Şimdi Ara

TSMC, ABD'de fabrika inşa etme planını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Tayvan merkezli yarı iletken üreticisi TSMC, ABD'de yeni bir fabrika kurma planlarını resmi olarak açıkladı. Arizona bölgesinde kurulması planlanan üretim tesisi gelişmiş 5nm yonga setleri üretmeye odaklanacak.



    Ayrıca Bkz.Google Chrome artık sekmeleri gruplamaya izin veriyor



    Şirketin açıklamalarına göre fabrikanın yapımına 2021 yılında başlanacak ve üretimin ise 2024 yılında başlatılması hedefleniyor. TSMC'nin ABD fabrikasında 5nm fabrikasyon süreci ile birlikte ayda yaklaşık olarak yirmi bin yonga seti teslim edilebilecek.





    12 milyar dolarlık yatırım



    TSMC, iPhone 7 modellerindeki 16 nm A10 yongasından, iPhone 11'deki 7nm'lik A13 yongasına kadar yıllar içinde üretim sürecini yavaş yavaş "minyatür" hale getiriyor. Şirketin, iPhone 12 modellerinde ise 5nm A14 çip kullanması kuvvetle muhtemel diyebiliriz.



    TSMC, yatırım harcamaları da dahil olmak üzere bu projeye yaptığı toplam harcamaların 2021-2029 yılları arasında yaklaşık 12 milyar dolar olacağını ve tesisin doğrudan 1.600'ün üzerinde yüksek teknoloji uzmanı için iş imkanı yaratacağını da açıkladı. Ayrıca şirket halihazırda, Washington'da bir fabrika ve hem Teksas hem de San Jose'de tasarım merkezleri işletiyor. Bu nedenle Arizona tesisi ABD'deki ikinci üretim tesisi olacak. Şirketin ana fabrikaları ise Tayvan'da bulunuyor.



    Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/TSMC-to-open-American-factory







  • Trumpin zoruyla

    Trump zorlamasa gelmezdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel in mobil islemcilerini uretirler de ... Dokum isi onemlidir.

  • yusuf yusuf.

  • Uzak doğulular Trump diyet ödüyor yalnız Trump aç gözlü öyle kolay kolay bu diyet bitmez daha çok diyet öderler

  • ayda yirmi bin işlemci çok az değil mi bi yanlışlık var herhalde

  • En mantıklısını yapmışlar.

    Çin'in gelişmesi ve büyümesi bu hızla devam ederse, bizimde içinde bulunduğumuz Batı Bloku ülkelerinin tamamı Çin'in hegemonyasına girecek ve bizler bunu kendi elimizle yapmış olacağız. Batılı üreticiler olarak Çin'de ürün üretme furyasını bir an önce bırakın artık. Tüketiciler olarak bize düşen ise, hem tasarımı hem de üretimi Çin'e ait olan Çinli şirketlere ait ürünleri almamaya, kullanmamaya özen göstermemiz lazım. Yoksa hepimiz bir gün ya Çinli olacağız ya da Çin'in sömürgesi olacağız. Ucuz iş gücünüz batsın. Ucuz iş gücü elzemse illa ki alternatifleri vardır. Türkiye, Afrika, Orta Doğu gayet güzel alternatif olur. Asırladır dünyaya salgın hastalık salan bu yam yam milleti dünyanın üretim üssü yaptığımız güne lanet olsun. Çinliler tarafından tasarlanmış hiç bir şeyi görmek istemiyoruz. İnsanlık o derece ayar oldu Çin'e





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.