Şimdi Ara

Ryzen Mobil 4000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (165. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.878
Cevap
59
Favori
279.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilamimarsu

    https://www.trendyol.com/acer/swift-3-sf314-42-amd-ryzen-5-4500u-8gb-256gb-ssd-freedos-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-nx-hseey-001-p-62445906 yukarıda bır arkadas 6500 tl ye fırsat fılan dıyordu ama laptopun ederı budur. 5300tl r5 4500u swift 3. Aluminyum kasa,guzel sayilacak bir ekran,aydinlatmali klavye ve de uzun pil omru. Eksileri ise lehimli ram. Alacak arkadaslar kacirmasin.

    Ram takviyesi yapılamaz mı bolluk slot yok mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilamimarsu

    https://www.trendyol.com/acer/swift-3-sf314-42-amd-ryzen-5-4500u-8gb-256gb-ssd-freedos-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-nx-hseey-001-p-62445906 yukarıda bır arkadas 6500 tl ye fırsat fılan dıyordu ama laptopun ederı budur. 5300tl r5 4500u swift 3. Aluminyum kasa,guzel sayilacak bir ekran,aydinlatmali klavye ve de uzun pil omru. Eksileri ise lehimli ram. Alacak arkadaslar kacirmasin.

    fırsat demedim, mutlaka değerlendirilmeli dedim





  • yunuss.10 kullanıcısına yanıt

    Hayir hocam yok slot.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krombacher

    @Bloodin üstadın doyurucu bilgileri ve güzel anlatımıyla ikna olduğum L15'in 16GB 256 SSD olan versiyonunu n11 indiriminde teknoraks firmasından 6900 TL ye aldım. Aşağıda hem satıcı hem de ürün ile ilgili güncel durumu paylaşayım.


    Öncelikle ürünün seri numarasını ile ilgili karışıklıktan bahsedeyim. Türkiye barkodunu basarken 20U7 yazacaklarına 20U5 yazmışlar, o nedenle listelerlerken de başlıkta aynı hatalı kod girilmiş. Benim aldığım ürünün kodu kasa üzerinden de görebileceğiniz üzere 20U7-001YTX.


    Teknoraks firması forumdan da uyarıldığı üzere ürünün ramini ya sipariş verirken ya da burada değiştirmiş. Aslında 8 lik fiyatına 16 lık verdikleri için çok şikayet edemem, hız olarak 2666Mhz olan Timetec marka rami zaten dual bir çift ile değiştireceğim. Eğer orijinalindaki gibi 16gb 3200Mhz Samsung ve muadili olsa çok daha az masrafla hallederdim.


    SSD tarafında ise Western Digital marka SN730 model kullanılmış, herhalde kapasitesi düşük olduğu için teknoraks firması buna tenezzül etmemiş. 3200/2100 gibi hızları.


    Modelin yerleşimine gelince @Bloodin üstadın dediği gibi sol alt tarafı ziyan etmişler, E serilerindeki gibi ikinci bir M2 slotu veya ideapadlerde yoğun bir şekilde kullanmaya başladıkları 70Whr bir batarya alanı çok daha verimli kullanmayı sağlarmış. Gelecekte bir gün öyle bir ihtimal olursa oradaki rijitlik plastiklerini seve seve kırarım 😊


    Sim kart okuyucu ve kart okuyucu mevcut gibi gözüküyor, daha önce alan olmadığından hızlıca ilk gözlemlerimi paylaştığımdan Wifi 6 kartının yanındaki boş slotun ne olduğunu daha araştıramadım.


    Klavye backlit, caps ve fn lock tuşlarının altında aktifliği gösteren ek led var. Kapak kısmındaki Thinkpad noktasının üzerinde kırmızı bir led var, güzel tasarlanmış.


    Genel olarak da sert plastik ama hissiyatı iyi. Klavye ortalarında aşağı doğru bir miktar esniyor, daha rijit bir tasarım beklerdim.


