Şimdi Ara

Sefes Oyucu Koltuğu Projesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
89
Favori
49.157
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
404 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1) kumaş zaten kesin gibi +1
    2) şahsen sadece sırt değil komple yatanı ve tık tık değil kilitlemeli olanı (bu ikisi bir arada mümkünse) tercih ederim
    3) yaslanınca baş açıkta kalmamalı
    4) bel bölgesi mümkün olduğunca ortopedik bel ağrısı yapmayacak vücudu saracak şekilde olmalı ki covid 19 sağolsun günde 10+ saat masada oturan kişi sayısı az değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • projeyi ucuz ve pahalı model olmak üzere 2 varyasyon altında farklı opsiyonlarla (renk, metal/plastik ayak, 120/100kg piston, tek/çift mekanizma v.s) satışını yaparsanız kapış kapış gideceği inancındayım.

    pahalı model için konuşmak gerekirse;

    öncelikle oyuncu koltuğunun ergonomosi v.b. en temel olmazsa olmaz konularına ek olarak en önemli olayı mekanizmasıdır bence. yani sırt ayrı hareket etmeli oturak bölümü ayrı olarak açılı hareket edip kilitlenebilir şekilde olmalı galiba bu mekanizmayı çift mekanizma olarak tabir ediyorsunuz.

    mekanizma haricinde oturak alanının süngeri yumuşak, oturulunca gömülen bir yapıdan ziyade gömülmenize imkaan vermeyen bir sertlikte olmalı ki oturduğunuzda terletmesin. o yüzden sünger kalitesi de en önemli noktalardan bir tanesi.

    genişlik ve yapısı da ana kucağı formunda, insan vucüdunu hafif kavrar ve destekler yapıda olmalı. fakat sırt destek ve sağ ve sol yanlarda oturak kavrar desteklerin ise oturak alanına kıyasla biraz daha yumuşak yapıda olması gerekir ki kilolu sırtı geniş insanlar ile zayıf insanlar arasındaki hacimsel farkı yumuşak süngerler vasıtasıyla tolere edebilsin.

    bunlardan sonra ise oyuncu koltuğunun bir diğer temel amacı ise bence ortam setupuna uyumlu, gösterişli olabilmesidir. bu noktada en az 3 farklı renk seçeneği, boyama seçenekli metal ayaklar, ralli tekerler muhakkak olmalıdır. ek olarak kaplanan kumaş ve deride görüntü bazında herhangi bir sarkma, dikişte hatalar, yamulmalar olmamalıdır. xy racer (aşağıya linkini bırakıyorum) görünüm anlamında fiyatına oranla çok iyi bir durumda mesala.

    ek olarak :

    Sefes Oyucu Koltuğu Projesi
    metal ayaklar üzerinde plastik ayak dayama bölümü olursa görsel olarak çok daha hoş olduğuna inanıyorum. hem zamanla o bölgelerde boyasal aşınmalarında önüne geçilmiş olur. sırt bu detay için ek 50-80 tlyi gözden çıkarabilirim.

    bu varyasyonu 900-1000tl dolaylarında satışını yaparsanız ciddi satış rakamlarına ulaşacağınızı düşünüyorum.

    bahsettiğim xy racer koltuğun ithalatçıya gelişi yanlışım yoksa 600-700 bandında. çin menşeili.https://www.trendyol.com/xyracer/oyuncu-koltugu-p-32244029

    bu koltuğun birkaç farklı varyasyonu mevcut. emitasyon deri, kumaş, ponpon diye tabir edilen daha bol süngerli varyasyonlarına rastladım internette. hatta bir modelini 1 hafta kadar kullandım kilolu olduğum için biraz dar geldi koltuk. onun haricinde görsel olarak tahmin ettiğimden daha başarılıydı. görsel işçilik anlamında kumaş model hatasızdı. gördüğüm sorunları mekanizma tarafındaydı 180 derece sırt yatar ayarlaması ve beşik hareketi yapıyordu fakat beşik hareketi yapan mekanizmada hafif bir boşluk vardı can sıkıyordu ek olarak istenen pozisyonda kilitleme seçeneği de sunmuyordu. 180 derece yatar mekanizması da pek güven vermedi 6 7 ay sonunda bana sorun çıkaracakmış gibi hissettirdi ve 1 hafta içerisinde elden çıkardım koltuğu, aldığım fiyattan satarak zarara girmeden. bu koltukta sayesinde bir oyuncu koltuğunda mekanizmanın önemini anlamış oldum. mekanizma haricinde gayet iyiydi ama bu bahsettiğim model. tasarım ve görsel kalite olarak bu modeli referans alabilirsiniz diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 15 Mayıs 2020; 7:40:30 >
  • BAISITE marka var efsane 700 tl

