Şimdi Ara

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
46.006
Cevap
245
Favori
2.619.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]
    NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]





  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Tamam oynarsın aa kaparsın gereksiz bir iki ayar kısarsın 2080ti ile mis gibi oynarsın bir çok oyunu 4k da. Arkadaş Next gen oyunları sormuş onlarda biraz bu performans zorlanır diye düşünüyorum şuanda bile direkt ultra oynatmıyor. PS4 HD7850 ile HD7770 xbox one temelli 2 adet konsolun baz alındığı oyunlar bunlar daha. Ray trace var o var bu var .. Upscale işlerine gireceksek okey.. Ozaman ben neden 1500-1600 dolar döküp 3 katı civarı maliyet 3070 li pc toplayayım? Konsol 500 euro oda upscale veya derin api optimizasyonu bol bellek falan derken oynatır yani 4k yeni oyunları zaten oynatmak için çıkıyor. Yani 3080 altı orta vade de 4k için sıkıntılı yeni nesil oyunlarda.. 3080 de 10gb barajında biraz düşündürücü malesef 20gb versiyonu olsa iyi olur. 3080 barındıran pc de xbox x series konsolun hemen hemen 3.5-4 katı civarı maliyet döviz bazında global fiyatlandırmadan bahsediyorum sadece kasa. Bilgisayarın yeri ayrı kesinlikle de bilgisayarda 4k yüksek kalite ayarda oyun oynamak hiçte ucuz değil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 4 Eylül 2020; 1:32:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    Haneye 100+ USD yazın
    İnş +100 gelirde fazlası gelmez şu belirttiği 6690 tl nin üstüne yine kafi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba ön satış olacak mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarknessIsOurNewKingdom

    Hocam en iyi gorunume bencede referans sahip ama sicaklik konusunda endiseliyim. Bence degmez niye sicakliklari kafaya takalim.

    Alıntıları Göster
    Valla sıcaklık takıntım yok 80 derece çalışsın isterse zaten çift fanlı. Şu firmaların saçma sapan tasarımlarından sıkıldım valla 5700xt alırken bile sapphire nin arka blackpate kısa tutmasından dolayı gittim xfx aldım daha kaslı duruyor sade şık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

    amazon daha ucuza geliyor buradan. i7 10700k burada 3800 iken amazondan 3080 TL gibi bir fiyata geldi. ram aldım, burada 1200-1400 tl iken amazondan 800'e geldi. soğutucu da 400'e aldım burada 600'dü galiba. aynı şekilde geçmişte aldığım her ürün böyleydi. ayrıca amazon.de 2 yıl garanti veriyormuş. geç gelme konusu ise doğrudur. 1 hafta veya 10 günde geliyor. Türkiyeden almam için Türkiyede daha ucuz olması lazım.
    Diğer konuları bilmiyorum da ekran kartları için söylemiştim. Birçok kere denedim. Mesela 2080 diyelim, amazon'a girip en ucuz 2080 modelini seçip sepete ekliyorum ve kargo+gümrük dahil fiyatını alıyorum. Sonra Türkiye'deki en ucuz 2080 fiyatını alıp karşılaştırıyorum. Ya Amazon ile Türkiye fiyatı eşit çıkıyor, ya da Amazon fiyatı biraz daha yüksek çıkıyor. Birçok modelde denedim ama déğecek gibi bir fiyatı hiç görmedim. Tabi arada indirimler falan oluyorsa onu bilemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • amazon.com'a bakıyorsanız olabilir kargo fazla çıkar amazon.de'den bahsediyorsanız çoğu ürün buradan ucuza gelir.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Yeni çıkacak oyunlar için birşey diyemicem ama 2000 serisi çok başarılı olmamasına rağmen oynadığım güncel oyunlarda iyi bir performans sundu. Bize göre 3000 serisi böyle başarılı gelmişken 3080, 3090 alan kişilerin önümüzdeki oyunlarda da pek zorluk çekeceğini düşünmüyorum ama bu birazda beklentiyle alakalı. Adam 20 milyar rtx 3090'a verip 360 hz monitörde pubg de min 360 fps istiyorsa alamayacaktır bu adam gidipte 3000 serisi başarılı demez çünkü ne kadar para verirse versin istediği karşılanmıyor.

    Ray trace falan iyi güzel de ekran kartları ne olursa olsun fps anlamında daha geriden geliyor. 3000 serisi çok başarılı diyoruz ama doğrusu 2000 serisi başarısızdı. 980 ti'nin üstüne çıkan 1070 gibi 2080 ti'nin üstüne çıkan rtx 3070 olması gerekendi ama şartlar buna sevinmemizi gerektirdi.

