Şimdi Ara

R5 1600 AF için soğutucu ve kasa fanı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba.

    Zalman S2 kasam var, kasanın üzerinde gelen egzoz için kullandığım zalman za1225asl 3-pinli fan yanında ön panele de 2 adet 12 cm'lik fan eklemek istiyorum. anakartım b450m-s2h, tek adet sys_fan header mevcut yani splitter da gerekecek sanırım. kasa fanı için arctic p12 tavsiye ettiler. gece yatarken bilgisayar açık kalıyor fanları minimuma çekince ses olmamasını istiyorum. iki versiyonu var p12'nin biri 3 pin diğeri 4 pin + PST. iki adet PST olanından alsam, üç fanı da birbirine sorunsuzca bağlayabilir miyim? yoksa tüm fanların pwm mi olması gerekiyor? eğer öyle olmayacaksa 3-pin versiyonunu ya da tavsiyenize göre başka fan alıp ayrıca splitter almam gerekecek. tavsiyeniz varsa onun için de beklerim.

    bunlar dışında bir de işlemcim için soğutucuya ihtiyacım var. led, rgb vs. istemiyorum kesinlikle. kasa fanı için de istemiyorum. üzerinde gelen fan minimumda işlemciyi yeterli derecede soğutsun (işlemci yükü çok az olacak, tam yükte değil) ve rahatsız etmesin yeter. 156 mm max yükseklik belirtilmiş Zalman S2 için.

    ayrıca birinden birine öncelik vermem gerekirse, bu hangisi olur? stock fan kullanıyorum şu an ve dediğim gibi egzoz fanı var sadece. yüksekte de çalıştırsam biraz ısınıyor gibi. 75-80 derece görüyor işlemci battlefield v oynarken. yani ön tarafa iki adet fan eklesem ve stock fan ile kullanmaya devam etsem daha mı çok faydası olur yoksa soğutucuyu mu değiştirsem daha faydası olur sıcaklıklara?







  • 12 cm kule tipi soğutucu yeterli. Bende snowman var 3.9 GHz 50 derece civarında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.