Şimdi Ara

Mafia: Definitive Edition (2020) [ANA KONU] (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
736
Cevap
14
Favori
39.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • orijinal oyunu çoğunluğun aksine hiç beğenmemiştim 4 falan verirdim, bu remake orijinalden iyi olmuş abuk subuk zorlayan sahneler rahat geçti, en büyük eksisi baya kısa sürüyor hızlı sürüş yapsam heralde 4 5 saatte bitecekti.

    7/10

  • İlk oyunu hiç oynamamıştım bunu oynadım çok beğendim.

  • Geçen epic indiriminde aldım bitirdim. Ben de başlangıçta kasma sorunu yaşamıştım. Burada da sorun yaşayan veya yaşayacak olan varsa çözümünü yazıyorum.


    Tam ekran yapınca kasıyor. Tam ekranı kapatın. Daha sonra çerçeveleri kapatın. Eğer ekran kaymış görünüyorsa veya alt kısımda görev çubuğu açık kalıyorsa aşağıdaki ayarı yapın.


    Görev çubuğuna sağ tıklayın. En alt kısımda görev çubuğu ayarlarına tıklayın. Karşınıza gelen yerde 2. seçenek olan "Masaüstü modunda görev çubuğunu otomatik olarak gizle" seçeneğini aktif edin. Sorunun düzelmesi gerekiyor bende düzelmişti.


    Ayrıca oyunun masaüstüne gelen kısayoluna tıklayınca 2k launcher açılıyor. Oyuna girip ayarlardan (ayarların alt başlığı olan "oyun" kısmındaydı" tam hatırlayamadım. "Otomatik launcher aç" gibi bir seçenek vardı. Onu da kapatabilirsiniz. Eğer bunu kapatırsanız oyunun kurulu olduğu yerdeki dosyasından oyuna girmeniz gerekir. İster direk oradan ister masaüstüne kısayol oluşturup girebilirsiniz.





  • Mafia definitve edition'da ilk oyuna girdiğinizda donma yaşıyorsanız bunun sebebi 2k launcher. Oyuna direk steam klasöründeki exe'den girerseniz donma yaşamazsınız (launcher hiç çalışmıyor böyle yapıldığında).


    Oyuna gelecek olursak. Ben klasik versiyonunu 2003'tü sanırım tam 3 kez bitirmiştim. Definitive edition'ı yeni oynayabildim. Oyunun %90'ını unutmuş olmama ayrıca sevindim çünkü nasıl bir şahaser olduğunu oynayınca tekrar hatırladım. Yani içi bomboş oyunlarda 50-60 saat dolanmaktansa, böyle bir oyunu 10 saat oynar bitiririm daha iyi. 10 saatin her dk'sı kalite kokuyor. 25 yıldır oyun oynarım benim ilk 3'ümde kesinlikle. Oynamayan çok şey kaçırır. Ayrıca spoiler vermeyeyim ama benim gibi duygusal biriyseniz oyun sizi bir başka etkileyecek.

  • Kaç yıldır yarış oyunu oynarım bu oyunun yarış bölümü kadar kanser eden başka bir bölüm oynamadım. Pist çok keyifli ama klasik zorlukta kaç kez denememe rağmen bir türlü geçemedim. Bakalım kaçıncı denemede geçeceğim.


    Edit: 50.denemede geçtim. Mafia: Definitive Edition (2020) [ANA KONU] 


    Mafia: Definitive Edition (2020) [ANA KONU]

    Mafia: Definitive Edition (2020) [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 21 Haziran 2022; 2:57:49 >




  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Bu yarış çok iyidi ya. Tam F1 2021 sürüş moduma girip sürmeye başladım da gene 3. seferde zor geçtim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün bitirdim bunu. Ben de bir iki kelam etmek istiyorum.

    Orijinal mafya en sevdiğim üçüncü oyundur (RDR2 ve Mass Effect'ten sonra). Büyük beklentilerle başlamamıştım, tahmin ettiğim gibi müzikler sönük kaldı orijinale kıyasla. Birinci oyunda polis meselesi çok sıkıntıyken bunda minimap'te polisler görülüp ona göre vaziyet alınabiliyor, atlatmak da çok sıkıntı değil. O anlamda da daha kötü olmasını bekliyordum, maalesef yanılmadım. Benzin alma meselesi falan da yok gibi bir şey olmuş maalesef. En azından motosiklet eklenmiş.

    Gelgelelim yapılan değişikliklere.


