Şimdi Ara

Mobilde Sınırsız İnternet İhtiyacının Çözümü Nasıl Olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
5
Favori
6.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır mobilde sınırsız internet arayışındayım. Ev interneti yada mobilde sınırlı internet paketleri ihtiyacı malesef karşılamıyor. Sunulan paketler malesef kullanıcıların beklentilerine karşılık vermiyor. Gerçek bir ihtiyaç var ortada ama hiçbir oparatör gerçek manada bu ihtiyacı karşılayacak adımlar atmaya hevesli gözükmüyor. Öncelikle kurumsal bir müşteri değilim büyük bir bütçem yok çok aşırı hızlı bir internete ihtiyacım yok tek isteyim makul bir hızda kotasız sınırsız tahütsüz mobil internet bağlantısı. Burada benim gibi düşünenlerden beklentilerini bu mesaj altına yazmalarını rica ediyorum. Ben de kendi beklentilerimi bu mesaj altına yazacağım. Bu konuda oparatörlerin kullanıcıları anlayamadığını ihtiyacı göremediklerini ve ihtiyaca uygun kampanyaları ve paketleri sunamadıklarını düşünüyorum.

    *** TAHÜTSÜZ PAKETLER
    Bu kısım çok önemli. Tahütsüz paketler taahütlü paketlerden çok fazla pahalı olmamalı. Sırf pakatler tahütlü olduğu için ve taahütsüz paket fiyatları ile taahütlü paket fiyatları arasında fiyat farkı çok olduğu için birçok kullanıcı belki de her ay kullanacakları ve oparatörün her ay gelir elde edebileceği paketleri almamayı kullanmamayı tercih ediyor. Bu hem kullanıcılar için bir kayıp hem de oparatörler için bir gelir kaybı. Kullanıcılar kullanabilecekleri servisleri sırf taahütlü oldukları için kullanmak istemiyorlar ve azımsanmayacak bir kesim bu servisleri sırf bu sebeple hiç kullanmıyor. Taahütlü paketlerin taahütsüz paket fiyatları taahütlü paket fiyatlarından en fazla 100 de 10 fazla olmalı ki. Paketleri kullanmak isteyen ancak sırf taahütlü olduğu için hiç kullanmamayı tercih eden vatandaşlar da paketlerden yararlanabilsin.

    *** KOTASIZ PAKETLER
    Mobil internette kotasız sınırsız paketlere ciddi ihtiyaç var. Sürekli hareket halinde olmak isteyen ve bunu yaparken gerek bilgisayarından gerek telefonunda gerek tabletinden yoğun bir şekilde internet kullanmaya ihtiyac duyan insanlar var, bu insanların ihtiyacını sabit internetle karşılamak mümkün değil çünkü hareket halinde olmaları gerekiyor, öte yandan kotalı internetle de karşılamak mümkün değil çünkü çok fazla internet tüketiyorlar, toplumumuzun ortalama gelir düzeyi sürekli hareket halindeki ortalama, ortalamanın altı veya kısıtlı gelire sahip bir insanın kotalı tarifelerle sınırsız internet deneyimi yaşaması için yeterli değil. Kimileri sınırsız mobil internete sahip olursa kendini daha fazla geliştirecek, belki evinde huzuru yok, uygun ortamı yok, ders çalışamıyor, iş yapamıyor veya sadece bir hobisi var onu sırf internete sahip olmadığı için gerçekletiremiyor. Günümüzde hayat şartları zor kimi 12 saat çalışıyor metropolde yaşıyor kısıtlı gelire sahip doğru düzgün tarifeleri paketleri satın alamıyor. İşi ile evi arası 1 saat, 1 buçuk saat yol. Belki yolculuğu süresince daha çok interneti kullanabilse birşeyler izlese deşarj olacak rahatlayacak eve gidince daha pozitif bir insan olacak, veya udemy den ingilizce videoları izleyecek ingilizcesini geliştirecek, yapılabileceklerin ve bunun o insanın hayatına katabileceği değerin haddi hesabı yok. Topluma katabileceği değer ise pahabiçilemez. Daha sağlıklı bireyler daha sağlıklı şirketlere, daha sağlıklı devlet çalışanlarına, daha nitelikli insan gücüne, daha fazla milli gelire kapı açar.

