Şimdi Ara

SteelSeries Arctis Pro + GameDAC (Müzik Yetenekleri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SteelSeries Arctis Pro + GameDAC (Müzik Yetenekleri)


    Not- Unuttuğum veya sormak istediğiniz sorular olursa buradan sorabilirsiniz.

    Cihazı satın almak için çok araştırmak yaptım, Tüm yabancı forumları okudum ve Youtube incelemelerini izledim.
    Cihazı satın almadan önce kullandığım 2 headset kulaklığım vardı ancak arızalar vermeye başlayınca kulaklık arayışına giriştim. Kulaklıklarım sony xb950bt ve Sol Republic Air Tracks HD. İlk olarak müzik kulaklıklarına bakmaya başladım elbette. Uzun süredir gözüme kestirdiğim Sony WH-1000XM3'e baktım, fiyatı 2200 civarında idi ve geçen hafta 4. jenerasyonun çok yakın zamanda çıkacağı haberini alınca bu ürünü almayı rafa kaldırdım. Aktif gürültü engelleme özelliği olan en iyi kulaklık şu anda Sony tarafında zaten. Ancak dediğim gibi hem 4. jenerasyonun çıkmasına az bir zaman kaldığı için, hem tek cihaza bağlanabilen bluetooth 4 teknolojisine sahip olduğu için ve ek olarak kulaklık pad'lerinin değiştirilemez olması dolayısıyla Sony'den vazgeçtim. Sennheiser ve Bose envanterine de uzunca bir süre baktım ancak kablosuz veya kablolu hiçbir kulaklığa ısınamadım.

    Ara sıra oyuncu kulaklıklarına da bakıyordum. Çünkü günde 30 dakika 1 saat kafam dağılsın diye CS:Go oynadığım için güzel bir oyuncu kulaklığı arayışı içerisine de girmiştim. Arctis 5 ve 7'yi gözüme kestirdim. Ancak okuduğum kadarı ile bunlar saf oyuncu kulaklıkları olduğundan müzik yetenekleri çok sınırlıymış. Dolayısıyla sadece oyun seslerini duymak için 800-1300 lira bandında ürün bakmaya gerek görmedim. Ardından SteelSeries Arctis Pro Hi-Res ürünü gözüme çarptı. Ürünün izahatinde Hi-Res ibaresi olunca hemen derinlemesine bir arayışa girdim. Ancak tüm interneti alt üst etmeme ve ürünün içinde Hi-Res Audio geçmesine rağmen çok az kişinin müzik yetenekleri konusuna değinmesi, ve aksine oyunlardaki sesleri Hi-Res olarak duyma durumu için yorumlar vardı. Bundan dolayı "Müzik" yetenekleri konusunda yeterli bilgiye ulaşamadım. Kendi sitesinde "Tidal" gibi yüksek çözünürlüklü ses yayını yapan uygulamalarda 48khz-24bit'in hakkını vereceğine dair yazılar görünce biraz rahatladım. Çünkü benim için %80 Müzik %20 Oyun olarak kullanılacaktı. Ürünün Dac'li ve Dac'siz olarak iki versiyonu var. Dac'siz modeli araştırma sonucunda direkt eledim. Çünkü Hi-Res ses çıkışını sağlayacak olan cihaz zaten gamedac. Ha eğer kendi amfiniz var ise belki o durumda kullanılabilir. Ama amfisi olan birisinin mutlaka Hi-Fi kulaklığı vardır.

