Şimdi Ara

site otoparkı, bariyer ve 2 araç sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    bir site yaşıyorum ve 1 şahıs aracı 1 şirket aracı olmak üzere 2 aracım bulunmakta. araçlar farklı zamanlarda kullanılmakta ve 1 araç olduğunda diğer araç sitede otoparkında olmamaktadır.

    ancak site 1 adet 1 araç stickerı verdiği için diğer araç ile giriş çıkışı fazlasıyla problem yaşatmaktadır, sitenın otopark harici park yeri bulunmadığı için uyduruktan yerlere park ediliyor.

    site yönetimine daha önce yaptığım tüm teklifler red edilmiş bulunmakta ve son çare bura sormak geldi aklıma,

    site yönetimine yaptığım teklifler, ekstra park yeri için ücret ödeme teklifi, stickerı araç camına yapıştırmayıp hangı araç kullanılyorsa onda kullanmak( bu mumkun olmuyor site girişinde güvenlık görüyor durduruyor)

    bu konuda sitede oturan ve 2 aracı olan tüm kişiler rahatsız ve problem yaşıyor, sebebini bilinmeyen şekilde site yönetimi bu konuda çok ama çok katı.

    bu konu benım öğrenmek istediğim otopark girişinde sticker ile çalışan bariyerler var bunlar jammer yada ne bileyim buna benzer cihaz ile açabilecek mekanızma var mıdır ?
    başka yardımcı olacak fikirlere de açığım.
    otopark da kullanılan mekanizma budur.
    http://www.erben.com.tr/UrunProfil.aspx?idd=119

    kullanma kılavuzunda ''Uzaktan kumanda bağlanabilir.'' yazıyor







  • sitenizde büyük ihtimal yeterli park alanı mevcut değil ikinci araçlar alındığında tek araç sahipleri araç park edemiyeceğinden böyle bir uygulama vardır yoksa her dairenin park yeri belli olur
  • Ben sitemin otopark anahtarını almak için bir anahtarcıya gittim . Abi sen akşam site önünde bekle dedi buluştuk bir kopyalama cihazı ile kopyaladı kapıyı açan bir anahtar yaptı ama sizinkinin sistemi nasıldır bilemem . Bir anahtarcıya danışın onlarda her türlü çözüm var .
  • acilen kurallara uymayi ogrenmelisin
  • Anlamsız bir kural. Perpa otoparkına kartla girilip çıkılıyordu. Çıkış yapılmadan girilemiyordu. Tek kartla iki araç sokmayı başaramadık ne yaparsak yapalım
  • her daire için 1 araçlık park yeri varsa yapacak bir şey yok
  • "bir site yaşıyorum ve 1 şahıs aracı 1 şirket aracı olmak üzere 2 aracım bulunmakta. araçlar farklı zamanlarda kullanılmakta ve 1 araç olduğunda diğer araç sitede otoparkında olmamaktadır."

    Siz bu hassasiyeti gösteriyorsunuz ama sitedeki diğer 2 aracı olanlar bunu kurnazlığa çevirip 2 aracınıda sokacaklardır içeriye.Yönetimde bunu düşündüğü için izin vermiyordur.Tavsiyem şahıs aracınıza sticker yapıştırın şirket aracı dışarda kalsın.

    Eğer bir şekilde aracı içeri soksanız bile bunu gören komşularınız yönetime şikayette bulunacaklardır.
  • Sitede aracı olmayan birini bulup onun park hakkını kiralayabilirsiniz.
  • Bir kaç kez site yöneticiliği tecrübem oldu farklı yerlerde. Oturduğum yerler üst seviye siteler değildi ama çoğu 100 dairenin 30 unda iki araç oluyor. Site yöneticilerinize şükredin katılar bu konu hakkında en ufak tavizde o otoparka bir araç bile sokamama ihtimaliniz olabilir.
  • Site yönetimi bencede haklı. Bu konuda taviz verseler eminim birsürü iki aracı olan insan ikisinide koyacak ve sen bir araç için bile yer bulamayacaksın belki de
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 4 Mayıs 2021; 10:13:38 >
  • 2 aracı olan kişiler park yeri yoksa 2.aracını sokmasın bir zahmet. Tüm 2. Aracı olanlar kurala nizama uygun davranmamış ki bu şekilde bir çözüm getirilmiş.
    Bazı sitelerde tüm dairelere için tek arac için yer olmuyor. Muhtemelen böyle bir nedenden 2.plakaya sticker verilmiyor.önce gelen kapar mantığı ile, siz sürekli arabaların yerini değişirseniz (size tahsisli değilse) kendinize tahsis etmiş oluyorsunuz.