    *** ZORUNLU MODEM VE CİHAZ SATIŞININ OLMADIĞI PAKETLER

    *** GELİR DÜZEYİ İLE UYUMLU FİYATLANDIRMA VE PAKET SEÇENEKLERİ
    Mevcut ekonomik şartlarda ve yaşadığımız yüzyılda internete erişmek bu kadar zor ve lüks bir ihtiyaç olmamalı. Eğer fiyatlar son kullanıcıların ortalama gelir düzeyine uygun olamıyorsa ekomomik şartlar buna müsaade etmiyorsa o halde farklı gelir düzeylerine sahip insanlar için esnek paketler hazılanmalı.

    Örnek Paket Listesi ve Fiyat Listesi

    DOWNLOAD UPLOAD 12 Ay Tahütlü Fiyat Tahütsüz Fiyat
    1 3mbit 1mbit 20 TL 22 TL
    2 3mbit 2mbit 25 TL 27.5 TL
    3 4mbit 2mbit 30 TL 33 TL
    4 5mbit 1mbit 30 TL 33 TL
    5 5mbit 3mbit 40 TL 44 TL
    6 5mbit 5mbit 50 TL 55 TL
    7 8mbit 2mbit 50 TL 55 TL
    8 8mbit 4mbit 60 TL 66 TL
    9 8mbit 8mbit 80 TL 88 TL
    10 10mbit 4mbit 70 TL 77 TL
    11 10mbit 8mbit 90 TL 99 TL
    12 10mbit 10mbit 100 TL 111 TL
    13 15mbit 5mbit 100 TL 111 TL
    14 15mbit 10mbit 125 TL 137.5 TL
    15 20mbit 10mbit 150 TL 165 TL
    16 20mbit 15mbit 175 TL 192.5 TL

    Mesela tablo olarak hazırladığım bu örnek paket listesi farklı gelir düzeylerine sahip birçok insanın sınırsız internet kullanımına olanak sağlıyor. Bunun yanında upload ın günden güne önem kazandığı bu günlerde kullanıcıya upload hızlarında çeşitli seçenekler sunuyor. Tabi daha az seçenek bulunan daha basit bir liste de hazılanabilir. Mesela aşağıdaki listede olduğu gibi bir fiyat listesi her gelir seviyesine dokunan türden. Bu listeler hazırlanırken bence en çok dikkat edilmesi gereken konu en düşük ücretli tarife. Bu tarife fiyatı belirlenirken çok zor şartlarda kısıtlı imkanlara sahip birinin bile ihtiyacını karşılamak adına mümkün olduğunca uygun bir paket sunulmalı.

    DOWNLOAD UPLOAD 12 Ay Tahütlü Fiyat Tahütsüz Fiyat
    1 3mbit 1mbit 20 TL 22 TL
    5 5mbit 3mbit 40 TL 44 TL
    8 8mbit 4mbit 60 TL 66 TL
    11 10mbit 8mbit 90 TL 99 TL
    14 15mbit 10mbit 125 TL 137.5 TL
    16 20mbit 15mbit 175 TL 192.5 TL

    Eğer oparatörlerde her gelir seviyesine uygun böyle paketler olsa idi muhtemelen benim tercih edeceğim paket tahütsüz olarak bu paket:

    DOWNLOAD UPLOAD Tahütsüz Fiyat
    5 5mbit 3mbit 44 TL

    olurdu . Çünkü şartlar şuan buna müsade ediyor. Elbette içinde dakika ve sms bulunan paketler de oluşturulabilinir. Veya bu paketlerin yanında ayrıca satılması için 2 li yada tekli paketler olarak ta satılabilir.Ancak burada özellikle internete odaklanmak istedim.