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Helal olsun ne diyelim. Umarım başarılı bir iş çıkartırsınız ve "Yerli ve Milli" olarak lanse edilen, ithalleri ile sadece fiyat konusunda yarışan firmalara taş çıkarırsınız..

    Kolay gelsin şimdiden.
  • namco kullanıcısına yanıt
    Haklısın lakin Türkiyede dolar euro ve gümrük vergileri bakılarak uygun fiyat olmaz ve burada çok az kişi o kalitede üretilen koltuğu alamaz. Ben uluslararası lojistik firmasında operasyon sorumlusuyum ve yurt dışından gelen ham madde parça ürün için montajlanacak malzemelerin gelişi giderleri vs firmaların ne kadar üretiklerini görünce bu fiyatlara çekmek zor. Yerli üretimlerin ancak kalitesini artırarak bu olabilir lakin süngerin ve plastiğin petrol ürünü olduğunu düşünürsek oda biraz zor. En kaliteli sünger üreticilerinden Safaş markasını süngeri ne kadara sattığını bilerek yazıyorum. Önemli olan buradaki arkadaşların koltukta çok kullanılmayacak bazı özelliklerinde feragat ederek fiyatı düşürerek kumaş deri sünger kalitesini artırarak güzel bir ürün ve uygun fiyatlı olarak üretilebilir. Kaliteli uygun fiyatlı plastik ayaklar var benim kullandığım metal ayak paslanınca 40 tlye plastik ayak aldım ki siz daha uyguna toplu bir şekilde alabilirsiniz.
  • Hocam gotu koyduğumuz yer viscomed olsa diğer yerlerdeki malzemeden kıssan olmazmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takipteyim hocam, umarım f/p ürünü çıkar
  • Benim de bir koltuğa ihtiyacım var. Uygun bir fiyat olursa düşünülebilir
  • takip
  • N0M4d N kullanıcısına yanıt
    Çok detaylandirmissiniz, Son Kullanicilara 2 farklı ürün sunun.

    Birinde performans/fiyat odakli 100kg'den az pistonlu yikanmaz falan dilan s.k. 'nin anlayabileceği urun olsun. X/2 miktarda urettirirsiniz

    Diğerinde kalite-konfor odakli olup farkli bir ürün yaparsınız ortopedi garantisi dayanıklılık vs f/p fiyatindan 30% ek maliyeti olur. X miktarda uretilir.

    Çok detaylar pek birsey ifade edecegini sanmam.

    Ben bu arada 1 parti mal satıp kacacagiz diyen bir firmadan mal almam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kilo 120 olarak düşünülürse hitap edilen kitle fazla olur bizde yararlanırız
  • Hocam son kullanıcıya onlarca seçenek bile tanıyabilirsiniz önden stok yapmıyorsanız eğer. Daha kaliteli arayan arkadaşlara 1000TL bandında ya da giriş seviyesi arayanlara 500-750 aralığında bir şey sunarsanız çok çok satarsınız. Sünger olarak özel sünger isteyen bir arkadaş var mesela yukarıda, masrafı nedir bilmiyorum ama ek ücretle onu koyabilirsiniz mesela. Zaten 10 sayfa dolmuş, öneriler yeterince açık olmuştur bence. Şahsen tüm koltuk yatınca nasıl oluyor bilmiyorum ben. Elimde en az 10 senelik bir bürosit çalışma sandalyesi var hala onu kullanıyorum. Ama iyi bir sonuç çıkarırsanız değiştirebilirim hemen
  • beni de yazın hocam.
  • Hocam 100 lira dediğiniz mekanizma bu mu ?
    STANDART OFİS MÜDÜR MAKAM KOLTUGU MEKANIZMA 100,00 TL yerine 69,99 TL
    https://urun.n11.com/mobilya-ayaklari/standart-ofis-mudur-makam-koltugu-mekanizma-P309184279

    Bunun birde sallanır olanı var ondan bence yapmayın daha önce turksitten aldığım hep kırıldı. Sallanır mekanizma özellikle ağır biri oturunca direkt patlıyor.
    Sırt için normal sünger üstü visco yapılabilir. Şekil aldığı için güzel olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: codeThoreau

    Çok detaylandirmissiniz, Son Kullanicilara 2 farklı ürün sunun.

