Şimdi Ara

ABD'li şirketlerin, iletişim standartları için Huawei'den bilgi almalarına izin verilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Çinli teknoloji şirketi Huawei neredeyse bir yıldır ABD yaptırımlarının boyunduruğu altında yaşıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde 5G ağlarının gelişimini önemli ölçüde etkileyen bu durumla ilgili olarak harekete geçen ABD hükümetinin, yerel şirketlerin Huawei ile iletişim standartlarını görüşebilmeleri için yeni koşulları belirleyeceği bildirildi.



    Ayrıca Bkz.Android 11'in herkese açık beta sürümü 3 Haziran'da yayınlanacak



    Reuters'ın haberine göre  ABD Ticaret Bakanlığı şu anda ABD şirketlerinin 5G iletişim standartlarının tartışmasına Huawei Technologies'in katılımıyla katılmasına izin verecek kurallar geliştiriyor. Bu tür standartlar toplu olarak oluşturuluyor ve çıkarılacak yeni belge, Amerikan şirketlerinin hükümet yaptırımlarına düşme korkusu olmadan ilgili komitelerin toplantılarına katılmalarına izin verecek. Geçtiğimiz yıl, ABD hükümeti, Amerikan şirketlerinin Huawei ile bilgi alışverişi yapmasını ve Çin deviyle bireysel olarak verilen özel lisanslar olmadan iş yapmalarını yasakmıştı.





    ABD'li şirketler hükümete baskı yapıyor



    Teknoloji şirketleri de ABD hükümetinden bu tür yasakların 5G ağ ekosisteminin oluşumuna zarar verdiğini ve Huawei ile bilgi alışverişi için açık ve şeffaf kurallar çıkarmasını bekliyorlar. Belgenin taslak bir versiyonu diğer ABD departmanları tarafından onaylanmak üzere gönderilecek ancak, bazı hükümet yetkililerinin bu duruma karşı çıkabilecekleri söylentileri de mevcut.



    Ayrıca bu kurallar, ABD şirketlerinin yalnızca Huawei ile etkileşimi ile ilgili olacak ve ABD kısıtlamalarına tabi olan diğer Çinli şirketleri kapsamayacak. ABD Ticaret Bakanlığı ve Huawei temsilcilerinin bu bilgiler hakkında Reuters'e yorum yapmadıklarını da belirtmeden geçmeyelim.








  • yani şimdi ABD 5g için Çin e muhtaç nereden nereye..

  • carloska kullanıcısına yanıt
    Aslında Huawei'nin kullandığı teknolojiye muhtaç alt yapı için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krımınal -- 9 Mayıs 2020; 0:2:17 >
  • ABD her türlü Huawei e muhtaç. Keşke Huawei karşılığında Google isterse

  • Dostum Huawei'nin artık Google ihtiyacı kalmadı. kendi Mobil servislerini kullanıyor yeni telefon modellerinde. Yakında sadece Huawei değil, kimsenin Google ihtiyacı kalmayabilir :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.