    Siz de şahıs aracına sticker uygulayın, (ya da kapıda eliniz ile okutun, )diğerini dışarıda bırakın, mesela bizim sitede şirket araçlarının otoparka girmesi ev şirkete tapuda ait olmadığı sürece yasak.

    Uzaktan kumanda modülü olabilir de olmayabilir de güvenliğin yerinde olmaması ve ambulans vb acil araçların girebilmesi için genelde bir modül bir uzaktan kumanda takılır. Ama bu kumanda yaygınlaşırsa sistemin anlamı kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 17 Mayıs 2020; 9:50:16 >
  • hocam onu bırak biz kendi aracımıza otoparkta yer kapmak için eve erken dönüyoruz, sen 2.aracı sokmaya çalışıyorsun
  • bir aracınızı sokuyorsunuz zaten ikincisi de dışarıda kalıversin bir zahmet
  • Sitede her daireye tek araçlık park yeri var ve bu kurala herkes uymak zorunda. Parayı bastırıp başkalarının haklarını gasp etmek doğru değil. Sonra ensesi sizden daha kalın biri gelir parasıyla diye 40 araçlık park alanı alırsa ne olacak?
  • Benim evim de sitede. Sizin gibi diğer komşularını enayi yerine koymaya çalışan bir köylü kurnazını kapı komşusu hastanelik edinceye kadar dövdü.

    Sizin de aynı duruma düşmeniz, etrafa rezil kepaze olmanız da olası. Hakkınıza razı olun, hırsızlık yapmayın. Biraz "insan" olmayı deneyin.
  • Bir araçlık yerinizi hangi aracınızla kullandığınız kimi neden ilgilendiriyor? Neredeyse sizi linç edecek kişiler var. İki aracın aynı anda içeride olmasını engelleyecek bir sistem ayarlamak çok zor olmasa gerek. Ancak kişinin vicdanına bırakılırsa siz yapmasanız bile birilerinin suistimal etmesi çok muhtemel. Kartlı sistem makul duruyor bu anlamda.
  • Ne kadar vahşice ve rahatsız edici yorumlar gelmiş ya...

    Arkadaş gayet insancıl bir soru sormuş.

    Zaten belirtmiş bir araç içerideyken diğeri dışarıda oluyor diye.

    Ayrıca benim bir evde 2 aracım olamaz mı? O kadar site yapıyorsun, 2 daire az yap park yerini çoğalt o zaman. Hırsızın hiç mi suçu yok arkadaşlar?

    Konuya gelecek olursak; site yönetimi ile görüşmüşsünüz ve belli ki kararları kesin. Çözüm için yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi aracı olmayan bir site sakini bulup onun hakkından faydalanmanız en mantıklı çözüm olacaktır.

    Diğer yandan pek bir yasal çözüm varmış gibi durmuyor. Anahtarcılar genellikle sinyal alan bariyerleri çoğaltıyor fakat bu şekilde yaparsanız haklıyken haksız duruma düşersiniz, şahsen tavsiye etmem.
  • site yönetimi herkesi takip edemezki ,1 dersin ikisinide parkedersin belki sen yapmazsın diğerleri yapar.
  • Bizim sitede var böyle bir ruh hastası sürekli aracını benim aracımın yerine çekiyor en sonunda önüne çekeceğim aracı işi olduğunda beni aramakla uğraşacak da kötülük olsun istemiyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.