Şimdi Ara

Eskiden Okuduğum Bir Kitabı Arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kitap sevdalıları arkadaşlarım merhabalar. :)

    Kaç gündür aklımdan çıkmayan ama bir türlü adı aklıma gelmeyen bir kitabı arıyorum. Ben bu kitabı askerdeyken okumuşum. 2017 Aralık gibi. Gerçekten çok hoşuma giden ve etkileyen bir kitaptı ama askerden gelince bir süre o kitabı hatırlamayınca kitap bende kayboldu. İçeriğinden bazı şeyler hatırlıyorum. Belki kitap kurdu arkadaşlar bu bahsedeceğim şeylerden kitabı çıkarabilir ve cevap verebilir.


    Kitap yanlış hatırlamıyorsam Paris'te geçiyordu. Başlangıçları kırsal bölgeler olsa da ilerleyen zamanlarda kasaba gibi yerlere de değiniyordu. Kitapta bir ölüm vardı ve genç bir kız bir yamaçtan aşağı kendisini atıyordu. Tabi böyle biliniyordu, kitabın sonunda durumun böyle olmadığı, ev sahibi mi yoksa elit birisinin tecavüzü müydü tam hatırlamıyorum. Belki de intihar değildi ama oradan itilmişti. Evin küçük oğlu kasabada yaşıyordu sanırım ve o intihar eden kişiyi seviyodu. Daha önce o evde çalışmış ve olaylara hakim olan bir kadın o küçük beye her şeyi anlatıyordu orta-son kısımlara doğru. Napolyon ile ilgili kısımlar geçiyordu yer yer, devrimi ve savaşları ile ilgili. Kitapta yer yer flashbackler de oluyodu. Bi geçmişten bahsederken, bir anda normal ana dönebiliyordu hikayeler. Part part anlatılıyordu zaten olay örgüsü. Başta dağınık gibi olsa da sonlara doğru tüm bu partlar birbirine değmeye ve gizli kalan şeyleri aydınlatmaya başlıyordu.

    Tüm hatırladıklarım bu kadar, en azından direkt kitap ismi olmasa da bu tarz hikaye anlatan kitapları yazarsanız eğer, belki hatırlamamda yardımcı olabilir. Napolyon dönemini anlatan bu tarz romanlardan birisi ama hangisi...

    Edit: Bu arada yazarı yanlış hatırlamıyorsam Dostoyevski gibi popüler bir yazardı. Emin değilim.
    Edit 2: Çiftlik sahibi sanırım bir tür komutan veya kont gibi biriydi. Asker kökenliydi yani. Oğlu veya kızı başka bir zenginle evlenmeye mi çalışıyodu yoksa buna benzer bir hikayesimi vardı tam hatırlamıyorum.
    Edit 3: Hatırladığım kadarıyla konağın bir kızı vardı ve bahsettiğim kasabada yaşayan kişiye aşık olmuştu. Daha sonra o kişinin de gittiği konaktaki aile ile bir akrabalığı vardı ama konaktakiler ve belki bizzat kendisi de bilmiyordu.
    Edit 4: Bu kasabalı oğlanın annesi, sonlara doğru gerçeği anlatan yaşlı bir kadın çıkıyordu.
    Edit 5: Bu arada aklıma bir şey daha geldi. Hani tecavüzden bahsetmiştim ya, belki de kont, gençken bir hizmetçisine ya da kız kardeşine tecavüz etmişti. Ondan bir çocuğu olmuştu. Bu çocukta eve gelen o delikanlıydı. Tabi ev sakinleri bunu bilmiyor. Bahsettiğim o yaşlı kadın da sanırım sonlara doğru oğluna bundan bahsediyordu. Hatta kont, kendi çocukları arasında en çok bir kızı seviyordu. Büyük ihtimal bu genç kız, başlarda kimden olduğu bilinmeyen, sonlara doğru konttan olduğu anlaşılan kızdı.

    Şimdiden çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pyrhosier -- 8 Mayıs 2020; 0:50:49 >







  • Balzac- Vadideki Zambak

    ya da

    Stendhal- Kırmızı ve Siyah

    olabilir mi?
  • Ne yazık ki değil. Özetlerine ve karakterlerine baktım ama hiç tanıdık bir şey bulamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.