Şimdi Ara

Covid-19 test sonucum pozitif ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
5.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Eşim ve ben hafif kırgınlık hafif ateş 37-37.3 civarları ateş yaşadık kuşkulandık ve araştırmamıza göre en rahat gece 1 e kadar test yapan başakşehir devlet hastenesine acile gidip test yaptık ve 1 gün sonuç pozitif çıktı. Sonrasında bağlı bulunduğumuz il sağlık kuruluğu 48 saate kadar ilaç getircekmiş belkide ilaç vermeyeceklermiş. Semptomlara göreymiş.... İnternette araştırdım sonuç çok bulamadım. Belki bazı arkadaşlara yardımcı olur belkide bilmediğim başka bişey vardır bilen arkadaşlar yardımcı olur.


    Edit//

    İlaçlar geldi. İlaçlar sıtma ilacıymış 5 gün kullanıp 2 defa test yapıp sonuç negatif çıkarsa temiz olacakmışım bilginize...


    Covid-19 test sonucum pozitif ne yapmalıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiddeN_Ra -- 12 Mayıs 2020; 15:48:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun
  • Çok geçmiş olsun. Yakınımda hiç rastlamadığım için bilgi veremiyorum malesef.
    Dün sabah bende de burun akıntısı başladı öğlene doğruda ateşim çıktı hafif kırgınlık falan. Bu sabah hastaneye gitmeden geçti sayılır yine de her ihtimale karşı gittim ama gittiğim özel hastanede covid testi yokmuş. Kan testlerine baktılar ama bişey çıkmadı. Doktorda viral enfeksiyon dedi. Sizce covid testi yaptırmalı mıyım? Sizde şu an nasıl ilerliyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wmsnickers -- 12 Mayıs 2020; 14:13:31 >
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun, moralinizi bozmayın. Kendinizi karantinaya alın eşiniz ve siz mümkünse aynı oda da bulunmayın farklı odalarda bulunun. Bu süreçte bağışıklık sisteminizi gülü tutmanız çok önemli bu yüzden bol bol su, bol bol meyve sebze tüketmeniz çok önemli. Zaten virüs tespit edilen kişileri il sağlık veya ilçe sağlıktan arıyorlar devamlı durumunuzu öğrenmek için onlarında vereceği tavsiyelere mutlaka uyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Endişe edecek bir durum yok.Pozitif çıktı diye kendinizi strese sokmayın. Yapmanız gereken ilk şey evde sizden başka yaşayan varsa kendinizi onlardan izole etmeniz, onların yanında maskesiz bulunmamak ve ortak eşya kullanımından kaçınmanız olacaktır. Odanızı sık sık havalandırın. SOnrası için zaten yetkililer sizi bilgilendirecektir. Herhangi bir kronik rahatsızlığıınız yoksa hafif bir şekilde atlatıp normale dönerseniz inşallah. Tekrar geçmiş olsun.
  • wmsnickers kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında özel hastanelerde test yapıyor ama siz yinede içinizin rahat etmesi için devlet hastanesine gidip test yaptırabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun. başka tetkikler yapılmadımı(kan-tomografi)? ateş dışında başka semptonlarınız yokmuydu. pozitif çıkan bir tanıdığımızada evde karantinaya aldırmışlardı ilaçları sağlık bakanlığından evine getirip teslim etmişlerdi her günde aile hekimi arayıp soruyordu durumunu. size de muhtemelen öyle yapacaklardır.
  • Hocam, çok geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,
    26 nisan da kardeşim test yaptırmıstı ve pozitif çıkmıstı bizde de grip gibi belirtiler baslayınca 28 nisan da test yaptırdık. Biz test yaptırırken kardeşim ile temaslı old. İçin ilaç verdiler. İlacı 5 gün sabah akşam kullanıyorsun. Daha sonra aile hekimi ve ilçe saglıktan da arayarak belirtileri sordular. 3 aile toplam 6 kişi pozitif çıktık. 5 gün ilacı kullandıktan sonra 14+5 gün daha karantinada kalın sonra çıkabilirsiniz dediler. Dün yaptırdıgım testim negatif çıktı şimdilik mutluyum.
    Belirtiler kişiden kişiye değişiklik gösterdi, bende sadece koku ve tat kaybı vardı, elimde halsizli, mksürük, balgam. Bazılarında kalp çarpıntısı i, nefes darlıgı. Şimdi herkes iyi çok şükür. İşin kötü yanı sağlık çalışanı değilsen hastane kontrol için test yapmıyor. Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Çok yeni bir hastalık olduğu için yardım beklediğin yerlerinde bir yere kadar önerisi, yardımı var. Öncelikle her şeyde olduğu gibi olumlu olun. İlaçsız bile yenenler var. hele ki yaşınız genç ise. Muhakkak yardım edeceklerdir belki şimdi belki ilerleyince. bu durumda normal olarak herkes ilk kendini düşünür ama öncelikle kimseye bulaştırmayın, sadece iyi değil bu hastalığa göre beslenin. Bunlar devede kulak ama hiç bir şey yapmamaktan psikolojik açıdan bir nebze iyidir. dünyayı yıksanız yinede bunu geçireceksiniz.
    emin değilim test falan yaptırmadım ocak aylarında corona belirtilerini geçirdim. Çünkü ben maden sektöründe çalışmaktayım ve daha ülkemizde kimsede yokken çinliler gelir ve sürekli iletişimimiz olurdu. Tabi benim bu zamana kadar ne sigaram ne de abartılacak şekilde alkolüm vardı. sürekli de dağlarda temiz havada yaşadığım için şehirli bir insana göre bu yönden biraz şanslıydım. senelerdir orman havası teneffüs ettik.

