eksoz içi dağılmış bundan oluyor, tamam onu da değiştir yine geçmedi, eksoz muayenesi yapan yer bir daha gelirsen parayla yaparım iki defa da oldu oldu olmadı paralı dedi. Üçüncüye gidemedim, eksozcuya durumu anlattım ya o adamlar işi bilmiyor ufak bir ayarı var onu yapması lazım onu yapmadan geçmez diyor tamam madem öyle bir ayarla geçiyor neden değiştirdik bu kadar parçayı al o zaman geri alamam çünkü kaynak yaptık ee ne olacak ben bilmem tamirciye götür baksın, tamirciye gidiyorum LPG ci bakar LPG ciye gidiyorum başkasına atıyor en sonunda eksozcuya gittim arkadaş ben bunun parasını ödemem dedim adam da arabayı bırakmam dedi ben de sen bilirsin alırım bir bidon benzin yakarım arabayı da seni de kendimi de deyince tartışma çıktı. Sonra aldı götürdü arabayı geçmiş hiç çıt yok ödedim parayı çıktım gittim ben de bir şey demedim lanet ettim iyice çünkü.

    Zaman içinde araba çekişten düştü abi bu katalitik gitmiş dedi adama bakarken kendimi zor tuttum tamam arkadaşım sök bakalım dedim söktü yine aynı kapat arkadaşım kaputu hiç bir şey demeden çıktım gittim. Kendim araştırıyorum egr valfi tıklalı olabilir diye bir şey öğrendim söktüm temizledim düzeldi bizim güya bozuk katalizör de boşta duruyor tabii şimdi geçti iki sene geri takalım dedim eksozcu bunu sökeli ne kadar oldu dedi 2 sene diyince zaten bu yan sanayi bu ölmüş geçmiş olsun ne olacak yenisini 600 TL takarım diyor. Yok arkadaşım ben istemiyorum isterse geçmesin sıkıntı yok tak dedim taktı borcum kaç lira 100 TL arkadaş bu çok değil mi olur mu abi dükkan eleman vs bir de yazmış oraya takılan ürünün garantisi aynı gündür, yan tarafta da garanti belgesi olmayan ürün geçerli değildir diye yazıyor. Gazcı eleman da abi ben bu işi 200 liraya çözerim diyor ne yapacaksın diye soruyorum o da bende kalsın diyor. Ne güzel iş ahlakı bayıldım!

    Ahlaksızlık diz boyu teşekkürler küçük esnaf ve büyük servisler hepiniz layığınızı bulursunuz umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9unkarekoku -- 26 Mayıs 2020; 18:17:30 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.