Şimdi Ara

Intel yeni vPro işlemcilerini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin Ryzen 4000 APU serisini Pro versiyonlarla güncellemesinin ardından Intel’in de geleneksel vPro işlemcilerinin tanıtım tarihi geldi. Onuncu nesil Comet Lake ailesindeki masa üstü ve mobil vPro işlemciler resmiyet kazandı.



    Comet Lake vPro neler sunuyor?



    Intel’in vPro işlemci serisi standart işlemcilere göre yönetim ve güvenlik tarafında farklılaşıyor. Donanım seviyesinde güvenlik çözümleri sunan Intel Hardware Shield teknolojisi ve ağa bağlı cihazları yöneten Intel Endpoint Management Assistant bunlardan bazıları.



    Ayrıca Bkz.Apple uyumlu SteelSeries Nimbus+ kontrolcüsü tanıtıldı



    Diğer taraftan Microsoft ile iş birliğine giden Intel bu nesilde Windows sistemlerine daha fazla yönetim ve güvenlik yetkileri vermiş. Ayrıca GPU gücüyle güvenli alanlarda yaşanan saldırılar da yapay zeka algoritmaları tarafından tespit edilebiliyor.



    Mobil Comet Lake tarafında H serisi ve U serisi toplam 9 işlemci yer alıyor. H serisinde 4, 6 ve 8 çekirdekli işlemciler yer alıyor. Intel HD 630 grafik birimi barındıran işlemcilerin TDP değeri 45W. U serisinde ise 15W TDP değerine sahip 4 ve 6 çekirdekli 3 işlemci mevcut.





    Masa üstü tarafında ise toplam 11 işlemci yer alıyor. Core i9 serisi 10 çekirdek ve 20 izlek birimli. TDP değerleri 35W, 65W, 125W şeklinde değişiyor. Core i7 serisi yine 3 işlemciden oluşuyor ancak çekirdek sayısı 8. Core i5 serisinde ise 6 çekirdekli 5 işlemci bulunuyor.



    Intel’in bu nesilde Core i5 altına vPro versiyonu sunmadığı görülüyor. Ayrıca bazı işlemcilerin hız aşırtılabildiği ifade ediliyor. Yine Intel’in ilk kez Q serisi çipsetler yerine tüm 400 serisi çipsetlere uyumluluk sağladığı ve böylece daha geniş bir kitleye vPro işlemcileri sunmak istediği belirtiliyor.










  • Arka kapı sayısı azaltılmış intel işlemciler Vpro

  • lzerk L kullanıcısına yanıt
    Yada öyle deyip daha fazlası koyulmuşta olabilir. Nasıl olsa güvenliymiş deyip alıp kullanacak olan çok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski işlemcileri ısıtıp koyuyorlar
  • Hiç değilse insan bellek tarafında artış bekliyor ama onu bile yapmamışlar.
    Bu yapı ile fiyatları düşük tutarsa ancak başarılı olabilir çünkü ryzen 4x serisi hazırda bekliyor ve 3300x bile başlı başına kafa tutarken 8core on 2ccx çıkarsa i7'leri bile haşat eder.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.