Şimdi Ara

Fosil yakıta ihtiyaç duymayan, prototip jet motoru oluşturuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Çin'deki araştırmacılar, itici güç üretmek için hava plazmasını kullanan ve insanların karbon emisyonu olmayan hava yolculuğu rüyasına bir adım daha yaklaşan bir prototip jet motoru geliştirdiler.



    AIP Advances dergisinde yayımlanan araştırmaya göre cihaz havayı sıkıştırıyor ve mikrodalgalarla iyonize ediyor, itiş gücüne sahip plazma üretiyor . Bu, uçakların bir gün sadece elektrik ve etrafındaki havayı yakıt olarak kullanarak uçabileceği anlamına gelir.





    Araştırmacılar, ürettikleri cihazın, havayı sıkıştırarak ve mikrodalgalarla iyonize ederek itiş gücü ürettiğini söylediler. Teknolojiyi, 24 milimetre çapında bir kuvars boru üzerine 1 kilogramlık çelik bir topu kaldırmak için kullandılar. Başarılı olan bu deneyde, geleneksel bir jet motoru ile aynı itiş gücü elde edildi.



    Baş araştırmacı ve Wuhan Üniversitesi'nden profesör Jau Tang bir basın açıklamasında; "Sonuçlarımız, mikrodalga hava plazmasına dayanan bir jet motorunun geleneksel fosil yakıtla çalışan jet motoruna potansiyel olarak uygun bir alternatif olabileceğini gösterdi. Çalışmamızın motivasyonu, fosil yakıtla çalışan motorlarını otomobil ve uçak gibi taşıtlarda sıkça kullanması nedeniyle küresel ısınma problemlerinin çözülmesine yardımcı olmaktır. Tasarımımızla fosil yakıta ihtiyaç yoktur ve bu nedenle sera etkilerine ve küresel ısınmaya neden olacak karbon emisyonu yoktur." dedi



    Ayrıca Bkz.Facebook, karanlık mod seçeneğini tüm masaüstü kullanıcılarına sundu



    Araştırmacılar, prototip tasarımını tam boyutlu halini bir jete ölçeklendirmek için yüksek güçlü mikrodalga kaynaklarına sahip çok sayıda bu iticiyi oluşturmayı hedefliyorlar.




    Kaynak:https://www.caixinglobal.com/2020-05-09/chinese-scientists-create-fossil-fuel-free-prototype-jet-engine-101551806.html







  • Helal olsun eğer petrol devlerinin sniperlarından kaçmayı başarabilirlerse tüm dünya için ve ekonomi için köklü değişikliklere yol açar bu çalışmanın pratiğe dökülmesi.

  • Yine mi Wuhan

  • Gelecek, Araplar için çok zor olacak.

  • Wuhan deme bana

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tür araştırmalara destek olan çok petrol firması var, onlar da biliyor petrolün yakıt olarak öncelikli olmayacaklarını hazırda para varken alternatif yakıt sistemlerini arıyorlar patentliyorlar yola bu şekilde devam etmeyi düşünüyorlar. Bir de petrol her zaman ana yakıt olacak diye direnen, bu doğrultuda hız kesmeden yola devam edenler firmalar var. Petrole öncelik veren firmalar bağıra bağıra batacaklar hiç bir devlet kurtaramayacak bunları. Dubai bile petrol düzeni böyle gitmez diye turizm den teknolojiye her konuda elindeki hazır paradan yatırım yaptı yapmaya devam ediyor.

    Petrol orta vadede sadece plastik kullanımı için kullanılacak uzun vadede yerine bioplastik geçecek. Bizim de şimdiden bu alternatif enerji sistemlerine abanmamız lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin gümbür gümbür geliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten çok muazzam bir fikir. Umarım bir gün kullanılmaya başlanır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alito kullanıcısına yanıt
    Bir 40 Milyar dolar da onlar için harcarız, sıkıntı yok. :d

  • bu gerçekleşirse hava taşımacılığı ve ulaşımı patlar. yakıt masrafı sıfır demek inanılmaz birşey. arabalarada jet motoru takar bedavaya getirirz :D

  • Yorumlara bakılırsa bazı kısımlar yanlış anlanmış. Yakıtsız değil, potrolsüz uçmaktan bahsediliyor. Yine yüklü miktarda elektrik kullanılacak, yani elektrikli araba gibi elektrikli uçak olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "...etrafındaki havayı yakıt olarak kullanarak uçabileceği anlamına gelir." cümlesi tam bir felaket olmuş. kendi yorumunuzu katmış olmalısınız. hava yakıt olarak kullanılmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 10 Mayıs 2020; 18:57:37 >
  • aulkem kullanıcısına yanıt
    doğru söylüyorsun ancak haberde havanın yakıt olarak kullanıldığı yorumu yapılınca kaçınılmaz sonuç ortaya çıkıyor.

  • Başlığı okuyunca yeni bir erke dönergeci keşfedildi sandım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem3113

    Bir 40 Milyar dolar da onlar için harcarız, sıkıntı yok. :d
    Sonra bi 40 milyar daha! hobbaa tamamdır.
  • Haber yanlış değil havayı yakıt olarak kullanmaktan bahsediliyor. Yani şu an da bindiğiniz her dizel çoğunlukla havayı patlatır. Patlatmak için de az miktarda dizel yakıtı kullanır. Bundan dolayı yakıtca fakir karışımdır. Yani bu mantıkla havayı yeteri kadar sıkıştırabilir ve düzenli hale getirebilirseniz, sadece bir kıvılcımla yukarıdaki makaledeki sonucu elde edebilirsiniz. Ki buna benzer teknolojiler uçak motorlarında var yalnız sorun havayı bu denli sıkıştırabilmek. Scramjet motorlar örnek olabilir yani gene onlarda petrolün türevlerini kullanıyorlar fakat çoğunlukla sıkıştırılmış havanın etkisiyle itki sağlanıyor.

    Kısaca fikir güzel ama sahildeki bir çakıl taşı. Daha çok yolu var.
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Bir süredir olsa ne güzel olsa diye düşündüğüm bir konu. Matrix'teki sağa sola şimşekler saçan motorlardan aklıma gelmişti, bu şimşekler iyon oluşturur, etrafına güçlü bir mıknatıs konsa iyonlaşan havadan ne güzel olur diye. Sonra benzer teknolojilerin yani iyon motorlarının uyduların yörüngelerini sabitlemede kullanıldığını gördüm(sodyum iyonlaştırılıyor ve uyduda YAKILAN, bu şekilde tabir ediliyor, sodyum uydunun kullanım ömrünü belirliyor). Bu yeni motor anladığım üzere iyon motorlarının aksine havayı plasma haline getiriyor, tam yakıt demek ne kadar doğru bilemedim ama sonuçta yakıyor(bildiğiniz kimsayal yanma olayından farklı).

  • alito kullanıcısına yanıt
    Hiç de zor olmayacak, adamlar petroldan kazandıklarını twitter'a yenilebilir enerjilere yatırıyorlar.

  • şu arabistanın fişi çekilir yakındır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında yeni bir teknoloji değil. Bildiğiniz iyon motoru yapmışlar. Nasa bunu 1970 lerden beridir bazı uzay araçlarında kullanıyor. Burada hava kompresörü ve mikrodalga için rf jenaratörü kullanılmış. Bunları çalıştırmak için yüksek güçlü enerji gerekir. Bunun içinde yine fosil yakıtla çalışan bir motora ihtiyacınız var. Çokta verimli bir seçenek gibi görünmüyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.