    He neyse belki de çok hafif geçireceksiniz umudunuzu yitirmeyin. Aşısı ilacı çıkasıya kadar Şu anda tek elimizde olan bu. umut moral




  • Biz eşimle ikimiz de pozitif çıkmamıza rağmen odaları ayırdık. Ortak alan kullanmadık aynı anda. Yemek yaparken maske eldiven kullandık. Aynı masada yemek dahi yemedik. Bol şu tüketik ve sürekli tuvalete koştuk.bol yemek meyve tükettik. o bol bol Netflix izledi ben de home office çalışmaya devam ettim. İlk 3 günden sonra belirtiler azalıyor. Yaslılar daha zor atlatıyor o yüZden etrafınızda birileri varsa kendinizi karantinaya alın. Ve her gün çamasır yıkafık, nevresim vs. Sık sık değiştirdik., hijyen kurallarına dikkat ettik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok yüksek ihtimalle hafif bir grip gibi atlatıp geçireceksiniz. Endişeye mahal yok. Moralinizi bozacağınız bir durum söz konusu değil. Bol yemek , bol meyve-sebze , 1 hafta 10 gün eşinizle sosyal mesafeyi koruyarak yaşarsanız daha sonra herşey normale döner inşallah. Geçmiş olsun.
  • Yapacağınız en önemli şey kendinizi izole etmeniz ve dışarı çıkmamanız, çok zorunlu ise(bence yerel yetkililer istekleriniz için kayıtsız kalmayacaktır) çıkarken maske ve eldiven kullanmanız. @wesile'nin söylediği gibi birbirinizden de uzak durursanız(tek kullanımda havlu değişikliği vb. ile) süreç kısalacaktır diye düşünüyorum.
    Bunun dışında bir şekilde hepimize buluşacak bu, moralinizi yüksek tutmak ve gelecek ilaçları kullanmak inşallah tez zamanda atlatmanıza vesile olacaktır.
    Rabbim şifa versin. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet moralinizi yüksek tutun, hafif atlatma ihtimali yüksek. Biz 23 nisan tatilinde ve sonrasında zaten kimse ile görüşmemiştik o yüzden diğer insanlara bulaştırmafık. Öncesinde ben hiç evden çıkmadım, eşim her gün yarım saat işine yürüdü ama yine bizi buldu bu virüs. İzole etmek en önemlisi. Bu süreçte hiç dışarı çıkmadık zaten. Etrafıbızda inş. İsteklerinizi alabilecek birileri vardır. Çünkü evde durdukça yedikçe yedik. Havlu hiç kullanmayın, tek kuşlanımlık havlu peçete, z peçete en iyisi bence. Ortak hiç bir şey olmasın. Evi her gün Domestoslu sle sildik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 12 Mayıs 2020; 15:10:19 >
  • Korkmanıza, endişe etmenize gerektirecek bir durum yok hocam öncelikle geçmiş olsun.

    Çok normal bir durum olarak görüp, gerekli tedbirleri aldıktan sonra 14 güne kalmaz iyileşirsiniz. İlaç kullanmanıza gerek bile olmayabilir. Çünkü toplumun %80'i ayakta geçiriyor ve atlatıyor lafındaki toplum içindesiniz büyük ihtimalle. Bu sebeple kendinizi "aman Covid-19 oldum!" stresine kaptırmamanız önemli. Dediğim gibi grip oldunuz ve hafif kırgınlığınız var, dinlenin, bağışıklığınızı diri tutmaya bakın, geçer diye düşüneceksiniz. Diğer türlü strese girdiğinizde bir şey olmayacaksa bile bağışıklığınız stres sayesinde güçsüzleşebilir, psikolojik olarakta semptomları daha ağır seyredebilirsiniz. Buna hiç gerek yok.

    Geçmiş olsun tekrardan.
  • Arkadaşlar test yapmak isteyen dediğim gibi İstanbul başakşehir devletten tapabilir çok kolay. İlaçlarımızda geldi umarım geçer :) 5 gün ilaç tedavsi bittikten sonra 2 defa negatif çıkarsa sonuç temizsin demekmiş bilginize valla eşimde bende morelimiz yüksek sağlıklıyız sadece ufak kırgınlım var tşk herkese
    Covid-19 test sonucum pozitif ne yapmalıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇOK geçmiş olsun nasıl veya kimden bulaştığını biliyor musunuz?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.