Şimdi Ara

POCO F2 Pro tanıtıldı! POCO F2 Pro fiyatı ve özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
4.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Xiaomi'nin alt markası olan POCO, yeni amiral gemisi telefonu POCO F2 Pro modelini duyurdu. Xiaomi'nin çift isim stratejisinden bir parçası olan POCO F2 Pro, esasında mart ayında duyurulan Redmi K30 Pro'nun yeniden isimlendirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.



    Ayrıca Bkz.iPhone 12 Pro özellikleri sızdırıldı: Böyle giderse lansmana gerek kalmayacak!



    POCO F2 Pro özellikleri neler sunuyor?



    Bir amiral gemisi akıllı telefonun sahip olması gereken birçok özelliği bünyesinde barındıran POCO F2 Pro; tasarımından donanımına, kamerasından ekranına kadar tüm özellikleri ile karşınızda.





    Ekran ve tasarım



    İnç başına 395 ppi yoğunluğunda 1080 x 2400p FullHD+ çözünürlük sunan, 6.67 inç büyüklüğündeki AMOLED ekran üzerine kurulan POCO F2 Pro, Corning Gorilla Glass 5 ile korunan çerçevesiz ekranla geliyor. Çerçevesiz ekranlı bu tasarımın önündeki en büyük engellerden biri olan ön kamera, açılıp kapanabilen bir mekanizma içerisine yerleştirilmiş ve böylelikle %92.7 gibi oldukça agresif bir ekran/kasa oranı elde edilmiş.



    Saniyede 120 kare ağır çekim kabiliyetine sahip 20 MP çözünürlüklü selfie kamerasına ev sahipliği yapan bu mekanizma, 0.58 saniyede açılıp kapanırken, düşme sırasında da otomatikman kapanabiliyor.



    20: 9 görüntü formatına sahip ve HDR10 + ile sertifikalandırılan bu ekranın en büyük eksisi ise 60 Hz yenileme hızı sunuyor olması. İçerisinde parmak izi tarayıcıya ev sahipliği yapan Samsung üretimi ekran, güneş ışığı altında maksimum 1200 nit parlaklık seviyesine çıkabiliyor. 





    Performans ve batarya



    Qualcomm'un en yeni işlemcisi Snapdragon 865 ile güçlendirilen POCO F2 Pro'nun temel sürümünde 6 GB kapasiteli LPDDR4x RAM ve 128 GB UFS 3.1 depolama birimi bulunsa da 8 GB LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 depolama birimi kullanan 256 GB hafıza seçeneği de tüketicilerin önüne sunuluyor.



    POCO, telefonun termal performansını artırmak için soğutma tarafına ayrıca özen göstererek, POCO F2 Pro'da LiquidCool Technology 2.0 adını verdiği özel bir sıvı soğutma çözümüne yer veriyor.



    Tüm bu donanımın beslenme kaynağı ise 4700 mAh kapasiteli batarya. 30W hızlı şarj desteğine sahip batarya, 63 dakikada tam şarj olabiliyor. 





    Bağlantı



    Bağlantı tarafında ise telefona Wi-Fi 6 modem, 5G destekli Snapdragon X55 modem, kızılötesi algılayıcı, 400 metreye kadar kapsama alanı sunan Bluetooth 5.1 destekli Süper Bluetooth, NFC, 3.5mm kulaklık girişi ve USB-C girişi eşlik ediyor. Tüm bunlara ek olarak daha stabil bir internet bağlantısı için aynı anda üç ağa bağlanabilen 5G MultiLink özelliğine de yer verilmiş durumda.



    Kamera



    POCO F2 Pro'nun dörlü kamera kurulumunda yer alan görüntü sensörlerinin teknik özellikleri şu şekilde:




    • 64 MP Sony IMX686 ana kamera sensörü (1/1.7 inç sensör boyutu, 26 mm odak uzaklığı, 0.8µm piksel boyutu, piksel birleştirme teknolojisi ile 1.6µm süper piksel oluşturma, OIS desteği)

    • 13 MP çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera sensörü (123 derece çekim imkanı)

    • 5 MP çözünürlüklü telefoto kamera sensörü (50 mm odak uzaklığı, 2 kat optik yakınlaştırma)

    • 2 MP çözünürlüklü derinlik kamera sensörü



    Teknik detayları yukarıdaki gibi olan kamera donanımı, 8K çözünürlükte video çekebiliyor. Buna ek olarak Super Night Scene 2.0, sinema çekim modu, tek tıkla vLog modu gibi yapay zeka destekli çeşitli çekim modları da kamera yazılımına dahil edilmiş. 





    POCO F2 Pro fiyatı ve çıkış tarihi



    Kutudan Android 10 işletim sistemi üzerine Poco Launcher 2.0 kullanıcı arabirimi giydirilmiş şekilde çıkan POCO F2 Pro; gri, mor, beyaz ve mavi renk seçenekleriyle satın alınabiliyor.



