Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ MAAŞLARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
5.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam direkt kendi yazilimi olan bankalar: Garanti, is, yapı kredi, ziraat, finansbank ve qnb finans bank diye biliyorum.


    Bizden yazılım alan bankalar: Denizbank, hsbc, rabo bank, pasha bak bunlar sadece benim icinde birebir bulunup calistiklarim. Daha bilmedigim 50 ye yakın dunya bankasina satis yaptigimizi soyluyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapgankaan K kullanıcısına yanıt

    yurtdışı bankaları olabilir, çünkü bi ara bende yurtdışı bankanın yazılımını üstlenmiştim, ancak yerel bankaların geneli kendi mühendisleri var. hatta yıllar önce staj için gittiğimde mühendis olan bir arkadaşım dedi tr bankaların hiçbiri dışarıdan yazılım almaz kendi içlerinde eleman yetiştirir o şekilde tedarik edilir. çok sıkıntıya düşülürse yurtdışından yaptırılır demişti.

  • scr4m92 S kullanıcısına yanıt
    Ayni universiteyi bitirip setur da (Koc holding) bilgiislemde yoneticilik yapan arkadasimda var. Ozel universiteler ne yerildigi kadar kotu nede devlet universiteleri goklere cikartildigi kadar iyi. Is bolumu okuyan ogrencide bitiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • exploitt kullanıcısına yanıt
    Dediginiz gibi ulkenin yarisi asgari ucretle calisiyor gerikalan yarisinin buyuk bir kismi asgarinin biraz uzerinde calisiyor sonraki buyuk kismi ise 6-7k ile 9-10k araliginda calisiyor tabiki 10k ve uzeri (hatta ayda 100k+ kazanlar da var dizi oyuncusu futbolcu gibi) calisanlarda var ve calisan nufusa gore azinligi olusturuyorlar ve bukesiminde oldukca buyuk bir bolumu deneyimli olanlar. Yani oyle yeni baslayip 14-15k yi begenmeyen adamlarda belki cok ozel bir yetenegi vardir. Birsey diyemem ama inanin bana cok inandirici olmamakla birlikte 1000 de 1 dir diye tahmin ediyorum cunku bir patronun bir kisiye bu parayi vermesi icin sgk ve gelir vergisinide dusunce en az 3 kat kazanmasi lazimki bu 1 deneyimsiz kisinin maasidir ve daha deneyimli personellere ne maas veriyor diye dusunebiilirsiniz ayrica kac ay verebiliyor bu maaslar buda onemli. Insan ister istemez bu kotu ekonomide bukadar kazanan hatta kazamdigini calisaniyla paylasan patron varmi diye sorguluyor. Daha oncede gercekci muhendis maaslari diye bir konu acilmisti forumda orada aylik 20k lar 30k lar ucusuyordu. Biraz sikistirinca adam kendisinin ve esinin brut maasinin toplamini soyledigi itiraf ediyor. Cunku bizde kimse okadar muhendislik okuduk 3k ile basladik diyebilecek kadar durust degil. Ornegin bizde herkes belgesel izler ama en cok izlenen program hep survivor olur. Sakin kimse benim amcamin oglu aselesan havelsanda ayda 15k aliyor demesin. Zannedersinki ulkenin tamami bu 2 sirkette calisiyor. Arastirip bulun o hocalarin 15k ya calisyor dedigi kisiyi muhtemelen en iyi ihtimalle 3-5k arasi bir rakama calistigini goreceksiniz. Deneyim elde edersiniz ozel nish bir sektorde calisirsiniz yada konunun aranan kisisi olursunuz ayda 40-50 hatta ustunu bile kazanirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bizzat donem arkadasim yilda 16 maas aliniyor aselsanda bunu 12 ye boldugunde elde ettigi aylik gelir 8-9k arası. 2 miz de 2 senelik deneyimliyiz. Ben de bir finans yazilimi satan sirketteyim(kurumsal ve koklu) ben de 14 maas aliyorum yilda. Yol yardimi ve yemek yardimimi da ekledigimde 7.5k maas aliyorum. Bu bahsettigim maaslar net maas. Yani demem o ki bu paralar hayal degil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapgankaan K kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam umarim 2 sene sonra 10k bandini gecersiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • exploitt kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz icin teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scr4m92

    Maaşını bilmemde Bahçeşehir bilgisayar müh. bitirip iş bulamayıp coca-colada satış temsilcisi olarak çalışan bir tanıdık var

    Coca cola'da çalışan adam 5 bin alır

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.