Şimdi Ara

Port scan attack

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba çok anladığım işler değil bunlar. Öyle kurcalamak için modemin arayüzüne girdim günlük çıkışında port scan attack şeklinde gün gün farklı adresleri gösteren uyarılar var. Bunları kontrol edince almanya, çin, fransa, hollanda ve irlanda falan çıkıyor nedir bu durum bilgilendirebilir misiniz?

    Tehlike arz eden yahut etmiş olabilecek bir durum var mıdır?

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reyiz -- 15 Mayıs 2020; 0:6:29 >



  • o mesajı görünce modemi restart ettir...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Şu an yapıyorum hocam ama gayem konu hakkında biraz daha bilgi sahibi olmak açıkcası tedirgin oldum şu durumdan ötürü. Bilginiz var ise aktarırsanız sevinirim hiç denecek kadar az kaynak var hatta hiç yok bu konu hakkında. Açık port vs. deniyor onlaır nasıl kapatırım? Neden restart ettiriyorum mesela? Bunları merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler :)
  • Reyiz kullanıcısına yanıt
    bağlantı kesilsin + ip değişsin diye... firewall muhteelen engellemiştir... superonline modeindede oluyordu... restart ettirmeye başlayınca kesildi...
  • nmap diye bir terminal uygulaması var. Onunla tespit edebilirsin ama biraz eğitmen lazım kendini. YouTube'da eğitimleri var.
  • Hocam delircem elin hollandalısı çinlisi beni neden hedef yapar. Hedef değislem hangi açıktan kaynaklı bu bunu bulmam için nmap gerekir mi? Tavsiyeye uyup modemi resetledim ama yine elin hollandasından 87 kez mi ne deneme yapmış adam mesela kasperskyde krudum başka napabilirim sizce?
  • Reyiz kullanıcısına yanıt
    https://www.whatismyip.com/?refid=wimi.com

    ile modemdeki ip farklıysa bir şey yapmana gerek yok...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Hocma online ip sitelerindeki ip modmei resetleyince degisiyor. Modemdeki ipdne kastiniz nedir modem arayuzune girerken olan mi degilse nerden bakabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reyiz kullanıcısına yanıt
    ara yüzde... aygıt bilgisis, aygıt kısmında...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten ip modem acilip kapaninxa degisiyor ama tarayiciya yazip arayuze girdigimiz ipden bahsrdiyosaniz. 192.168li ip modem arayuzunde de gozukuyor. Eger bahsettiginiz bu idiyse bu port saldirisini nasil onluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Botnet ağları otomatik olarak sadece sizin modeminize değil belli bir ip aralığındaki bütün modemleri tarayarak açık arıyor olabilir. İlgili açığı bulduğunda da sizin modem üzerinde exploid çalıştırarak onu da botnet ağına dahil etmeye çalışabilir(Bu en kötü ihtimal muhtemelen böyle değildir.) Sabit ip kullanıyorsanız birileri tarafından hedef alınıyor olabilirsiniz(Bu da düşük ihtimalli bir yorum.) . Tüm portları kullanmadığınız bir ip adresine yönledirmeyi deneyebilirsiniz. Yada anamakine olarak kullanmadığınız bir local ip adresine yönlendirmeyi deneyebilirsiniz. En uygunu eğer modem destekliyorsa yeni kullanmadığınız bir nat ağı kurararak tüm portları o nat ağındaki bir ipye yönlendirmek denenebilir. Ayrıntılı olarak incelenmediği sürece tam olarak ne olduğunu söylemek güç birçok sebebi olabilir.
  • hipnoa H kullanıcısına yanıt
    Hocam tesekkurler. Modemimin ipsi dinamik acip kapattigimda degisiyor. Ama port vesaire hakkinda hicbir fikrim yok daha oncr gidip ne port actim ne bisey yaptim acaba dediğiniz gibi incelenip gerekeninnyapilmasi konusunda nasil tamzamanla bir yardım alabilirim modem ureticim anlayabilir mi durumu ya da kim çözebilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.