    Siz de bu konudaki fikirlerinizi söylerseniz bir beyin fırtınası yapmış oluruz. Belki de gsm oparatörlerinden biri böyle bir ihtiyaç olduğunun farkına varır. Sizce fiyatlandırma nasıl olmalı siz olsa idiniz hangi paketi tercih ederdiniz. Yurtdışındaki sınırsız paket örneklerinden çoğumuz haberdarız . Onların sunduğu imkanlarla kıyaslamadan mevcut durum ile kıyaslayarak karşılaştırırsanız daha iyi olur.

    EDİT.

    *** HOTSPOT KISITLAMASI BULUNMAMALI
    Sonuçta burada hızların çoğu pakette, çok yüksek olmadığı ortadır.Bu koşullarda zaten hız sınırlandırıldığından bu hızların verimli bir şekilde kullanılabileceği cihaz sayısına da doğal sınırlama getirildiği ortada olduğundan ekstra bir hotspot kısıtlaması son kullanıcıya eziyetten başka bir şey değildir. Burada sınırları belirleyen hızdır. Zaten bilgisayarda tablette kullanılamadıktan sonra çok kısıtlı bir paketin sınırsız olmasının kendini geliştirmeğe çalışan insanlara faydası sınırlıdır.

    EDİT.

    *** Farklı Ülkelerden Örnekler
    Vodafone İngiltere Limitsiz Mobil İnternet Fiyatları :


    Mobilde Sınırsız İnternet İhtiyacının Çözümü Nasıl Olmalı




    ABD Limitsiz Mobil İnternet Paketleri Fiyatları

    T - Mobil



    Mobilde Sınırsız İnternet İhtiyacının Çözümü Nasıl Olmalı



    Verizone


    Mobilde Sınırsız İnternet İhtiyacının Çözümü Nasıl Olmalı

    Bu da Ukranya dan mevcut kur ile 63 TL ye denk geliyor.



    Mobilde Sınırsız İnternet İhtiyacının Çözümü Nasıl Olmalı








    Daha birçok ülke araştırılabilinir tabi. Ancak görüldüğü üzere İngiltere de yaşayan bir vatandaş 30 birim paraya sınırsız data planı alabiliyor. Aynı şekilde Amerika da 35 - 55 birim paraya rahatlıkla limitsiz mobil internet alınabiliyor. Yine gelir olarak bize biraz daha yakın bir ülkeden örnek vermek istedim orada da vodafone 230 birim paraya bu hizmeti sunabiliyor. Bu parayı TL ye çevirdiğimizde 63 TL ye denk geliyor. Bunları görünce insan üzülüyor . Neden bizim operatörlerimiz bize bu hizmeti uygun fiyatlı olarak sunamıyor. Uygun fiyatlıyı geçtim benzer hizmeti direk gidip satın almak ta pek mümkün olmuyor. Neden böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 26 Ekim 2020; 20:11:56 >



  • Vodafone'da şimdilik sınırlı sayıda kişiye veriliyor.

    Mobilde Sınırsız İnternet İhtiyacının Çözümü Nasıl Olmalı
    Mobilde Sınırsız İnternet İhtiyacının Çözümü Nasıl Olmalı

