Şimdi Ara

bike24.com ilginç bir alışveriş deneyimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
990
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün gün içinde bike24.com'dan (Almanya) yaklaşık 200€ tutarında bir alışveriş yaptım. Ürün TR'ye gönderilmiyor. Almanya'daki bir arkadaşımın adresini girerek sipariş verdim. Yani sipariş Almanya'da onlara 200 km uzaklıkta bir eve teslim edilecek. Tutar kart hesabından düştü. Spariş kodunu içeren sparişin alındığını ifade eden bir mail aldım kendilerinden. Bu arada bike24'e yaklaşık 4-5 yıl önce üye olmuştum. Daha önce hiçbir alışveriş yapmadım. Bir ara bisikletle ilgilenirken ara ara ve sonraki yıllarda yine ara ara farklı ürünlere bakmak için siteye giriyordum. Siteye girişi sağlayan, kayıtlı olduğum mail adresi ve şifre lastpass'ta idi. Oradan sorunsuz bir şekilde girerdim her zaman. Uzatmayayım sparişi verdikten bir iki saat sonra ayrıntıları bir kontrol etmek niyetiyle tekrar sparişe bakayım dediğimde o da ne site beni tanımıyor. Böyle bir üye yok diyor. Şifre hatırlatmaya tıkladığımda ise mail adresi istiyor. Giriyorum böyle bir mail sistemimizde kayıtlı değil diyor.

    Şimdi biliyorum güvenilir bir site Bike24, Avrupa menşeli, öyle bilinmedik adı sanı duyulmadık bilmem hangi ülkeden bir site değil. Ama insan "lan yoksa" demeden edemiyor ilk siparişte böyle ömrü hayatında karşılaşmadığı bir durumla karşılaşınca. 8 yıldır yurtdışı ve yurtiçi pek çok platformda on binlerce liralık alışveriş yaptım ve yapmaktayım, ama böyle bir durumla ilk defa karşılaştım.

    Neyse mail gönderdim ama malum zaman korona zamanı. Cevap verirler mi ne zaman verirler bilmem. Ayrıca uluslararası bir platformda sesimi nasıl duyurabilirim ki görsünler diye baktığımda bizim şikayetvar tarzı trustplot.com'a rastladım. Bu site hakkında da kısa bir araştırmamda köklü ve muteber bir site olduğunu görünce durumu orada özetledim. Sonra baktım ki bike24 sitede kendi başlığı altında yapılan yorumları takip ediyor, hatta bir kısmına cevap bile vermiş. Kendi sitelerinde de sorunla karşılaşılması ya da işte memnuniyet durumunda bu siteye yazılabileceğini ifade etmişler. Bir de face'ten sayfalarına mesaj gönderdim.

    Hayır para önemli tabiki de daha önemlisi almak istediğim ürün. Türkiye'ye gönderilmiyor hiç bir yerden, 3. dünya ülkesiyiz malum. Paranla dahi, onca vergiyi göze alarak bile pek çok şeyi Türkiye'de ne bulabiliyoruz ne de dıaşarıdan alabiliyoruz. Durum böyle olunca daha önce pek çok ürün için yaptığım gibi Almanya'ya isteyeyeyim demiştim. En kötüsüne ihtimal vermiyorum ama en azından şu işi düzeltseler de paramı iade etmeseler.


    bike24.com ilginç bir alışveriş deneyimi







  • site ile anlık olarak görüşme yapılmıyor mu? yazdıktan sonra dönüş yapmadılar mı? bir yanlışlık olmuştur hallolur bence.
  • earth. E kullanıcısına yanıt
    anlık görüşme yapılamıyor. instagram'dan, çalışanlardan birine ulaştım. trustpilot.com dan gördüler. dönüş yaptılar. sorunu çözdüler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.