    19 Mayıs itibariyle satışa çıkacak olan POCO F2 Pro modelinin RAM ve depolama kapasitesine göre fiyatlandırması ise şu şekilde:




    • 6 GB RAM + 128 GB hafızalı POCO F2 Pro - 499 euro

    • 8 GB RAM + 256 GB hafızalı POCO F2 Pro - 599 euro









  • ip 11 var diye herkes niye ip 11 alsın ki? o zaman dünyada iphone harici amiral gemi satılmaması lazım senin mantıkla? ama samsung da xiaomi de oppo da huawei de deli gibi 500-1000 dolar arası fiyatlara telefon satıyor. poco da bu pastadan payını alır hayli hayli. ki son dönemlerde oneplusun opponun vs. açıkladığı fiyatlara göre bakarsak 500 euro çok çok iyi son seviye bi amiral gemi cihazına.
    Fiyatın nesı kötü ki OP 8 Pro'dan ve Galaxy S20 serisinden daha iyi özelliklere sahip bir cihaz ( 60Hz ekran dışında ). OP 8 Pro 900 Euro fiyata sahip, S20 serisi ise yaklaşık 1000 Euro civarı. Bu telefon ise 500 Euro'dan başlıyor işlemcisi ekranı kamerası sıvı soğutması tasarımı her yönüyle diğer iki telefondan da eksik kalır yanı yok. Yurtdışındaki insanlar için f/p canavarı bir cihaz. Bizim ülke tabi allaha emanet artık kaç binden gelir kimbilir. Vergisiz zaten 4000e yakın geliyor sadece :D iPhone'lar f/p olma yolunda gidiyor bizim ülkede resmen.
    https://telefonvergim.tk/ göre 7451 TL satış fiyatı olacak.
    özel soğutma çözümü , nfc,işlemci ve depolama, pop up kamera ( çentik düşmanı olarak, umarım pop-up tasarımlar hep devam eder diyorum) 1200 nit parlaklığa kadar çıkabilen ekran, geliştirilmiş ışık sensörü, supermacro çekebilen yeni nesil kamera üst versiyonda ddr5x bellek sunulması güzel özellikler.

    redmi k30 pro mu gelecek acaba bu cihaz mı gelecek ülkemize. umarım pocoyu getirirler. Ülkemizde artık birden fazla xiaomi distrübitörü olduğu için 6 bin civarında giriş yaparsa, ki toptan aldıkları için ve dolarla ülkeye soktukları için bu fiyatlar mümkün olabilir, bir miktar düşünülebilir. ama 4800lere gerilediği an, android dünyasının kralı olru.

    ilk poco modelinde birtakım kronik sorunlar olmuştu. umarım bunda o tip sorunlar olmaz.
  • Pound mu la o?

  • efyavas kullanıcısına yanıt
    😂 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tam diyecektim ki sonunda ucuz ve güçlü telefon çıkardılar 500 euro nedir abi???

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Poco bile 500 euro olduysa Türkiye'de amiral gemisi olarak iPhone'dan başka telefon alan olmaz
  • Bu fiyata kimse poco moco almaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizim için hayal ama dünyanın geri kalanı için 500 euro fiyata sd 865 ile tam bir fp canavarı.
  • Olurda 6000 liranın altında gelirse, çok tatlı bir f/p ürünü olur
  • Xiaomi Mi serisi vardı, ucuz vs olsun diye alt marka redmi de geldi. Ucuz markanın da ucuzu poco mu şimdi? Yoksa ben mi yanlış biliyordum

  • Fiyatın nesı kötü ki OP 8 Pro'dan ve Galaxy S20 serisinden daha iyi özelliklere sahip bir cihaz ( 60Hz ekran dışında ). OP 8 Pro 900 Euro fiyata sahip, S20 serisi ise yaklaşık 1000 Euro civarı. Bu telefon ise 500 Euro'dan başlıyor işlemcisi ekranı kamerası sıvı soğutması tasarımı her yönüyle diğer iki telefondan da eksik kalır yanı yok. Yurtdışındaki insanlar için f/p canavarı bir cihaz. Bizim ülke tabi allaha emanet artık kaç binden gelir kimbilir. Vergisiz zaten 4000e yakın geliyor sadece :D iPhone'lar f/p olma yolunda gidiyor bizim ülkede resmen.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dodofran

    bizim için hayal ama dünyanın geri kalanı için 500 euro fiyata sd 865 ile tam bir fp canavarı.
    yurtdışında aynı fiyat ip11 var iphone varken niye poco alsınlar fiyat bence tüm dünyada ölü doğdu bu paraya satamazlar bu cihazı
  • Amiral gemi katili derken? Bu arkadaşın kendisi amiral gemi olmaya kalkışmış.

    Her zamanki gibi; o paraya iPhone alınır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 12 Mayıs 2020; 16:24:26 >
  • Wjéasz kullanıcısına yanıt
    ip 11 var diye herkes niye ip 11 alsın ki? o zaman dünyada iphone harici amiral gemi satılmaması lazım senin mantıkla? ama samsung da xiaomi de oppo da huawei de deli gibi 500-1000 dolar arası fiyatlara telefon satıyor. poco da bu pastadan payını alır hayli hayli. ki son dönemlerde oneplusun opponun vs. açıkladığı fiyatlara göre bakarsak 500 euro çok çok iyi son seviye bi amiral gemi cihazına.
  • Leaser L kullanıcısına yanıt
    500x7.5= 3750. Üstüne vergisini ekle 7000. Zararına mı satılmasını bekliyorsun?

  • 5000 tl üstü telefon alacak olsam kesinlikle iphone alırım.ama ben bir telefona
    2000 tl üstü vermem.

  • özellikleri normal bir telefon neden bu kadar para verelim ki bu telefona ?
  • 60 hz ekran mı? Millet uzaya çıkarken bunlar karadan el sallıyor resmen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • f1 çok satti buda satar diye gaza gelmisler yazik ellerinde kalacak

  • ekranı 60 hzmi? komik bak bu
  • Hi Poco. Bye Poco.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.