    Ek olarak alacaklara not olsun, ürüne eski bir Win10 64 bit kurdum UEFI ile, driverları bile yükleyemedim sürekli kilitlendi. Donanımsal bir şeye girmeden daha güncel bir windows 10 ile (1809 sürüm) yeni bir UEFI usb ile kurulum yaptım sorun ortadan kalktı. Sizde de böyle bir durum olursa öncelikle daha güncel bir windows tercih edebilirsiniz, muhtemelen işlemci mimarisini tanımama vb. bir durum olmuş olabilir eski sürümde.


    Şimdilik ilk izlenimlerim böyle.










    Merhaba öncelikle hayırlı uğurlu olsun hocam güle güle kullanın.


    Teknoraks üzerinden aldığınız bu üründe klavye ışıklandırması mevcut mu acaba?





  • Sky-Root S kullanıcısına yanıt

    Evet klavye ışıklandırması var, fotoğraflarda boşluk (Space) tuşunun üzerindeki ışıklandırma simgesini görebilirsiniz. Işıklandırma olmayan modellerde o simge bulunmuyor.

  • Hayırlı olsun cihazınız. @Krombacher


    Siyah korumalı bölümün altında WWAN kartı var mı?


    Ryzen Mobil 4000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma
  • @ykurtulus Malesef yok hocam, Türkiye'de kayıt sistemi olduğundan biraz sıkıntılı bir durum zaten, IMEI kaydetmek gerekiyordur muhtemelen.


    Yurt dışında 20 Pound civarına var, Türkiye'de 1000TL ye gördüm amazon.com.tr de yurtdışı tedarik olarak, tahminim onu alsanız bile kayıt gerekebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krombacher -- 25 Kasım 2020; 18:36:59 >
  • Krombacher K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de aslında IMEI olayını soracaktım siz cevapladınız 20 dolara Aliexpress te falan var ama acaba takınca çalışır mı? Driver vs sorun olur mu?

    İkinci sorun da IMEI numarasını eski bozuk bi telefondan alıp değiştirebilir miyiz?

    Biz iş gereği VINN kullanıyoruz bizim için çok büyük kolaylık olacak ekstra bi cihaz taşımamak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykurtulus -- 25 Kasım 2020; 21:16:42 >
  • Merhaba,

    IPS ekran

    Lenovo Thinkpad E15 Ryzen 5 4500U 8gb 256GB SSD 15.6" FHD Freedos 20T8001TTX 6700TL

    TN ekran

    Asus VivoBook D513IA-EJ132 AMD Ryzen 7 4700U 8GB 512GB SSD Freedos 15.6" FHD 6800TL

    Sizce hangisini tercih etmeliyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JakeSully07 kullanıcısına yanıt

    Tabi ki IPS panel olanı, TN paneller çok kötü ben sırf TN panelden kurtulmak için laptop aldım.

  • ykurtulus kullanıcısına yanıt

    Bence Lenovo uyumlu olanlardan alırsanız driverlar otomatik olarak yüklenir, çok sorun olacağını sanmıyorum.


    IMEI değiştirme de teorik olarak bana mümkün geldi, ama bu konudaki talep telefonlar gibi yoğun olmadığından bilgiye ulaşabilir misiniz veya yapanı bulabilirmisiniz bilemiyorum.


    Ancak şöyle bir yöntem izleyebilirsiniz, sanırım telefonlar konusunda böyle yapıyorlar. Sanırım BTK IMEI numaralarını aynı yıl içinde dört ay kullanılınca yıl sonuna kadar kapatıyor. En kötü üç ayrı WWAN kart ile yıllık bir döngüye girebilirsiniz :)

  • 2 gundur matebook 14 cihazimi kullaniyorum.


    4600H 16 Gb Ram 512 Gb Modeli. Macbook Pro 13 2016'dan gecis yaptim. Gozum kapali bir sekilde herkese oneriyorum. Bir front-end developer ve grafiker olarak hem performans olarak hem ekran olarak kesinlikle dogru tercihi yapmisim. Macbook Pro'ya karsi gordugum 2 eksigi var.


    1)Ekran Parlakligi Macbook Pro'da Ekran Parlakligi 500 nit. Bu Cihazda 300. Ofis kullaniminda bir fark hissetmiyorsunuz fakat dis ortamda kesinlikle 500 nits macbook pro cok daha iyi bir okunabilirlik sunuyor.


