Şimdi Ara

Redmi Note 10 TENAA'da belirdi: 5G, OLED ekran ve daha hızlı işlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Redmi Note 9 ailesinin duyurulmasından henüz iki ay gibi oldukça kısa bir süre geçmiş olsa da bu durum, Redmi Note 10 modelinin nasıl bir telefon olacağını öğrenmemize engel değil. Zira Redmi Note 10'un Çin Serifikasyon Kurumu TENAA tarafından onaylanmasıyla birlikte, telefonun birtakım özellikleri de açığa çıkmış durumda. 



    Ayrıca Bkz.POCO F2 Pro tanıtıldı! POCO F2 Pro fiyatı ve özellikleri



    Redmi Note 10 özellikleri ile neler sunacak?



    Redmi Note 9 Pro Max modeli de dahil olmak üzere uygun fiyatlı Redmi Note serisi akıllı telefonlarda kullanılan LCD panel, Redmi Note 10 ile birlikte yerini OLED ekrana bırakacak. Buna göre Redmi Note 10, 1080 x 2400 piksel çözünürlük sunan 6.57 inç büyüklüğündeki OLED ekran ile gelecek. 20: 9 görüntü formatına sahip olacağı belirtilen bu ekran, Redmi Note 9 serisinde olduğu gibi ön kamera için bir deliğe ev sahipliği yapacak. 



    Ön kamerası 16 MP çözünürlüğünde olan Redmi Note 10, arka tarafta ise 48 megapiksel ana görüntü sensörüyle donatılmış üçlü kamera paketine yer verecek. 





    Redmi Note 10, saat hızı 2.6GHz olan bir yonga setinden güç alacak. Modeline dair bir bilgi bulunmasa da MediaTek Dimensity 820 olduğu tahmin edilen bu yonga, 4K video kaydını da destekleyecek. 6 ve 8 GB RAM opsiyonları suncağı belirtilen telefon, depolama tarafında ise 64/128/256 GB hafıza seçeneklerine sahip olacak. Bununla birlikte 2 TB'a kadar microSD kart desteğine de yer verileceği bilgisi, TENAA'da ortaya çıkan detaylar arasında yer alıyor. 



    22.5W hızlı şarj destekli 4420 mAh kapasiteli bataryadan beslenecek olan Redmi Note 10'un ebatları, 164,15 x 75,75 x 8,99 mm iken, ağırlığı ise 208 gram olacak. Ekrana gömülü parmak izi tarayıcısına ev sahipliği yapacak olan Redmi Note 10, düşük bütçeli olması ve bununla birlikte 5G desteğine sahip olmasıyla da dikkatleri üzerine çekecek. 



    Redmi Note 10'un ne zaman tanıtılacağı bilinmezken, bazı kaynaklar lansman için 18 Mayıs tarihine işaret ediyor. 




  • ya kardeşim kamerayı rami dolduruyorsunuz şu telefonlara sonra bol keseden fiyat biçiyorsunuz. ben napayım 55 tane kamerayı. 2 tane adam gibi kamera koy. 5000 üzeri batarya koy. 4-6 ram ver fiyatı da makul tut yeter bana.
  • note 9 bi çıkaydı la. anlaşılan note 9 ara model gibi olacak.

  • Ne geri zekalı bir firma. Ulan daha yeni note 9 modelleri çıkmış. Note 10 ne?

  • Bunlar da bokunu çıkardı ha model üstüne model en nefret ettiğim olay ya. Androidde Apple tarzı bir firma olsa keşke. Tek tip modeli olacak sürekli onu devam ettirecek ve her sene 1 model çıkaracak (yani yeni nesil serisini). Buna en yakını OnePlus var ama o da senede 2 nesil yükseltiyor.

  • A70 kullanıyorum. A70'imi babama verince ne alırım diye düşünüyordum. Redmi Note 9 Pro Max ilgimi çekiyordu AMA:

    Redmi Note 8'den çıkan veri haberi, hala Type C yerine Type A uçlu şarj aleti vermesi, Amoled yerine LCD kullanması derken, fiyatların neredeyse A71'den pahalı olduğunu görünce ve hala özellikle RAM konusunda A71'den geride olduğu görünce, HELE O FİYATI GÖRÜNCE A70'den sonra A71'le devam edeceğim. Belki hemen güncelleyemezsem daha da güncel A7x serisi Samsung'a devam etmek daha mantıklı.