    20 milyarlık rtx 3090 pubg yi min 360 hz oynatabilecek mi imkansız 4k 144 hz yi tüm oyunlarda verecek mi imkansız. Aslında bize alıştırılan dışında olaya genel bakarsak 3000 serisi bile başarısız kalıyor ama şuan verilene seviniyoruz çünkü tepe seviye de rakip yok ve en iyi ekran kartı bile yetersiz kalıyor. Belki amd senelerce tepe seviyeyi es geçmek yerine nvidiaya kafa tutsa konsollar böyle dürtse nvidia ekran kartı performans durumu şuan çok farklı bir noktada olurdu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    quote:

    Şimdi soru şu 3070 500dolarsa 5700xt kaç para olmalı


    Deri ceket kuru üzerinden mi hesaplamamı istersin bebeğim yoksa dolar mı?
    Hedef benmiyim envidya
    Kuveyt dinarı üzerinden hesapla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yoizhik

    amazon.com'a bakıyorsanız olabilir kargo fazla çıkar amazon.de'den bahsediyorsanız çoğu ürün buradan ucuza gelir.
    Valla ikisini de denedim pek fark bulamadım. Ben mi beceremedim anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeaLeusy

    Denemesem sadece çözünürlüğün netliği bu kadar anormal boyuta taşıyacağını birinden duysam asla inanmazdım. ilk 4k monitörümü aldığımda knight onlineye girdim bu tek çekirdek üzerinden çalışan 20 yıldır grafik upgradesi almayan oyun. o 20 yıllık oyundaki fark bile çok fazlaydı uzun süre inanamamıştım böyle oyunda boş boş dolaşmıştım.

    4k da msaa açık kapalı 5-6 oyunda test ettim ful msaa ile kapalı msaa arasında zerre fark göremedim. İnatla bazı siteler 4k testi yaparken msaa fulluyor oyunlarda ve yok 60 fps vermedi yok 144 fps alamazsın diyorlar. 4k devri geldi geçiyor 1 seneye 8k sahalarda olacak ama donanımhaberdeki 4k için erken algısı asla değişmiyor.

    Ayrıca ayar kısmıyoruz ki dostum sadece battlefield 5 gibi fps oynuyorsam onda belirli ayarları kısıyorum 120 civarı fps alıyorum 4k da. Belki x bir sitenin incelemesine baksam battlefield 5 te 70 fps gösteriyordur bilemicem ben 980 ti'den beri 4k kullanıyorum Tabi o zaman ki oyunlar assassin's creed brotherhood gibi oyunlardı. Bu arada yeni oyunlar değil böyle bahsettiğim eski 2010 oyunlarında bile anormal bir görüntü ortalaya çıkıyor hani durum oyunun 4k ya göre ayarlanmasıyla alakalı değil.

    Bide bu ultra takıntısı çok saçma önemli olan options'a girince ultra yapmak mı yoksa oyundaki netlik mi desem çoğu kişi ultra yapayımda görüntü önemki değil diyecek sanırım. 4k da herşey low olsun 2k da herşey ultra olsun eğer 4k daki görüntü daha netse önemli olan budur varsın tüm dünya sen lowda oynuyorsun desin. Şuana kadar ne oynadıysam ultrada oynadım bu az önce verdiğim sadece bir örnekti.

    2k da ister ölçekleme ayarlarını %100 den yukarı getir ister herşeyi ultra yap o 4k paneldeki netliği asla alamıyorsun tüm oyunlarda geçerli bu. Bu sadece benim fikrim değil 2k 165 hz ultra kullanan arkadaşlarım evime geldiğinde görüntüye şaşırıyor bir oyun nasıl bu kadar net olur tribine giriyorlar.

    Eklediğim resim resident evil 3 remake oyunu whatsaptan kaydederek aldım görüntü berbattır sanırım. Ben 4k da 120 fps civarında oynayabiliyorum arkadaşımın 1080 ti ftw ve 2k 165 hz sisteminde ölçeklemeyi %130 yapıyoruz fps 85 civarı oluyor ama aradaki görüntü farkı gene dağlar kadar oluyor. Ayrıca rtx 3070 2080 ti ile kafa kafaya performans verecekse görüldüğü gibi ram engeline takılacak.


    Cpu core az değilmi ekranın tamamını doldursaydın
    Msaa tarihi eser filtrelemi açıp 2x de 2kere 4xde 4kere gpu ful görüntüyü tekrar renderlıyor gpuyu aşırı yoruyor fpslerıde süründürüyor.
    Fxaa aç 1fps kayıp yok

    Ortam aydınlatmasını sağlayan ambient occlusion ise SSAO, HBAO+, HDAO ve 3DAO gibi ayarlarla düzenlenir.

    Anti aliasing tipleri arasında şu üçü önemli: Örnek sayısını artıran spatial, çok sayıda kareden veri toplayarak çalışan temporal ve sahne dokulandırılıp ekrana gelmeye hazır olduktan sonra çalışan post-processing. Bir de bu üç teknikten ortaya karışık misali kullanılan anti aliasing tipleri var.