    2)Hoparlor. Macbook Pro'da kullanicaya bakan hoparlorler var bu cihazda altta. Ses Yuksekligi ve kalite olarak bir fark yok. Fakat duz bir zeminde kullanmak lazim. Kucaginizda veya koltuk yatak gibi yerlerde kullanirken hoparlor altta oldugundan sesi yutuyor.



    Gelelim Macbook Pro'dan iyi olan yonlerine.


    Tasarim olarak ozellikle cercevesiz ekran cok iyi duruyor. Malzeme Kalitesi olarak en ufak bir eksiklik hissettirmedi. Performansi ust seviyede. Touchpad bir windows cihazda kullandigim en iyi touchpad. (Ust seviye olarak dell xps 13 2019 modeli ornek gosterebilirim)


    Ekran renk dengesi olarak kesinlikle macbook pro'dan bir farki yok. Hatta Ofiste kullandigimiz referans monitore gore bunun renkleri daha iyi.


    Docker'da 2 tane yuksek performans isteyen containerim calisiyor. Android emulator ve birkac farkli program ayni anda calisiyor. Islemci kullanimi %50'yi gecmedi. Ve cihaz normal modda. Performans Modunda degil. Belli bir isinma oluyor fakat macbook pro'dan fazla degil. ve o cift cekirdek 4 izlekti. Bu 6 Cekirdek 12 izlek.


    Ozellikle sormak istediginiz veya test ettirmek istediginiz bir ozelliginiz varsa bos vakitlerimde bakabilirim.


    Herkese Ryzen'li gunler :)





  • Krombacher K kullanıcısına yanıt

    İmei 4 ay kullandıktan sonra kayıt edilene kadar kapanır yıl sonuna kadar değil ben öyle biliyorum hocam yanlışlık olmasın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E14 Gen2 Ryzen7 pusuda olan var mı? Bu laptopta klavye aydınlatması var mı, yok mu?

    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-thinkpad-e14-20t60023tx-ryzen-7-4700u-8-gb-512-gb-ssd-radeon-graphics-14-full-hd-notebook-fiyati,822539971.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krombacher K kullanıcısına yanıt

    Malesef vazgeçtim, bizi aşar bu olay hem lenovo destekli WWAN kartlar çok pahalı hem de imei değişikliği falan zor işler.


    Her şeyi doğru yoldan yapsan yaklaşık 4bin lira falan vermen lazım, nefret ediyorum bu ülkeden.


    zaten benim notebook belki L14 bile olmayabilir.


    Neyse hocam zaman ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykurtulus -- 25 Kasım 2020; 22:28:0 >
  • yunuss.10 kullanıcısına yanıt

    Teyide açık, ben tecrübe etmedim ama ikinci el telefon ilanlarında satıcılardan öyle bir izlenim aldım. Son düzenlemelerden sonra gelmiş olabilir, çünkü yurt dışından gelen gurbetçi vb. uzun kalan kişilerle ilgili sorun çıktığını okumuştum.


    Bilen birisi güncel uygulamayı paylaşır belki.

  • yunuss.10 kullanıcısına yanıt

    Yıl sonunda sıfırlanıyor diye biliyorum çünkü bir turist ülkeye geldiği zaman cihazını 4 ay kullanabiliyor demek oluyor ertesi sene tekrar geldiğinde tekrar bir 4 ayı oluyor.


    diğer türlü mantıksız olurdu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykurtulus -- 25 Kasım 2020; 22:27:30 >
  • yunuss.10 kullanıcısına yanıt

    Büyük ihtimalle yok hocam.

  • @Krombacher Bir şey daha sorayım bugün L14 olan bir abimin laptopunu inceledim belki sabah güneşinden dolayı ekran parlaklığı az geldi gözüme.


    Sonra aynı nit HP ile karşılaştırdım aynı gibiydi sadece HP'de mavi tonlar daha belliydi lenovonun renkler daha sıcak.


    250nit az mı acaba? Bilemedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykurtulus -- 25 Kasım 2020; 22:31:31 >
  • 
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.