Şimdi Ara

Xbox Series X’te 60 FPS geliştiricilere şart koşulmayacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Yazılım devinin yeni konsoluna yaklaştığımız şu günlerde dikkat çeken bilgiler ortaya çıkıyor. Görünüşe göre 60 FPS sevinci her oyunda yaşanamayacak.



    60 FPS geliştiricilere bırakılacak



    Xbox pazarlama müdürü Aaron Greenberg’in tweet’ine göre 60 FPS standart olmayacak. Geliştiricilere bırakılacak karar sayesinde geliştiriciler konsolun donanımsal gücünü esnek bir şekilde yönetebilecek.



    Ayrıca Bkz.Sony, stüdyolarının ismini ve logosunu Playstation 5 öncesinde değiştirdi



    Daha önceleri 60 FPS iddiasıyla kullanıcıları etkilemeyi başaran Xbox Series X görünüşe göre her oyunda 60 FPS seviyesini göremeyecek. Geçtiğimiz gün AC Valhalla için en az 30 FPS açıklaması yapılması da bunu doğrular nitelikte. Diğer taraftan Dirt 5’te 4K60 seviyesinde deneyim elde edilmesi mümkün olacak. Kullanıcılar duruma göre 120 FPS seçeneğine de sahip olacak.




  • insan gözü 60 fps mi algılar zaten
  • Painkiller. kullanıcısına yanıt
    Dedi cahil. Olm 2009'da falan popülerdi bu söylemler biraz gelişin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben dinamik olması taraftarıyım. Mesela çok hızlı olmayan bir manzara sahnesi görüyorsun, o manzara daha detaylı olsun 30fps olsun gibi. Hareket yoksa 1fps de olsa 100fps de olsa fark algılanamaz, önemli olan o anki aksiyona göre görüntü yenileme hızı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 13 Mayıs 2020; 20:56:54 >
  • Konsola 4000 tl her bir Oyuna 400 tl veriyorsun sonra sana 30 fps kitliyorlar

    Bunu alcagima Google Stadia alirim daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakikidaredevil kullanıcısına yanıt
    2009'dan geliyorum
  • Painkiller. kullanıcısına yanıt
    Gelme hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla ciddi ciddi 30fps olucak “yeni” nesil. Oyle olursa kesinlikle bulasmam gider 6bine ekran kartini yenilerim. Yemisim 4k yi 1080p 60fps oynarim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu zaten böyle olur ama biz oyuncular olarak üçüncü parti stüdyolardan 60 fps talep etmeliyiz. Microsoft'un ya da Sony'nin kendi stüdyoları muhtemelen 60 fps yapacaklardır.
  • Yahu çok mu zor en kötü ihtimalle 1080p çözünürlükte sabit 60 FPS vermek ? Bu güçte konsol yapıyorsunuz ama iş FPS değerlerine gelince gram ilerleme yok. Eeee ne yapalım biz o kadar gücü ? Yeni nesil konsolların her ikisinde de 1080p çözünürlükte 60 fps sabit oynanabilen bir performans modu şart olmalı tüm oyunlarda.
  • Google stadia al gecikmeli gecikmeli oyna mis gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    En azindan 60 fps oynarim 30 değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla çok tartışmalı bir konu ama ben geliştiricilere güveniyorum. Oyunlar en fazla konsolda satıyor ve geliştiriciler optimum deneyimi bu insanlara nasıl sunacaklarına kendileri karar verebilir doğal olarak. Halo gerekli gördüğü için Xbox One'da bu sıçramayı yaptı zaten ama The Medium yapmayacak gibi. Silent Hill ekolünden gelen bir oyun ve kaliteli çıkarsa hiçbir Silent Hill fanı konsolda 60fps değil diye oyundan soğumaz. Yeni nesilde hem performansı hem de kaliteyi sunabilecek stüdyolar ve sanatçılar olacak mı ve olursa bu prensiple mi haraket edecekler muallak.

    Obsidian da 30fps tercih ederse kızmamak gerek. Performans yerine yeni nesil görselliğe yoğunlaşmaları anormal bir durum değil.

    1080p/60fps beklentisi konsol ekosistemine uymayacak görünüyor, PC'ye kayılması gerekebilir veya en güzeli oyuncu tercihlerine bırakmayı düşünebilirler.

    55" tv'de 1K ile 4K arasında dağlar kadar fark oluyor bu da bir gerçek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam duyurulan oyunların 6 tanesi 4k 60 fps olarak geliyor bir değişiklik olmazsa, bakalım diğer oyun yapımcıları nasıl bir yol izleyecek?

    Xbox Series X’te 60 FPS geliştiricilere şart koşulmayacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 13 Mayıs 2020; 23:34:19 >
  • Konsolların asıl performansını geliştiriciler eski nesil konsollara oyun geliştirmeyi bıraktığı an götürürüz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CGUzmani -- 13 Mayıs 2020; 22:31:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu büyük sıkıntı
    30 ile 60 fps arasınsa dağlar kadar fark var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1080p 120hz olacaktı hani? Konsollar böyleyse pc de ağlatacaklar bizi
  • Valla bu gidişle 500 dolar konsola vereceğime alırım bir RTX 3070 sistemi yükseltir pcden devam ederim, 60 fps olmaması ciddi hayal kırıklığı yaratır.
  • Merak etmeyin konsolun gücü kaldırdığı sürece 60 fps seçeneğini de eklerler.1080 p olur belki ama eklerler.60 fps çıkan başka oyunlar varken sadece 30 fps yapıp satış adetini düşürmeye gözleri yemez.
  • 60 fps ye alıştıktan sonra 30 fps gerçekten çekilmez oluyor . Elinizde gears 4 varsa eğer oyunu 60 fps olarak online oynayın . Ardından horde moduna alıp 30 fps ye geçin . Bakın ne kadar rahatsız ediyor . Herhangi bir çözünürlükte yapımcılar 60 fps yi artık standart yapmalı . Ubisoft tan zaten çok bir şey beklememek gerek . Hiçbir oyun gösterdikleri gibi çıkmaz . Grafikleri düşürürler sürekli.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.