Şimdi Ara

100.000 TL Araç Tavsiyesi (Corsa, Rio, İ20, Fiesta, İbiza))

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba,

    Bir süredir araç alma düşüncem var ve hayırlısıyla Haziran başına kadar almayı planlıyorum.

    Bütçem azami olarak 100.000 - 105.000 TL bandında. İstesem de daha üstü pek mümkün değil.

    Başlıkta da bahsettiğim tarz-segment araçlara bakıyorum.

    Bu araçları daha önce kullanan, tanıyan arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum.

    Açılabilir cam tavanlı, park sensörlü, 4 cam otomatik, katlanır aynalı, hız sabitleyici vb özelliklerde İ20 buldum fakat performans olarak biraz olumsuz yorumlar okudum, izledim. Bu yüzden biraz kararsız kaldım çünkü muadillerine göre 100-150 kilo daha ağır bir araç. Acaba yokuşta ya da sollama yaparken bayılma vb yapar mı? Açılabilir cam tavan, park sensörü vb cezbediyor ama performans da önemli.

    Sırf bu yüzden Auris'ten vazgeçtim diyebilirim.

    4-5 sene önce 2006 model LPG'li Ibıza aracım vardı. Bakımlarını zamanında yaptırıp sadece gazını doldurup kullandım. Hiç sorun çıkartmamıştı bana. Yine Ibiza dikkatimi çekiyor. Style paket olarak bulunabilirse ciddi ilgileniyorum.

    Rio da ilgilendiğim araçlardan. Genel itibari ile saydığım araçlardan en seri olanı diyebilirim. Birkaç kez sürmüştüm de.

    Fiesta da ise Titanium X modeli bulmak zor. Onda da performans sorunu yaşar mıyım diye düşünüyorum. Ayrıca ekstralı olanı bulmak da biraz zor.

    Corsa ise genellikle boş araçlardan oluşuyor malum sitede. Kalanları da beygir olarak fazla düşük.

    Anlatmak istediğim, zaten rezalet durumdaki 2. el araç piyasasında bu denli ciddi bir fiyat verip boş, çok yakan bir araca binmektense birkaç özelliği olan, üzmeyecek bir araç bulabilmek. Performans yorumum sürekli basacağım anlamı çıkmasın. Gerektiğinde sollama yaparken strese girmeyecek vb bir araç arıyorum.

    Bahsettiğim, baktığım araçların hepsi 2014-2017 modelleri arasında ve 100.000 km altında.

    Özellikle bahsettiğim araçlar ile ilgili yorum yaparsanız sevinirim.

    İyi günler.



  • Garenta Moov uygulamasında bi ara Rio vardı. O zaman sürmüştüm bir kaç defa gerçekten güzel ve seri araba donanım olarakta full paketi bence gayet tatmin edici tercihimi riodan yana kullanırdım ben olsam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az paranız olduğu için mi b segmenti bakıyorsunuz yoksa sevdiğiniz için mi ? Eğer ilk şık ise bence opel astra sedan bakın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuh yaaq 100 bine alınabilecek arabalara bakin.. Kendi fikrim hiçbirine o paraları vermem.. Model dusurup daha ust sinif arabalara bakarim.. Varsın model dusuk olsun ama ust sınıf olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    Çok büyük bir aile değiliz ve aracı genel olarak şehir içinde kullanacağım. Yıllık taş çatlasa en fazla 15.000 km yaparım, o da düşük bir ihtimal. İşin maddi boyutu da olduğu için B segmenti bakıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: y.e.c.

    Yuh yaaq 100 bine alınabilecek arabalara bakin.. Kendi fikrim hiçbirine o paraları vermem.. Model dusurup daha ust sinif arabalara bakarim.. Varsın model dusuk olsun ama ust sınıf olsun..
    Durumun, piyasanın ne kadar kötü durumda olduğunun ben de farkındayım. İş siyasete girince konu amacından sapıyor. Yoksa ben de biliyorum birkaç sene önce bahse konu araçların sıfırları bahsettiğim fiyatın yarısına alınabiliyordu fakat ortam gerçekten kötü.

    Symbollere bile 90-95.000 TL fiyat çekiliyor ikinci elde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.