    Evet gelelim artık sonuç kısmına,
    -----------------
    Oyunlar
    -----------------
    Oyunlar konusunda yorum yapmayacağım zaten ürünün tonla pozitif yorumu ve ödülü var. Mikrofon konusu deseniz zaten en üst standartta kalite sunuyor, sesler cam gibi. GameDac'te discordda o anda kim konuşuyor ise onu gösterebiliyor, CS:Go hangi raunttasınız, kaç raundu takımınız kazanmış ve raunt başına aldığınız kill sayısını filan gösteriyor ki oldukça hoş ayrıntılar. Ve ürünü diğer cihazlardan apayrı kılıyor.
    ---------------------
    Malzeme Kalitesi - Konfor
    --------------------
    Bu şu anda kadar elimde tuttuğum en yüksek malzeme kalitesine sahip kulaklık. Kulaklığın köprü kısmı komple metal, alüminyum karışımı bir malzeme. Çok sağlam ve uzun yıllar dağılmadan kullanılacak bir ürün hissiyatı veriyor. Ürünün kulaklık padleri diğer müzik kulaklıkları gibi deri değil dolayısıyla bu hem konfor anlamında, hemde terletmeme konusunda direkt olarak ayrılıyor. Padler bariz bir şekilde hava alıyor. Çok uzun süre kullanabilirsiniz. Ürünün lastık saç bandı ve çıkarılabilir padlerinin olması çok önemli. Çünkü saçlarınız ve cildiniz yağlanabiliyor gün içinde ve kulaklığa temas ediyor. Bu uzun dönemlerde yıpranmalara neden olacağı için değiştirilebiliyor olması gelecek odaklı bir ürüne yatırım yapmanız anlamına da geliyor.
    Konfor konusu yine diğer headsetlere göre açık ara önde. Çünkü ürünün ağırlığını dağıtacak saç bandı var. Yani ürünün ağırlık merkezi kafanızın üstü değil, kafanızın çevresi. Ben boyun ve baş ağrısı olmadan 2 saat aralıksız kullabildim. Kendim gözlük kullanıyorum. Gözlük ile hiçbir rahatsızlık, baskı veya batma meydana gelmedi. Padler gerçekten rahat.
    ---------------------
    GameDac ve Müzik
    --------------------
    Evet işte gelelim benim beklentim ve ürünün marifetlerine. İlk önce şunu söyleyebilirim ki eğer ürünün yanında gelen 3.5mm jack girişi kablosu ile cep telefonunuza bağlayıp şarkı dinlemeye kalkarsanız (Tidal, Spotify, YoutubeMüzik) ürünü anında çöpe atarsınız. Çünkü ürünü besleyecek neredeyse hiçbir güç yok ve bass adına da hiçbir sonuç yok. Sadece tiz, 50 TL lik kulaklıktan çıkan ses geliyor. Benim alma amacım telefondan müzik dinlemek olmadığı için ve telefon için ayrı kulaklığım olduğundan bu tramvayı hızlı atlattım ve hemen gamedac'i PC'ye kurarak gerekli güncellemeleri ve ayarları yaptım. Evet gelelim asıl meseleye, bu ürün müzikte Hi-Res müzik için alınır mı? EVET KESİNLİKLE. Aslında paranın büyük bir bölümünü gamedac'i kurduktan sonra ona verdiğinizi anlıyorsunuz. Kulaklığı müzik konusunda bambaşka bir duruma getiriyor. Müzik yetenekleri, ses çıkışı, EQ ayarları ürüne puanım müzik için 10/10. Hem Spotify'dan hem Youtube Müzik'ten hemde Tidal'den müzikler dinlerim. Bir kere bass olayı benim Sony gibi değil ki zaten ve olamaz. Sony çünkü ExtraBass sloganı ile benim sahip olduğum ürünü bana satmıştı. Evet Sony, Rap şarkılarda ve diğer bass'lı şarkılarda sesi açtığınızda yanaklarınızı titretiyor ancak müziğin geri kalanı yok :) :) :). Arctis Pro ise size istediğiniz netlikte bass'ı verecektir. Bass konusunda şüpheniz olmasın. Ancak olay asıl mid ve tizlerde. Bu ürün gerçekten berrak ve çok net ses veriyor. Müzik konusunda gamedac ile asla yarı yolda bırakmaz sizi. (Ek olarak Sagopa Kajmer çok dinlerim yani rap severler için bass konusu sizi üzmez, Basslar 10/7 ve Sony'den daha net bassları duyuyorum, Zaten EQ olduğu için keyfinize göre ayarlarsınız) Yüksek çözünürlüklü müzik olsun (Flac)(1.4 Mbit) Spotify (320 kbps) olsun, ses çıkışı ne ise onu size yansıtıyor. Genel yargı, hi-fi müzik ve 320 kbps müzik ayrımını insanların %95'inin yapamayacağı yönünde. Evet bu doğru ancak olay sadece sesin dosya formatı ve ses ayrımı yapamıyor oluşumuz değil. Ürünün sesi iletme yetenekleri. Flac dosyaları ayırabilecek bir kulağınız olsun veya olmasın, Spotify'dan müzik dinliyor olun veya olmayın bu ürün vadettiği müzik kalite ve yeteneklerini size sunuyor. İstediğiniz EQ ayarını bilgisayarınıza herhangi bir program kurmadan hangi müzik türünü dinliyorsanız yapabilirsiniz. Bass ağırlıkla veya mid ağırlıklı farketmez. Tekrar söylüyorum ben çok memnun kaldım ancak sadece GameDac ve PC bağlantısı ile. Kesinlikle Mobil cihazlar için değil.
    ---------------------
    GameDac Geleceke Yönelik Bir Yatırım mıdır?
    --------------------
    Steelseries bu ürünü ilk çıkardığında sadece Arctis pro kulaklığı ile paket yapmıştı. Yani başka bir Hi-Fi kulaklığımızı bu Dac'a bağlayamıyorduk. ancak şikayetler sonrasında Steelseries bu Dac için adaptör çıkardı. ve şu anda 3.5mm'ye sahip tüm kulaklıkları bu adaptör ile bağlayabiliyoruz. Yani aslında evrensel bir Dac almış oluyoruz bu ürünü alarak. Dolayısıyla çok mantıklı bir yatırım. (8-pin to 3.5mm 4-pole adapter - GAMEDAC 3.5MM ADAPTER) Adaptör sadece Amerika sitesinde satılıyor bilginize.
    Hoparlörünüzü de isterseniz başka kablolar ile bağlayabiliyorsunuz.
    ---------------------
    Negatif Yönler
    --------------------
    Ürünün 2 negatif yönü var bence.
    1) Kafası büyük olan kişilerde sıkıntı olabilir. Çünkü saç bandı belli uzunlukta ayarlanabiliyor.
    2) Ürünün içeriden dışarıya izolasyonu çok zayıf. Sizin dışarıdan aldığınız sesi pasif olarak izole ediyor. Dış sesleri duymanız çok zor. Ancak sizin dinlediğiniz veya oynadığınız bir oyunu %30'un üzerinde sese çıktığımızda yakınımızdaki kişi duyabiliyor. Bu ürün PC başında ve kendi odası olan kişiler için uygundur.
    ---------------------
    Bu ürün kimler için değil?
    --------------------
    Bu ürün sadece oyun oynayanlar için değil. Onun yerine direkt Arctis 5 alın. Yok kablo ile uğraşamam derseniz arctis 7 sizi bekliyor. Bu ürün hem gerçek müzik sever hemde oyun severler için.
    ---------------------
    Ek Notlar
    --------------------
    -Müzik severler olarak yinede bekliyoruz seni Sony WH-1000XM4 :)
    -Not: Fiyat politikaları yüzünden 15 senelik konsol oyunculuğundan PC oyunculuğuna geçtiğim için ve PS4'ümü sattığım için PS4'te deneyemedim malesef. Affola. Onun için JimsReviewRoom Youtube kanalında Arctis Pro'nun konsoldaki performansını görebilirsiniz.SteelSeries Arctis Pro + GameDAC (Müzik Yetenekleri)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 13 Mayıs 2020; 10:23:13 >







