Şimdi Ara

Fotoğrafların Depolanması İçin Harici Disk mi Flash Bellek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Malum uzun yıllardır fotoğrafları bastırmıyoruz, bilgisayarlarımızda duruyor. Ben fotoğraflarımı güzelce arşivlemek ve yedeklemek istiyorum. Bunun için hangi yöntemi kullanmalıyım?

    Google photos gibi bulut(cloud) arternatifleri çok içime sinmiyor açıkçası her ne kadar sınırsız depolama verseler de. Kişisel, şahsi, ailevi fotoğraflarımı internete yüklemek ve bunu bulut depolama şirketlerinin insiyatifine bırakmak istemiyorum. Kaldı ki standart adsl kullanıcısıyım ve upload hızım kablolu bile bağlanınca max 0.60 mpbs. Yani fotoğraflarımı buluta yüklemek istesem bile fazlasıyla uzun sürecek. Gecelerce laptopu açık bırakmak zorunda kalacağım vs.

    Diğer alternatifim harici disk veya usb flash bellek almak. ( biraz da fiyatından dolayı )Acaba 2 adet 64gb lık vs flash bellek alıp onlara mı yedeklesem yoksa 1 TB'lık harici disk alıp ona mı yedeklesem çok kararsızım. Daha önce hiç harici harddisk kullanmadım ve çok kolayca bozulabildiklerini okudum. Flash belleklerimi yıllardır kullanıyorum ve virüs girip .exe vs gibi klasörler oluşturması haricinde hiç bozulduklarına rastlamadım.
    Laptopumda usb 3.0 girişi var. Kafam oldukça karışık, harici disk düşünüyordum aslında ama tavsiye etmeyenler, kolaylıkla bozulduğunu söyleyenler çoğunlukta. Aslında biraz da o yüzden flash belleklere kafam gitti.

    Sizlerin önerisi ne olur? Teşekkürler..



  • USB Bellekleri güvenli çıkarma yaptıktan sonra sıkıntı olmuyor genelde. Harici HDD'yi ise hiç kullanmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED4010EAB -- 14 Mayıs 2020; 16:21:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.