Şimdi Ara

Tehlikenin Farkında Mısınız?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Para konusunda oldukça hesapçı, detaylı düşünen bir insanım. Almak istediğim soru bankalarını,denemeleri,fasiküllerin falan bir listesini yaptım. Hatta listeyi sizlerle paylaştım.
    https://forum.donanimhaber.com/su-derece-isteyen-kardesinize-bir-yardim--143317341#143318433

    Bu listeden 1-2 kitap ekledim, çıkardım falan sonra çeşitli sitelerden fiyat araştırmalarıyla toplam bir fiyat elde ettim. Yaklaşık 500-550TL para tuttu. Afedersiniz ama bu ne para ulan? 60-70 TL'den kitapların satıldığını gördüm. Mümkün değil ben sadece bu kitaplar için bu kadar para veremem. Belki sizin durumunuz iyidir, 500 tlyi kitaplar için ayırabilirsiniz ama ben mümkün değil ayıramam. Bazı kitapları elemek zorunda kaldım PDF'ler ile halledebilirdim ama fiyat öyle aman aman düşmüyor, hatta kitapların önceki basımları da olabilir.

    Şimdi bu sınavın fırsat eşitliği nerede tam olarak? Yani o parayı kitaplara gömemeyecek adam üniversiteye gitmesin mi ya da iyi yerler kazanamasın mı? Sistem bunu mu istiyor? Parası olan mı kazansın sürekli?


    Hadi MEB Kaynakları, yayınlanan sorular falan diyeceksiniz ama gerçekten onlar ne kadar yeterli? Sınavda başarı elde etmiş adamların çözmediği kaynak kalmıyor, görmediği yayın kalmıyor. Mesele kitapların pahalı olmasından çok sınav sisteminin bu kitapları aldırmayı zorlaması bence ama sistem o kadar yozlaşmış ki alt tabanı düşünmüyor, onların üniversiteye gitmeye hak etmediğini sanıyor. Belki en kral dershanelere,özel hocalara falan gerek yok ama insanları başarı için kitaplar aldırmaya "zorlamaları"nı adice buluyorum. Sınav başarısı için gereken fedakarlık maddi olmamalı manevi olmalı.



  • Cok haklısın ama düzen bu sekilde degistirecekte gucumuz yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Katılıyorum ve en ayar olduğum konudur şu kitap paraları.

    Ve işi dolara bağlıyorlar çok komik oluyor. Ulan kağıt ülkenin , soruları hazırlayan türk sırf öbür şeyler zamlandı diye kitap-denemeye niye zam getiriyorsun ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adisdasdadas -- 14 Mayıs 2020; 17:51:11 >
  • ben üniversiteyi kazanıp giden arkadaşlarım sağolsun diyorum kargoyla falan bi ton kitap geldi bu sene nerdeyse hiç kitap masrafı çıkarmadım diyebilirim.. ve onlar olmasaydı ne yapardım bilmiyorum gerçekten çok haklı bir isyan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adisdasdadas kullanıcısına yanıt
    bilgi sarmalın ayt fen denemeleri var kimya fizik incecik şeyler pdf bulsan 4-5tlye cikartirsin ama internette 20tlhe satimiyor şaka gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra diyorlar fotokopi haksızlık
  • Vural hocanın çok güzel bir sözü varmış bunun için;

    "Test kitaplarının edebi eserlerden fazla satıldığı ülkemiz iki cümleyi bir araya getiremeyen, empati yoksunu hesap makineleriyle doldu."
  • hocam en iyisi 4-6 kuruş arası çıkaran bi kırtasiye bul pdfyi yapıştır. şartlar adil olsaydı pdfyi savunmazdım kesinlikle doğru bir yol değil ama buna mecbur bırakılıyoruz.
  • Hocam zaten PDF'ler idare edeceğim bir müddet ama yeni kitaplar almadan devam etmek zor. Özellikle hedefi yüksek birisi için.
  • Her şey aşırı pahalı. Kaç dükkan iflas etti, kaç anne baba intihar etti, kaç tanesi intiharı düşünüyor...
    2012 yılında çocukları üşüyünce çocuklarının eline saç kurutma makinesini verip yan odada kendisini asan anneyi, çocuğuna okul forması alamayınca intihar eden babayı, eşi pazara gidelim diyince ''sen biraz oyalan, ben duş alayım'' diyip banyoda intihar eden ve cebinden 1.5 TL çıkan kocayı ben unutmadım. Bunu okuyanlar da bu yazdıklarım ve daha nicesinin olduğunu ve olacağını bilsin. Vatandaş böyleyken Rize valisinin bile 1 milyon 700 bin TL lik arabaya bindiğini de unutmayın. Ders çalışırken zengin olmayı, yurt dışına çıkıp karı kız tavlamayı değil de bunları düşünün.
  • Misugi Jun kullanıcısına yanıt
    Ve böyle bir durumda herkes yurt dışına gitmeye çalışıyor. Bu ülkeyi kim savunacak o zaman?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meto343 kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı arkadaşlar da malum yurt dışında bilim olanakları daha iyi olduğu için gitmek istiyor onların hakkını yemeyelim yurt dışındaki bilim insanlarımızın da ülkeye katkısı göz ardı edilemez. Benim kastettiğim kitle hani yurt dışına çıkıp ülkeyi, milleti geçtim kendisine faydası olmadan tabiri caizse yurt dışında bizdeki suriyeliler gibi yaşayanlar
  • Misugi Jun kullanıcısına yanıt
    Ben de onlardan bahsediyorum zaten. Muhtemelen yurt dışına bilim için gideceklerden biri de benim ancak bu ülkeye dönüp edindiklerimi Türk gençliğine vermeden de gitmeyeceğim bu dünyadan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meto343 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam esasen böyle olmalı ancak siz de biliyorsunuz ki giden çoğu kişi ya geri dönmüyor ya da Türk olduklarını unutuyorlar. Oktay Sinanoğlu hocamızı da rahmetle anıyorum bu konuda nadir rastlanan birisiydi.
  • Nasıl olsa öğrenciler almak zorunda diye bindirip duruyorlar hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Misugi Jun kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Kendisi her zaman ne batıya ne doğuya her zaman kendimize ait olmayı aşılayan bir kişilikti. Daha okumadığım ama ileride okuyacağım bir kitabının adını da çok severim: “Herkesin bıraktığı yerden biz başlarız.”.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Misugi Jun kullanıcısına yanıt
    Herkes bilim insanı olucak diye bir şey yok. Herkes istediği hayatı yaşar. Ne saçma bir düşünce bu, yurt dışında suriyeliler gibi yaşayacakmışız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoebe_Buffay -- 14 Mayıs 2020; 23:26:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meto343 kullanıcısına yanıt
    Ben de Bye Bye Türkçe, Hedef Türkiye ve Ne Yapmalı? kitaplarını şu sınav faslından sonra okumayı düşünüyordum, yazdığın kitabı da not ettim dostum :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.