Şimdi Ara

Google Chrome artık sekmeleri gruplamaya izin veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bazılarımız Chrome tarayıcısında çok az sayıda sekme açarken, şüphe yok ki onlarca sekmeyi açık tutan kullanıcılar da mevcut. Google, her iki kullanıcı türü için de internet tarayıcısına renklendirme ve etiket seçenekleriyle birlikte, kullanıcıların sekmelerini gruplar halinde düzenlemelerine yardımcı olacak Sekme Grupları adlı yeni bir araç getiriyor.



    Onlarca sekme açanlara müjde



    Sekme Grupları özelliği ile kullanıcının yeni bir grup ekleme seçeneğini bulmak için herhangi bir sekmeyi sağ tıklaması gerekiyor. Bir grup oluşturulduktan sonra, gruba daha fazla sekme eklenebiliyor ve amaçlarına göre özelleştirilebiliyor. Grup simgesine sağ tıklandığında, grubu etiketleme, renklendirme vb. seçeneklerini sunan bir menü penceresi açılmakta. Ayrıca Chrome'un, emojileri grup etiketi olarak eklenmesine bile izin verdiğini de belirtelim.





    Sekme grupları, Chrome kapatılıp yeniden açıldığında kaydedilmiş olarak karşınıza çıkacak. Bu özellik bugünden itibaren Chrome Beta'da mevcut olacak ve Google sekme gruplarını, önümüzdeki haftalarda gelecek olan kararlı sürüme kademeli olarak sunacak. Yeni özelliğin Chrome OS, Windows, Mac ve Linux platformlarındaki masaüstü Chrome versiyonu için mevcut olacağını da belirtmeden geçmeyelim.



    Kaynak:https://www.blog.google/products/chrome/manage-tabs-with-google-chrome/







  • Şu Chrome yerine Firefox kullanmamın tek sebebi link ışınlama diye tabir edilebilecek link gönderme özelliğinin olmaması sanırım. Çok işime yarayan bir özellik daha sonra diğer cihazlarımdan bakmak istediğim içerikleri sık kullanılanları eklediğimde genelde orada unutuyorum ama Firefox'daki bu özellik ile şirket bilgisayarım ya da telefonumdan baktığım siteyi evdeki bilgisayarıma gönder diyorum bilgisayar açılır açılmaz o sekme otomatik olarak açılıyor. Bu özelliği sağlayabilecek bir eklenti bilen varsa yazabilirse memnun olurum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ademsahin

    Şu Chrome yerine Firefox kullanmamın tek sebebi link ışınlama diye tabir edilebilecek link gönderme özelliğinin olmaması sanırım. Çok işime yarayan bir özellik daha sonra diğer cihazlarımdan bakmak istediğim içerikleri sık kullanılanları eklediğimde genelde orada unutuyorum ama Firefox'daki bu özellik ile şirket bilgisayarım ya da telefonumdan baktığım siteyi evdeki bilgisayarıma gönder diyorum bilgisayar açılır açılmaz o sekme otomatik olarak açılıyor. Bu özelliği sağlayabilecek bir eklenti bilen varsa yazabilirse memnun olurum :)
    Aynı google hesabı ile oturum açtığın her cihaza gönderebilirsin.
  • Chroma un ana sayfasınu kapatınca yada bilgisayarı o an sayfalar açıkken kapatıp tekrar açtığında chromdaki sayfalar gidiyor boş ana sayfa gelşyor. Yandexde öyle olmuyor varda ben mi bilmiyorun ayarı mı var çözemedim.

  • Ayarlar kısmından yapabilirsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ademsahin A kullanıcısına yanıt
    Ayarlardan sync ozelligini acarsan google hesabin ile girdigin her cihazdan hesabina ve tum kayitlara erisebilirsin.

  • son güncellemelerden sonra donmaya başladı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de ram sorununu halledecek bir özellik sandım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Chrome gibi bir casus yazılım yerine Firefox kullanmak daha doğru.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faysalı özellik,eklentilerle yapılıyordu zaten ama dahili olması daha iyi.

    Sekme biriktirmek gibi bir huyum var,iki ayrı OS de birinde 3 diğerinde 5 tarayıcım var, hepsinde onlarca sekme açık,

    Bu tarz eklentiler çok işe yarıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cok ram yiyor hayvan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • azon-abros kullanıcısına yanıt
    Size göre casusluk olarak adlandırılan her eylemi yapacağını zaten sözleşmesinde yazıyor. Yani bir eylem var ama adı casusluk değil. Kullanıcı bile istiye paylaşıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vivaldi Browser verken Chrome'un adının geçmesi bile komik.