    Bunların yaratacağı flulaşmadan sıkılırsan, seni SMAA kullanmaya davet ediyorum. Bu da post processing tipi bir anti aliasing tekniği, üstelik FXAA gibi çalışıyor. Farkı ise köşe tanıma konusunda daha başarılı olması. Dolayısıyla dokular daha keskin, görüntüler çok daha az flu gözükürken, sistem performansı da asgari düzeyde etkileniyor.
    bana göre en iyisi ise çoşkuncum nvidianın kendi anti aliasing tekniği TXAA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • amazon'u kullanmayı bilmezsen aynen öyle zannedersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MacGyver.

    amazon'u kullanmayı bilmezsen aynen öyle zannedersin.
    Peki nedir bunun alamet-i farikası? Tarih-indirim vs kovalamak mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet yatsın kalksın mining olayı bitti ona dua etsin eğer 2 sene öncesi gibi mining den dolayı piyasada ekran kartı olmasaydı 2080ti sahiplerinin çok da gözleri yaşlı olmazdı bir yandan Corona diğer yandan mining 3000 serisi çıksa bile oyunculara 1 sene sonra ancak gelrdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    aynen... halamın bıyıkları olsa amcam olurdu mesela, onu da düşünmek lazım

    2000 serisinden bir yol olmayacağı duyurulduğu gün belliydi. piyasaya çıkmadan önce yazdık buralara hep, RT falan diye laf kalabalığı yapıyorlar, saf performansı hiç arttırmamışlar, RT için de erken dedik... isteyen ilgili konuda arar bulur. velhasıl 2000 serisi, 1000 serisinden sonra tam bir hayal kırıklığıydı, balondu.

    sadece 2080ti dönemi için iyi bir gpu idi, ancak o da gereksiz derecede pahalıydı. o parayı etmezdi, etmediğini de bu hafta başında gördük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 4 Eylül 2020; 9:17:24 >
  • https://www.youtube.com/watch?v=pKneUFwVkXI&feature=youtu.be

    Bayıldım bu videoya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyberDiamond

    Arkadaşlar saygılar. 3000 serisi için 7k-8k bütçe ayırmıştım aslında ilk tercihim 3070 idi. Ama fiyatlar beklenenden biraz daha uyguna geldiği için 3080 almayı düşünüyorum ama minumum psu olarak nvidia 750w olarak belirlemiş. Ben 4 sene önce bilgisayar toplamıştım. O zamana göre de psu için iyi bir ürün olan EVGA 650 p2 almıştım. Acaba bu psu da 3080 çalışırmı. İşlemci 1700x. Kasaya 4 hdd takılı şu anda birde. Teşekkürler.



    Yetse bile ucu ucuna yeticegi icin psu load %80 olarak calisacak devamli,ömrü ciddi sekilde azalir.

    Guzel bir PSU ya sahipsiniz. 2.elde guzel paraya satip 750w alin.

    PSU sistemin ömürlük parcasidir boyle dusunun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -pandemi döneminde amazon.com'dan alışveriş yapmaya çalışmamak,

    -amazon.de'nin, fr'nin, it'in, es'in fiyatlarını da takip etmek,

    -kredi kartının döviz ekstresini açtırmak, döviz cinsinden alışveriş etmek ve borcunu ay sonunda döviz olarak ödemek, 2020 senesinde bile hala amazon'dan TL olarak alışveriş yapmaya çalışmamak, mahalle bakkalı gibi her hesabı TL ile yapmamak,

    -camelcamelcamel'ı kullanmak,

    -telegram fırsatlar gruplarına katılmak, ilgili indirim sitelerini takip etmek, indirim dönemlerini bilmek,

    -amazon.de'nin 2 sene "sorgusuz-sualsiz" garanti verdiğini bilmek, amazon.com'un da müşteri hizmetleriyle yapılacak samimi bir canlı sohbetle .com'un da amazon.de'den geri kalmadığını bilmek, .com'un kötü niyetli olmayan her müşterisini mağdur etmeyeceğine inanmak.

    daha var da yazmayayım. 10 dk.da öğrenilebilecek şeyler için: "oof şimdi durduk yere ne çok öğreneceğiz" diye sıkılanları da vatanbilgisayar.com'a alalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 4 Eylül 2020; 9:37:1 >




  • Benim bu konularda pek bilgim yok ama bence ucuz modelleri ve ramları düşük modelleri önden sürüp piyasayı toplayıp sonrasında ara modeller ve ti modelleri ramleri yükseltip esas 4k kullanıcıları için kartlar piyasaya çıkacak gibi geliyor ama bu benim düşüncem. Muhtemelen ben ara modelleri bekleyeceğim gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guguk -- 4 Eylül 2020; 10:9:33 >
  • guguk kullanıcısına yanıt
    Öyle olması yüksek muhtemelen. Nvidia'nın B plânı şuan cepte hazır.
  • 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.