    Bu tarife herkese açılırsa -ki hiç sanmıyorum- diğerleri tutuşur. Bu tarifenin herkese açılmasının yoluda baskı kurmak. İşin kötü tarafı, Vodafone pek müşteriyi takmaz
  • Fitili atesleyecek bi tarife lazim bence sinirsiz paketlerin cikmasi icin. Bu atesleme dogal olarak turkcellden gelmez telekomda zaten hantal yapi var ondanda umudum yok gelirse vodafonedan gelir bu hareket. Ondan gelince telekom karsilik verir kesin son olarakta turkcell topa girer
  • 170 lira internete verilmez.
  • Eğer örnek verdiğiniz paketler çikarsa verici çöker turkcell bile 2600 bandin da bile yogun bolgelerde kaldiramiyoken diyer operatörler 1800 ve 2100 bandinda hic sansi yok. Böyle bisey cikmasi için her 5 km de bir verici döşenmesi lazim. Her vericiye fiber hat çekilmesi lazim ayni yerde 1 verici yetmiyosa 2 3 4 5 artik kur kurabildiğin kadar. Buda aşiri maliyetlere sebep olur. Sizinde dediğiniz fiyatlara bu kadar masraf yapmalarina değmiceği için ve musterilerde olagan sinirli paketleri ve en önemlisi ek paket alarak daha fazla kazandirdiği için kimsenin işine gelmez bence.
  • astanca111 A kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bircok insan en yüksek paketi almayacaktır zaten yüksek paketler memleketin gelir seviyesine göre çok pahalı. Bu paket hızları düşünüldüğünda gsm omurgasının taşıyabilecegi seviyede diye düşünüyorum. Zaten internet omurgaları 7x24 tam kapasite bütün herkesin internete eristiği şekilde çalışmaz. Çoğu zaman kapasitesinin çok daha altında kullanılır, günün yoğun saatleri ve özel bazı şartlar dışında kapasite kullanım oranları çok yüksek degildir. Kaldı ki . Gsm teknolojisinde tek bir sinyal tek bir kullanıcı icin tamamen muhafaza edilmez. Kullanıcılar arasında sürekki geçis yaparak cok fazla kullanıcının aynı anda kapasiteyi kullanması mümkün kılınmıstır. Bu sebeple veri iletişimi ses iletisimine göre çok daha verimli bir şekilde frekansları kullanır. İnsanlara bu hizmeti vermek mümkündür çoğu düşük hız seçeneklerine sahip olmak isteyecek zaten.
  • hipnoa H kullanıcısına yanıt
    Sınırlı paketleri satarak asil olarak ek paketlerden kazanmak varken bence yapmazlar hocam çunku cok daha fazla yogun trafik yaşancak kaldiki alt yapi buna yetmiyoken verici imkansiz bir çözum bulmalari lazim
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Ne guzel işte dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış. Sen ne istedigini açık ifade etmezsen . Yuvarlak kelimelerle temennilerle konusursan. Senin ne istedigini oparatör nerden bilecek.Elbette tarifesine kadar önerimi sunacağım. Bence senin bi aynaya bakıp ne yaptığını sorgulaman gerek. Böyle tarife çıksa sen de kullanabilirsin . Yapacaksan yorumların yapıcı olsun. Boş yapma.
  • hipnoa H kullanıcısına yanıt
    Kafana göre hiç bir teknik, pazar, sosyal, ekonomik analize bağlı olmadan saçma sapan tarife hızları ve fiyatları yazmak istek olmuyor, kendini bilmezlik şuursuzluk oluyor, bende bu forumda defalarca düşük mbps de ama sınırsız mobil tarife olması gerektiğini belirttim ama sen artık olaya yeni bi boyut katmış sacmalamanin Nirvanasina ulaşmışsın
  • bir grafik tasarımcısı olarak en büyük tüketimim bir ayda 500 GB'ı bulmuştu. O ayda da kullandığım işletim sistemi ve uygulamalara büyük güncellemeler gelmişti. Sürekli video izleyen, dosya alışverişi yapan biri olarak sormak istiyorum;

    Nedir bu "sınırsız, sonsuz, devasa MOBİL İNTERNET" takıntısı? İletişim çöksün mü istiyorsunuz? Telefon bazı bölgelerde ne kadar hayati kıymete sahip haberiniz var mı mesela? Herşeyi her yere taşımayın. Pikniğe yine gidebilirsek elinizdeki elektronikleri bırakıp bir toprağa basın bence. Yoksa bu isteklerin sonu gelmez.