    Üniversite de belirli bir konu hakkında araştırma yaptığım dönemde 300'den fazla sekme açıp 30'lu 50'li pek çok farklı grupladığımı bilirim. Arka planda son kullanılan 10 sekme haricinde(bu sayıyı isteğe göre ayarlamak mümkün.) sekmeleri uyutmaya izin verdiği ve o sekmeye gittiğimde yeniden yüklediği için ram ile ilgili de sıkıntı yaşamıyorum.
    Vivaldi'nin en sevdiğim ikinci özelliği ise mouse'un sağ tuşuna basılı tutarak tekerlek çevirildiğin de "Shift + Tab" ile aynı işlemi yaparak sekmeler arası hızlı geçiş sağlaması da 20den 30dan fazla sekme açık olduğunda tab tuşuna defalarca tıklamak yerine bu çok hızlı geçiş sağlıyor. Vivaldi Chrome altyapısını kullanması açısından da uyumluluk problemi yaşatmıyor. Shift ve ESC tuşları ile sadece tarayıcı içinde çalışan siteleri ve uygulamaların olduğu görev yönetici açılıyor. Problem yaşatan kod hatasından dolayı fazla kaynak tüketen hatalı siteyi bulup kapatmak için de son derece kullanışlı.

    Not: Tarayıcı içinde çalışan görev yöneticisi Chrome'da da Firefox içinde de mevcut.


    Açık kaynak kodlu olan "Raymond Hill" isimli yazılımcının paylaştığı "uBlock Origin" isimli reklam engelleme ve yine açık kaynak kodlu olan her sayfada karartma ve sepya özellikleri için "Dark Reader" eklentisi ile birlikte kullanıyorum.
    Not: uBlock Origin isimli reklam engelleme eklentisi Edge tarayıcıda "Nik Rolls" tarafından uyarlanarak paylaşılmış. Yapımcısı Raymond Hill. Reddit üzerinde onaylı hesabı tarafından Raymond Hill'in yazdığı Nik adlı kişinin kendinden izin alınarak Edge tarayıcısına uyarladığını belirten yazısı da mevcut. Veri güvenliği için yüklediğiniz eklentilere dikkat edin! Açık kaynak kodlu ve tanınmış eklentiler tercih edin.

    Uzun yıllar Firefox kullanan biri olarak özellikle son zamanlarda hız konusunda memnun değilim. Kullanmaya devam etsem de çoklu sekme ihtiyacım için Vivaldi kullanmaya devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 15 Mayıs 2020; 12:52:21 >




  • Süper gelişme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edge, Fireofx kim niye kullanır ki bu tarayıcıyı?

  • Ayarlardan açılış/başlangıç bölümüne gidin. Orada başlangıçta ayarını kaldığım sayfalardan devam et olarak ayarlayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • an agony A kullanıcısına yanıt
    Eklentinin adı nedir hocam? Ben de tarayıcımda çok sekme açık tutarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google chrome' un kullanıcı dosyalarını taradığı (bütün yerel diski) ortaya çıkmıştı. Bunun nasıl bir açıklaması olabilir? Üstelik kodunu görmediğimiz bir yazılımın neler yaptığından nasıl emin olabiliriz?

    Kullanıcılar bir cok veriyi paylaşmayı kabul ettiği doğru ancak Google' ın webde insanları takip etmek için yerleştirdiği bir çok script bulunuyor. Google Analytics kullanan siteler bu script' i barındırıyor ve Google sizin oturumunuzu takibe alıyor. Siz Google hesabınıza giriş yapmasaniz bile cihazınızda ziyaret ettiğiniz sayfaları, en ince ayrıntısına kadar takip edebiliyor. Üstelik bir çok site size analytics kullandığını söylemiyor bile.

    Firefox gelişmiş takip engelleyici sistemi ile bu tür etik dışı uygulamaların önüne geçmeyi mümkün kılıyor. Üstelik açık kaynak kodlu özgür yazılım olduğu için casusluk etmediğinden emin olabiliyorsunuz. Çünkü kodu profesyonel yazılımcılar tarafından sürekli incelenip düzeltmeler öneriliyor.

    Google ve benzeri şirketlerin biz teknoloji kullanıcılarından bu şekilde faydalanmasına izin vermemek gerekiyor. Topluluk tarafından geliştirilen ve insanlığın ortak ürünü olan çok iyi bir web tarayıcısı varken, ABD hükümetinin eline bakan bir şirketin kapalı yazılımını yüklemeye bence gerek yok.

    Eğer Chrome dan çok memnunsaniz Chromium tarayıcısını kullanabilirsiniz. Google Chrome un açık kaynak kodlu halidir. Birebir aynısı ancak casus kodları çıkartılmış hali olabilirim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • azon-abros kullanıcısına yanıt
    kullandığın herşey veri çekiyor çünkü yapmak zorundalar yapay zeka verisiz hiçbişey yapay zekalar veriyle gelişir biraz araştırırsan ekonomist ya da başka bi dergi veri petrolden daha değerli yazısı vardı ve dünyanın en çok para kazanan mesleği veri bilimciler gelecek burda emin ol hangi yazılımı kullanıyosan kullan hepsi verilerini çekiyo eskidendi o verileri korumak çinliside amerikalısıda rusuda farketmiyo güvenli diye bişey yok artık öyle bi noktya geldi ki bu veri olayları vatandaşları şirket daha çok tanıyo devletten
  • ppobelter kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle macOS ‘da dahi ram yönetimi konusunda sıkıntı var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.