Şimdi Ara

uluslararası ilişkiler bölümü hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet aslında bu bolumu istiyorum ama nerelerde calistigi (devlete girip diplomat olmak haricinde) ve ne yaptıgı konusunda bi fikrim yok. bu bolumun mezunlarının iktisat veya isletme mezunlarından farkı nedir ve ne is yaparlar ozelde? ve uluslararsı ilişkiler düşünen başka tmci arkadaş var mı



  • up
  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bölümü bitirmiş ve de ön yargısız bir şekilde bu konuya değinecek olan vatandaş var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonmohikan oturanboğa -- 11 Mayıs 2020; 11:6:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkileri bırakıp sınava hazırlanan biri olarak söylüyorum ya Boğaziçi yada Bilkent hariç bu bölümü seçmeyin. Fark olarak iibf de oldugu için çoğu okulda işletme iktistat dan pek farkı olmuyor evet ya diplomat dır yada üst kademelerdeki memurluktur felan uğraş dur zaten 2 dil felan gerek o kadar adamın içinden hadi diyim 5 kişiyi alıyorlar neden boun yada bilkent diyeceksiniz çevre yapıp farklı işleri kovalayabilirsiniz. Küresel kuruluşlara felan girebilirsiniz büyük şirketlerde çalışabilirsiniz öbür türlü nerde iş var nerde kpss var diye gezersiniz.
  • Akademisyenlik birincil hedefinse oku derim. Diplomatlık bu devirde hayalden öteye gitmez, piyango gibi düşün. Özel sektörde de bu bölümlerin (ir/pols) belirli bir iş tanımları yok, o yüzden ben sana ne desem eksik kalacak. Özel sektör için linkedin’den top üniversitelerin bu bölümlerinden mezun olanları araştırıp ne tür yerlerde çalıştıklarını öğrenebilir, onlarla iletişime geçebilirsin. Özel sektör ağırlıklı çalışmayı düşünüyorsan sana Ekonomi okumanı tavsiye ederim, üstüne de programlama yazılım gibi işlerde daha kolay geliştirirsin kendini veya finans alanına yönelebilirsin. Ekonomi o konuda özel sektöre daha açık. Ben Bilkent’te Siyaset bilimi okuyorum mesela benim amacım akademisyenlik yapmak ve bu bölümlerin (ir/pols) aslen akademisyenlik için uygun olduklarını düşünüyorum, curriculumları incelersen daha iyi görürsün tabii bölüm bölüm ve üniversite üniversite karşılaştırarak incelemelisin.

    NOT: Dil öğrenme merakın yoksa, dil öğrenmekte zorluk çekiyor ve sevmiyorsan akademisyenlik yapılmaz. Özel sektörde de iyi maaşlar alamazsın, devlette de iyi yerlere gelemezsin (zaten zor da). İngilizce harici Avrupa dillerinden Fransızca, İtalyanca veya ilgilendiğin alana yönelik o ülkelerin dillerini en azindan okuyup yazacak aşamaya gelmen lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 11 Mayıs 2020; 12:6:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Okuması en zevkli bölümlerden birisi olduğu söylenir. Ama iş bulmak açısından Top 5 üniversiteler dışında avantaj sağlayan bir yer olduğu düşünmüyorum
  • ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent, Galatasaray gibi okullarda okursan avantajlı olursun. İyi okullarda Uluslararası ilişkilerden veya siyasetten çıkanların yüzde 60'ı bankacı (müfettiş, uzman) olur, %20'si yine özel sektörde finans, pazarlama gibi alanlarda çalışır, yüzde 20 içerisinde diplomatlık da olmak üzere devlet kademesinde görev alır (müfettiş, uzman gibi gibi). Verdiğim yüzdeler kendi gözlemim. Bankacılık iibf mezunlarının büyük kısmını istihdam ediyor, ui de bundan faydalanıyor. Yani iktisatı kim istihdam ediyor desen yine bankalar büyük bir yüzde alır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 11 Mayıs 2020; 12:38:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.