    One UI cidden çok güzel bir arayüz. Always on Display çok iyi iş yapıyor, jest kontrolleri MIUI'dan daha rahat. Xioami'nin bir milyar tane seçenek içeren ayarlar menüsünden, galeri uygulamasının kalitesizliğinden vs. çok şikayet eden var. Bir de Xioami zaten eskisi gibi F/P'den uzaklaştı, Türkiye'ye iyice pahalı geliyor.

  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    Merak etme yavaş yavaş düşürüyorlar kamera sayısını. Note 8'de bile 4 kamera vardı bunda 3'e düşmüş Note 11 veya 12'de 2 kamera olur artık :)

  • sadece kamera ekran yeni telefonlar çok gereksiz olmaya başladı yeter artık başka bi yenilik yapsınlar hepsi birbirinin aynısı insalarda zaten eskisi gibi almamaya başladılar aynısı oldukları için bakalım ilk kim radikal bi değişiklik yapcak 5 tane kamera koyam ekran 5g hepsi aynı yani bunlara niye para verelim
  • Snapdragon 855e denk bir işlemci imiş. Zayıf değil

  • 5G desteği ile kalbimi kazandı. Şu anda sıfır telefon alıp da 5G desteği olmayan bir telefon almak aşırı mantıksız. Her sene telefon alan biri değilseniz tabii. Her sene telefon almak daha da mantıksız ama o başka bir tartışmanın konusu.

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    4.5g'nin maksimum hızına bile yaklaşamazken, 5g olsa ne olmasa ne. şuan 5g'li diye bir telefona fazladan para vermez aşırı mantıksız

  • canguler917 kullanıcısına yanıt
    4.5G'nin maksimum hızını alıp alamadığını bilemem ama kullandığın telefonu 3G moduna alıp kullanmaya başla da aradaki farkı bir gör istersen. 5G kullanılmaya başlandığında 4G ile arasındaki hissiyat aynen öyle olacak.
    Ortada 4G yokken 4G destekli telefon aldım. 2 sene sonra 4G geldi yeni telefon alma derdine düşmedim. Şu an 4G destekli telefon alanlar 5G çıkınca sosyal medya'da ve mesajlaşma uygulamalarında içerik paylaşanlar aradaki hız farkını görünce koşa koşa 5G destekli telefonlara geçecekler. 4K, 8K derken telefonlarla üretilen videoların ve görselllerin boyutu gittikçe büyüyor. 4G hızlarıyla bunları paylaşmak işkenceye dönüşür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sucuklu patates

    Bunlar da bokunu çıkardı ha model üstüne model en nefret ettiğim olay ya. Androidde Apple tarzı bir firma olsa keşke. Tek tip modeli olacak sürekli onu devam ettirecek ve her sene 1 model çıkaracak (yani yeni nesil serisini). Buna en yakını OnePlus var ama o da senede 2 nesil yükseltiyor.
    Andorid çok dağılmış bir işletim sistemi. Bilindik yüzlerce firmadan başka Çinde casper gibi firmalara ( yani cihazı üretip, etiket basan firmalar ) üretim yapan firmalar da var.

    Stok android arayüzünü kullanan var, kendi arayüzünü geliştiren var, güncelleme veren var, vermeyen var. Android ortaya karışık bir sistem kuruyor, firmalar onu alıp kendine uyarlıyor. E bu da güvenlik açıklarını beraberinde getiriyor.

    Nokia da zamanında piyasayı saçma sapan telefonlara boğdu.

    Android dünyası düzelmez. En sonunda google'a alternatif bir oluşum ortaya çıkmayı başardı. O da android tabanlı. HUawei'den bahsediyorum. Gelen yorumlar hayli olumlu. marketi biraz daha gelişse ciddi derecede düşünülür. İos kadar stabil, android kadar karmaşa olmayan, fiyatı erişilebilir olan bir sistem kuruyor gibi görünüyor.