    Birinde performans/fiyat odakli 100kg'den az pistonlu yikanmaz falan dilan s.k. 'nin anlayabileceği urun olsun. X/2 miktarda urettirirsiniz

    Diğerinde kalite-konfor odakli olup farkli bir ürün yaparsınız ortopedi garantisi dayanıklılık vs f/p fiyatindan 30% ek maliyeti olur. X miktarda uretilir.

    Çok detaylar pek birsey ifade edecegini sanmam.

    Ben bu arada 1 parti mal satıp kacacagiz diyen bir firmadan mal almam.
    Hocam selamlar;

    Bir yere kaçtığımız yok, ürünü üretmeye devam etmeyeceğiz diyorum, çünkü bizim üretim biçimimizde 1 er adetlik üretim yok olamaz da. Seri üretim firmaları ile projecililerin arasındaki en büyük fark da bu zaten piyasa da pazarlık edemeyeceğiniz para bu mal bu anlayışı varken, bizde param bu kadar veya bu kalite olsun anlayışı ile mal çıkıyor.

    Metal ahşap ve döşeme (terzi, sünger, döşeme kendi içerisinde) bu atölyelerin hepsine iş sağlamak ve eş üretim yaptırmak zorundasınız e bu oyuncu sandalyesinde kar odağı yok ise nasıl yarın 2 tane daha şundan üretelim diyelim? Bu oyuncu sandalyesinde ahşap hangi kısım var? Metal işçiliği ile döşeme işliğinin oranları da çok farklı kısacası bu işte para odağımız olsa idi diğer atölyelerin verimini düşünmeden yaz üstüne %30 kar devam et derdik, bir kez daha yazıyorum bu projede odağımız da para yok bu yüzden devam etmiyoruz. 14 gün koşulsuz iadesi 2 sene TSE ye uygun garantisi olacak. Kısacası bu üründe darboğaz var o yüzden devam ettirilebilir değil (kar odağı olmayınca).

    Mimarsinan vd 7580049495, bunun dışında Kayserili forumdaşlar ne zaman isterlerse mağaza veya fabrikaya ziyarete gelebilir kabiliyetlerimizi, çıkardığımız ürünleri görebilirler. Ürünleri üretilirken başında durabilir kendi arabaları ile teslim alabilirler.

    KAYMOS un kurucu üyesinden de mal almayacaksanız bence Türkiye de hiç mobilya firmasından mal almamanız gerekiyor - güven konusunda.

    Arkadaşlar, oturak ile ekstra çalışma yapacağız gibi buraya belki visco belki HR sünger opsiyonel olarak sunabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben kesin alıcıyım kapora bile gönderebilirim yeterki ismimi yazın :D
  • Bel ayarlı olmak şartıyla ben de talibim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fp olursa alırım. Net

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FP olursa alırım.
  • mysterious79 M kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm öneriler için teşekkürler, 2 ayrı model çıkarma patronların ilk söylediği şeydi (mesajlaşıyoruz daha toplanamadık) fakat biz covid 19 dan dolayı oturup mühendis arkadaş ile bu konuyu tartışamadık 2 farklı ürün ne şekilde maliyet ve termin yansır ancak Çarşamba geri dönüş yapabilirim. Yıldız ayağımız metal olacak boya ile alakalı endişenizi görüyorum, alta sizin için bir video çektim, flashın açık mesafenin 10 cm civarı sizin de bu kadar sivri bir şey ile yapamayacağınızı düşünerek izlemenizi isterim. Burada en dikkat çekilecek konu metale inememek yoksa bıçakla kazırsanız kazınmayacak boya yok.

    Ürün benim hoparlör askısı fikrime ait :) arsonsisi marka boya ile boyandı.
    https://streamable.com/4ggqv5

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.