    Orijinal oyunda ilk başlarda Tommy'i öldürmeye çalışan Morello'nun adamları, Salieri Bar'a girip öldürülüyordu ki aşırı saçma bir şeydi. Bilmiyor musun kardeşim o mekana girsen beynini duvardan kürekle kazırlar aq. Aşırı saçmaydı tutup da oraya girmeleri. Remake'te bunu düzelterek ilk olumlu puanı aldılar. Tommy'nin öldürmemeye kendi kendine karar verdiği fahişe için bu sefer Sam öldürme diye rica ediyor, benim hoşuma gitti bu da. Orijinalde kadını öldürmedin çok merhametlisin falan diye bokluyordu Sam, bu sefer öyle şeyler yok. Frank meselesi de daha güzel işlenmiş, bölümün başında Salieri kuş besliyor, yüzünde bir efkâr. Köpek yarışı hikâyesi de güzeldi. Bir de Sarah sanki karımız değil de metresimiz gibi girip çıkıyordu oyuna, bunda daha sık görünerek daha iyi bir zemine oturtulmuş. Değişiklikleri genel olarak beğendim ama bazıları olmamış. Happy Birtday'de güzel bir detay vardı, tuvaleti temizlemez veya anahtarı geri götürmezsen adam seninle tartışmaya geliyor, iterken silahın düşüyordu Hapishane görevinde de güzel detaylar vardı hepsi gitmiş. Araba yarışı için diyecek çok şey yok, classic modda 2 saatte falan geçtim. İlk oyundaki kadar zorlayıcı olmuş. Hoşuma gitmişti, bu da gitti.

    Kısacası övdüğüm oldu, sövdüğüm oldu. Ama arkadaş en sonunu asla beklemediğim kadar iyi yapmışlar. Gerçekten her şeyi unutturdu bana. Aklımda çok iyi yer edecek sırf sonu sebebiyle. İlk oyunla asla rekabet edememesini beklediğim yerde ilk oyunu geçmeyi başarmış.

    Orijinalde Tommy vurulurken şaşırıyordu, sonra monolog şeklinde bitiyordu. Bunda "Mr. Angelo?" dediği anda neden geldiklerini anlıyor, hortumu atıp sakince başına geleceği kabul ediyor. Ailesi başına toplanıca da artık güvendesiniz diyor, ölümü vasıtasıyla ailesini artık gerçek anlamda kurtardığını bilmenin verdiği huzurla ölüyor. Gerçekten takdir ettim, olağan üstü manada güzel olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emhyr -- 11 Temmuz 2022; 1:18:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mafia: Definitive Edition (2020) [ANA KONU]
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt

    Remastered da oldukça kolaylaştırdılar yarışı. 2.de falan geçmiştim ilk oyunda görmeliydin 2 saat oynamadan geçen yoktu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinal Mafia'nın yeri bende de çok ayrıdır gerçekten. Zamanının ötesinde bir oyundu. Definitive Edition'ı da yeni bitirdim. Bence gayet güzel olmuş. Hangar 13'ün çok yetenekli bir stüdyo olduğunu düşünmüyorum ama kendi çaplarında gayet iyi iş çıkarmışlar.


    Gereksiz kasmak istemediğimden classic moda falan hiç bulaşmadım bu nedenle çok fazla ölmeden vs geçtim bölümleri 12 saatte bitti. O 20 sene önceki büyülenme yaşanmadı elbette ama oyunu oynarken yaşadığım mutlu anılarım canlandı kafamda sıklıkla. Tabi orijinal oyun oldukça zordu sinir olduğum anları da hatırlamış oldum :)


    Metacritic inceleme puanı 78, oyuncu puanı ise 70. Bence oyunun hayranları gereksiz yüklenmiş remake'e. O yok bu yok diye eleştirmişler ama full fiyattan bile satılmadı bu oyun biraz insaf. Bence fiyat performans olarak fıstık gibi. O nedenle bence oyun medyası daha hakkaniyetli bir puanlama yapmış. Hatta Mafia'nın hatrına 80/100 diyorum ben.





  • Şimdi tekrar bitirdim de hakikaten muazzam bir remake bence. Tek sorunu çok çabuk bitiyor. Tadı damağımda kaldı, direkt 2. oyunu indirtti.

  • Efsane...



    Mafia: Definitive Edition (2020) [ANA KONU]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuyu hort yapmış oluyorum fakat klasik zorlukta şu araba yarışı bölümünü geçebilecek var mı? Kafayı sıyıracağım artık. Playstation 5 de oynuyorum. Ekran paylaşımı açacağım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mafia City of Lost Heaven'ın verdiği atmosferi Definitive Edition'da bir türlü bulamadım. Kötü olmuş demiyorum ama o insanın içini karartan şehrin gerçek atmosferi yok bu oyunda ya her yer cıvıl cıvıl. 2000'lerde oynadığım Mafia bu değil diyorum. O oyunun giriş kısmındaki Illusion Softworks trailer'ı bile insanı cezbediyrodu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rovaniemi -- 16 Nisan 2024; 18:46:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.