    Xiaomi ortalığı model bolluğuna yığıyor. Piyasa telefona doymaya başlamışken , bu kadar ürün sunması ilginç bir strateji.
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    yurtdışında yaşıyor ve sınırsız mobil internet kullanıyorsan bilemem ama ulaşılabilir en yüksek paketlerin 15-20 gb olduğu ülkede 4k-8k videoyu nereye paylaşıyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumları okurken 4Gli telefonum ile bakıştık ve bastık kahkahayı.

    Not: Bozulana kadar devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afedersin Xiaomi ama note 9 niye çıkmıştı ? yaw zaten note 8 pro dan ne farkı vardi , ayni ekran , hemen hemen ayni performansı veren cpu ? bu kadar hızlı model çıkarmak firmaya zarardan başka birşey getirmiyor 🤔

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu telefonun Redmi Note 10 olarak adlandırılacağına dair bir kanıt var mı? Redmi Note 9 daha yeni tanıtıldığına göre, bu telefon da tasarım olarak Redmi Note 9'a büyük oranda benzediğine göre Redmi Note 9 ailesinin daha pahalı bir üyesi olacağını tahmin etmek bu kadar zor olmamalı.

    Redmi Note 8 ile Redmi Note 9'un arasında 7-8 aylık bir fark vardı. Note 9'un 2 ayı daha yeni doldu.

    Dünyada en çok telefon satan markalara bakalım:

    1. Samsung (%20)

    2 ve 3 Huawei ve Apple (%15)

    4. Xiaomi (%8)

    5. Oppo (%8)

    6. Vivo (%8)

    7. Lenovo (Motorola) (%3)

    Bu listede Androidler içinde herhalde en az model çıkaran Motorola-Lenovo'dur. O da büyük farkla geriden gelmekte. Apple hariç az model çıkarıp çok satabilen yok. O da tamamen kendi ekosistemine sahip olabildiği için. Apple ki eskiden senede sadece tek bir iPhone çıkarırdı. Şu anda 4 yeni modelle geliyor. Apple'ın satışlarını da her çeyrekte izlerseniz telefonlar yeni çıktığında pazar payında büyük bir artış olur. Sonra neredeyse yarı yarıya düşer.

    Akıllı telefonları takip etmeye yeni başlamadıysanız Xiaomi'nin ilk başlarda tek bir modeli olduğunu bilirsiniz. Daha 3-4 sene öncesine kadar model sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu.

    Samsung'un ne kadar model çıkardığı ortada. Huawei'nin gerilerden gelip 2. sıraya otururken, hatta 1. sırayı zorlarken uçsuz bucaksız model çeşitliliği ortada. Apple hariç az modeli olan markaların az satarken model sayısı fazla olan markaların en çok satanlar arasında olduğu ortada.

    Veriler ortada. Ne kadar çok model o kadar çok satış! Ne kadar taze model o kadar çok satış!

    Bu modelin 4GB versiyonu da olacak gözüküyor, ancak en az 6GB tercih sebebi olacaktır. Bana RAM ve kamera verme, 4GB RAM yeter, fiyatı uygun olsun, bataryası da en az 5000mAh olsun diyen arkadaş da halihazırda 2600 küsür TL'ye 4GB RAM ve 6000mAh bataryalı Samsung M30s alabilir.

    OLED ekran ve Dimensity 820 Redmi Note ailesinin fiyat sınıfında yeni sayfa açabilir, ancak önce fiyatları görmek lazım. Batarya kapasitesinin düşmesi ilginç. Şarj ömrünü düşürmeyecekse ekran ve çipset daha az enerji tüketiyor olmalı.

    Kamera sayısı da 4'ten 3'e düşmüş, ancak bu 4 kameradan birisinin derinlik ölçer, diğerinin çok düşük çözünürlüklü bir makro kamera olduğunu düşünürsek nicelik azalırken nitelik artabilir. Tabi artmayabilir de. Pro Max modeline göre de 64MP sensörden 48MP sensöre bir düşüş olmuş.

    Çin'de 5G çıktı ve 5Gli telefonlara talep yüksek. Çinli bir markanın öncelikle Çin'de çıkacak bir modelde 5G özelliği sunmasında garipsenecek bir durum yok. Asıl sunmasa intihar olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.