  • Bugün sadece GameDAC'ın siparişini verdim. Cloud 2 ile kullanıp PUBG'de daha iyi ses kasmak istiyorum. Paranı çöpe attın diyen var, moralim bozuldu. Sence öyle mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srcn.90

    Bugün sadece GameDAC'ın siparişini verdim. Cloud 2 ile kullanıp PUBG'de daha iyi ses kasmak istiyorum. Paranı çöpe attın diyen var, moralim bozuldu. Sence öyle mi?
    Dostum selamlar, gamedac i kullanman için aradaki bağlantı adaptörünü aldın mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swat882

    Dostum selamlar, gamedac i kullanman için aradaki bağlantı adaptörünü aldın mı?

    Alıntıları Göster
    Kimseden tavsiye göremeyince iptal ettim hocam, cloud 2 kendi ses kartıyla devam. zaten baya iyi bi kulaklık, pubg son güncellemede de sesleri çok fazla iyileştirmiş, gerek duymuyorum artık.
  • Hocam bende bunun wireless modelini düşünüyorum ve hala gamedac varmi içinde emin olamadım.Ben oyundan cok muzik agirlikli kaliteli ses veren pcde kullanabilecegim bir kulaklik ariyorum.Cok baktim ama mesela sony dediginiz modellerin 1 tanesinde wireless 2.4ghz olsa tadindan yenmezdi ama öyle bir ürün cikmadi malesef.Sence wireless modelide ayni sekilde ses alabilir miyim? Yoksa kablosuz oldugundan ses kalitesi cok düser mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyHill

    Hocam bende bunun wireless modelini düşünüyorum ve hala gamedac varmi içinde emin olamadım.Ben oyundan cok muzik agirlikli kaliteli ses veren pcde kullanabilecegim bir kulaklik ariyorum.Cok baktim ama mesela sony dediginiz modellerin 1 tanesinde wireless 2.4ghz olsa tadindan yenmezdi ama öyle bir ürün cikmadi malesef.Sence wireless modelide ayni sekilde ses alabilir miyim? Yoksa kablosuz oldugundan ses kalitesi cok düser mi?

    Link gönderebilir misiniz özelden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanan birisi olduğun için yaşadığım sorunu sana danışmak istedim. Steelseries programını açtıktan sonra mı yoksa dac'ten illumination ayarı yapınca mı çözemediğim kendiliğinden rgb ışıklarını açma sorunu mevcut 2 sorun şu dac'ten off ayarı yapmama rağmen ışıklar açık kalıyor konuyla alakalı bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim

  • amexlea A kullanıcısına yanıt

    Merhabalar hocam, Ben Dac'tan kapatıyorum kendiliğinden açılma gibi bir problem olmuyor. Ben hep kapalı kullanıyorum.

    Yazılımın güncel olduğundan emin olun bence.

  • Steelseries alacaksan 2-3 sene sonra yeni ürüne mahkum olabilirsin.Malzemesi kaliteli, konforlu ama çok dayanıksızdır.Yurtdışında yaşasam tek tercihim olurdu.Türkiye'de orjinal ürünü ve teknik desteği bulamıyorsun maalesef:(

  • Hocam hala kullanıyor musunuz bu ürünü?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.