Şimdi Ara

Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde, fanı bozulmuş bir Thermaltake X5 Orb FX II/Red var, karantina günlerinde meşgale olsun diye onu tekrar kullanıma hazır hale getirmek istedim. Bununla ilgili tecrübelerimi hem paylaşmak, hem yeni fikirleri de almak istiyorum.

    Öncelikle soğutucu bu, 5 çeşit renginden kırmızı olanı.

    Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek

    Üzerindeki 118 mm çapındaki led göstergeli fanı, tozlu kullanım şartları yüzünden bozuldu, fanı söküp attım tabii. Aynı fandan veya benzer bir fan bulamadım, benzer olarak bulunabilir en büyük fan, bazı ekran kartlarında kullanılan 88 mm çapındaki fan. Fan çapı küçüldükçe, ya performans azalır, ya da RPM, RPM'le birlikte de ses artar. Bu yüzden daha önce tuvalete havalandırma fanı olur diye aldığım, fakat kullanmadığım, yüksek devirli, haliyle yüksek sesli bir fanı kullanmaya karar verdim, bunun ideali aslında PWM bir fan, ancak elimde yoktu ve bu soğutucu için masrafa girmeye gerek görmedim.

    Fanın merkezini çerçevesine bağlayan 4 kirişi yan keskiyle kesip düzelttim, bu ledli fanda, ledlerin çerçeve yerine o kirişlerde olması da avantaj oldu, genelde bu tip fanlarda çerçevede olur.

    Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek

    Soğutucunun ortasına monte edilen fan montaj aparatının delikleri, fanla elbette uyumsuz, ona çift taraflı bantla yapıştırdım, fan göbeği ile aparatın kenarları, ucu ucuna birbirine denk geldi, bu sayede yapıştırma payı çıktı. Burada en önemli sorun, fanın ebatlarından kaynaklı, fan, tam olarak ortadan yapıştırılmalı, aksi takdirde, fan kanatları sığmıyor, bu haliyle bile kanatların bir ucu ile soğutucu yaprakları arasında 1 mm civarında bir mesafe var, azıcık simetri kaydığında, fan soğutucunun ortasına sığmıyor. Fan etiketinin tam olarak montaj aparatının ortasındaki delikle birebir aynı olması, şans oldu, simetriyi tutturabildim. Aksi durumda, pergel yardımıyla ortalamak gerekecekti. İşin en zor kısmı buydu, bunu başaramasaydım, hiickimse nickli arkadaşın Titan Amanda'sından kalan 92 mm çapındaki, 38 mm kalınlığındaki fanlarından birini kullanacaktım, ancak o fanların ihtiyaç duyduğu ilk besleme gerilimini anakartların üzerindeki fan soketleri sağlayamıyor, doğrudan PSUya takılmak zorunda.

    Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek

    Fan göbeğinin ve kirişlerin bazı yerlerini, aparatın soğutucuya montaj deliklerini kapatmaması için yontmak zorunda kaldım.

    Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmekThermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek

    Fan ekleme işi tamam oldu. 4 farklı renkteki LED, pek hoş olmadı gerçi.

    Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmekThermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek

    Ancak bu soğutucu, zaten sadece LGA 775 veya AM2/AM2+ uyumlu olarak piyasaya çıktı, AM2/AM2+ aparatlarını nereye attığımı zaten bilmiyorum, onu LGA 115* uyumlu hale getirirsem, değerlendirme imkanım olacak. Bunun için kolay yolum, montaj plakasını, kenardan deliğe kadar kesmek ve böylece LGA 115* deliğine denk gelir hale getirmek. İdeal olanı ise, mevcut deliği √2, yani 1,41 mm kadar dışa kaydırmak. Dremel ve fiberglas destekli kesme diskiyle kolaylıkla kesebilir ve vida-somunla sabitleyebilirim. Deliği kaydırmak içinse, elimde 3 mm metal delme ucu var ama delmek ayrı, deliği kaydırmak ayrı. Delik kaydırmak için pratik bir fikre ihtiyacım var.

    Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 10 Mayıs 2020; 4:51:32 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.