    Not: Operatörlerin alayı kendi içinde sınırsız konuşma veriyor = kaç kişi 15 20 bin dk falan konuşabiliyor mesela merak ediyor insan.
  • astanca111 A kullanıcısına yanıt
    O şekilde daha cok kar ettiklerini düşünüyor ancak yanıliyorlar. Bu kadar büyük şirketlerin gerceklestirdikleri her hamle koca bir ulusu derenden etkiliyor . Bu sirketler müsterilerine iyi bakmazlarsa müşterilerinin gelir seviyeleri düşer müşterilerinin gelir seviyesi düşerse onlardan elde ettikleri kar da zamanla azalır. Bügün uyguladıkları bu politikalar 5 sene sonraki gelirlerini de etkileyecek . Türkiye para yönunden herkes icin ortak bi havuz bu havuza dışardan para akması lazım ki hepimizin refah düzeyi geliri artsın ama bügün karlılıgı arttirmak icin izlenen yanlış politikalar insanların gelisimini, bedensel ruhsal sağlıklarını negatif etkiliyor, kişisel gelişim sürecini baltalıyor Memlekette teknoloji gelissin mi istiyorsun . Akıtacaksın interneti birçok firma garajda kuruldu. Türkiye de insanlar evlerinde server kurmasın diye uploadı yasaklıyorlar. Oysa ki bırak kursun elden geldigince yüksek interneti uygun fiyata ver yarın öbürgün bu garajında birseyler yapmaya calısan insanlar .Birer büyük bilişim sirketi kurabilir. Nasılsa büyüdüklerinde yine internet sirketlerinin oparatörlerin kapısını daha yüksek kapasiteli internet için çalacaklar. Kullandırın kapasiteyi verin interneti insanlara sizden bir sey eksilmez tam tersi 5-10 sene sonra belki büyük birkaç teknoloji sirketi kurulmasına ön ayak olmuş olursunuz onlar ürünlerini ve hizmetlerini dünyaya satarlar ülkenin para havuzuna onlar da katkı sağlar siz de daha cok para kazanırsınız. İnternette engelleyici yasaklayıcı hizmet sunmayı zorlastırıcı her türlü etkinlikten vazgeçin ve her türlü zorunluluğu kaldırın. Memleketteki bilişimcilerin, bilim insanlarının, sıradan vatandaşların, öğrencilerin küresel dünyada bir kolu bağlı boksör gibi debelenip durmasına seyirci kalmayın. Bu şekilde gelişemeyiz . Bu bizi daha iyi bir yarına götürmez. Burada bir vizyonsuzluk var. Politikalarınızı gözden gericin, birey olarak, şirket olarak, insan olarak ve daha da önemlisi devlet olarak. Yoksa gemi batacak siz tepesinde şampanya patlatsanız neye yarar. Yatırımınız burda gemide Türkiye de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 27 Ekim 2020; 2:30:30 >
  • Ben vatanımı, milletimi devletimi cok seviyorum sen konu dışına sapmıssım. Modarator yok mu arkadaş bu forumda.
  • İletişim niye çöksün kardesim dünyada sınırsız mobil internet var Türkiye de neden olmasın. Turkiye de sabit hat internek kullanım ortalaması 119 gb .Herkes ayda 500 gb kullanmıyor ki. Kaldı ki altyapı sorunu olsa bügün Turkcell Superbox hizmetini neden sunsun demek ki böyle bir hizmet sunulabiliyor. Aynı seyi vodafone da da göruyoruz o da pekala belli musterilere sınırsıız hizmet verebiliyor. Demekki oluyor . Olmaz diye bir sey yok kardeşim neden olmasın. Televizyon karşısında butün oparatorlerin ceo ları altyapılarını ballandıra ballandira anlatmıyorlar mı. Buyursun işte fırsat yarıştırsınlar altyapılarını gostersinler hizmet kalitesini. Ben lafa değil hizmete bakarım. Göstersinler büyüklüklerini.
  • hipnoa H kullanıcısına yanıt
    Ben en çok kullanmak zorunda olduğum zaman bile 500 GB kullanmak zorunda kaldım demek istedim arkadaşım. Benim de ortalamam 200 GB. Kaldı ki işinin yarısı internette olan bir tasarımcı olarak bu ortalamadayım. Turkcell Superbox hizmetini vermeye “çalışıyor” fakat konusuna bir girip göz atın isterseniz. Normal internetin 2 katı paraya çile çekiyor insanlar. Çünkü kabul etmesek de keşke daha iyisi olsun desek de bizim altyapılarımız böyle hizmetlere uygun değil. Daha önce de Vodafone gibi sınırsız vermeye kalkışan tarifeler paketler de oldu. Yaşı büyük olanlar hatırlar 10 yıl kadar önceydi sanırım Aria ve Turkcell denediler. Fakat insanlar o kadar hepsi benim olsun kafasıyla aç gözlülük edince tarifeler “güncellendi” ve sonra altına minik minik yazdılar “en fazla şu kadar indirme yapabilirsiniz” diye. Hepimizin hayali olan o hizmet yarıştırma için daha çok yolumuz var.

    Keşke olsa ama olamaz. Motorunuz ne kadar güçlü olursa olsun Doğan ile 300 basamazsınız.
  • hipnoa H kullanıcısına yanıt
    Evet yazını tekrar dikkatli okudum,sanırım az önce konu dışında okuduğum yazıların etkisinde kalarak senin yazınla karıştırdım. ÖZÜR DİLERİM. Senlik bir yazı değilmiş sildim.
  • Ben Türk Telekom altyapısıyla Pttcell'de sınırsız mobil internet kullanıyorum 6 aydır ve kullanımım aylık en fazla 20-30GB. Yani sınırsız internet var diye insanların geneli terabaytlarca veri indirmez, geneli ortalama bir kullanım yapar.

    Ancak, başlık sahibinin tarife ücretleri birer hayal. 5Mbps'i 30TL'ye verseler kimse evinde sabit internet kullanmaz, herkes telefonundan internetini bilgisayarlara paylaşır. 30-35TL'ye sınırsız internet firmaların büyük paralar kazandığı ev internetinin sonu olur. Sizce böyle bir durumu kabul ederler mi?

    Kısacası tüm ülkeye uygun fiyatlara sınırsız mobil internet bir hayal. Superbox konusuna girerseniz adamlar işin içinden çıkamadılar ve yeni müşteri almamak için fiyatları 300TL'ye dayandırdılar. Üstelik eski müşteriler de taahhütleri bitince bu fiyatlara kullanacaktır dediler. Hatta bazı sınırsız tarifeleri kaldırıp, kotalı paketlere geri döndüler. Yani kısıtlı kullanıcıya hitap eden Superbox'ın bile altyapısı sınırsız mobil interneti kaldıramadı.
  • bende sınırsız mobil internet konularını ilgiyle takip ediyorum. bu işi bilen kişilerden yorum bekliyorum. 1-2 mbps lik hızlarla sınırsız mobil internet vermek altyapının kaldıramayacağı birşey mi? abd de şöyle bir örnek var 20gb sonrası 3G hızında gibi, Vodafone ingiltere de 2 mbps 10 mbps ve full hız lı paketler var. düşük hızla limitsiz verilemez mi? hadi onu geçtim 30gb kota sonrası 512kbps gibi birşeyler.

    ben bulunduğum yerse TT Mobil ile 60mbps civarı hız alıyorum ama ne gerek var zaten 10gb kota var.

    tamam ek paket satıp daha çok kazanmak istiyorlar ama işin teknik kısmi ve altyapı yetersiz mi yani.
  • Vodafone Limitsiz Redli'ye geçmemle çıkmam bir oldu diyebilirim. Bu ülkede bu ekonomik şartlarda 170 tl internete verilmez. Ayrıca gerçekten sınırsız internet kullanımına neden ihtiyacınız oluyor anlamış değilim? Bütün zamanınız internetle harcayacak kadar boş mu? Sürekli indirme yapıyorsunuz diyelim; hangi ara tüketeceksiniz?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.