Şimdi Ara

Faiz haram. Ekonomi için kötü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dolar 7.16 an itibari ile, gram altının fiyatına değinmiyorum ons zaten gereksiz yüksek, gram altının tl karşılığına çok takılmayın.


    İki sene önce, dolar 4.90a çıktığında faiz attırırımı yaptılar, dolar saldı. Mantıklı hamle idi. Sonra dolar yükseldi, 4.90ı geçti, herkes mb acil toplantısı bekledi, yapılmadı toplantı. Toplantı zamanı geldi, o beklenti ile dolar 4.70e kadar saldı, sembolik bir faiz arttırımı ile 4.5 seviyesine düşecekti ve millete mb daş gibi duruyor burada izlenimi verilecekti, o faiz arttırımı yapılmadı. Herkes şok. Ama herkes şok.

    Gelin konuşalım. Öncesinde dolar 7.22 ye geldiğinde bir gece vakti, swaplara sınırlama getirdiler. Güzel hamle idi. Dolar 5.80e kadar saldı.

    Sonra yükseldi, faiz arttırımı yaptılar. 625 baz puan kadar, dolar saldı. Fena hamle değildi.

    Sonrasında toplantılarda faiz indirimi yapıp aynı anda piyasaya dolar verdiler. Hem faiz düştü, hem dolar düştü. Anlık olarak. 4 kez yaptılar sanırım.

    Ha düşen dolar toplandı yine. Çünkü insanların tl ye güveni yok.

    Covid muhabbetine usa şunu söyledi. Dolar basıp vereceğiz herkese. Dolar tüm dünyada saldı. Faizler sıfıra geldi Amerika merkez bankasında. Çünkü usa dedi ki "aşı bulunana kadar herkese karşılıksız para basıp vereceğiz." Bakın tüm dünyada dolar düşüyor. Ama virüs muhabbetine Türkiyede yükselişte. Gelin sebeplerini irdeleyelim.

    1- Halkın tl ye güveni kalmadı. Bir çok tanıdığım, dolar alıp doları da bankada tutmayıp eve taşıdı. Evde tutuyorlar.

    2- mb nin son faiz düşürmesi ve piyasaya verecek doları kalmaması.

    3- sokağa çıkma yasağı ilan edilmemesi, ohal ilan edilmemesi. Bu çokomelli, halka "güçlü devlet" imajı veremedi kimse. Millet işsiz güçsüz kaldı. Bir kredi çıkardılar herkes alacak diye 10k dediler, çoğunlukla 3-5-7.5k verdiler, tanıdığım herkes krediyi alıp dolara bastı. Çünkü güçlü devlet imajı veremediler, çünkü tüm ülkenin beklediği o sokağa çıkma yasağını getirecek paraları yoktu. Bir yardım çıkardılar 1000tl, kime verdiler belli değil. Macron çıktı konuştu, kanada başkanı çıktı konuştu. Çatır çatır millete devlet olduklarını gösterdiler. Bizimkiler faiz düşürüp ev peşinatını %10a çekti ki millet işsiz kalmış, üstüne bir de yardım kampanyası düzenlediler. Millet ne tl ye, ne devlete güvenemez oldu. Eline 3 kuruş geçen dolara geçti.

    Ülkede her şeyin fiyatınının yükselmesinden bahsetmiyorum bile.

    An itibariyle dolar 7.16 civarında. 7. 16 ne demek yahu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • nasıl imaj gösteremediler yahu, adamlar IBAN verdiler ya
  • Bir 10 TL ateslemediniz gelen SMS'lere ondan sonra burada kotu ekonomi goygoyu yapiyorsunuz. Ayip! Nerede milli bilinc, nerede beraberlik?

    Bu arada dolar 7.22 yi gecerse vay halimize... Elimizde salacak rahip falan da yok, diyanetteki tum imamlari versek gene yetmez yukselisin onunu tutamayiz

    YTFD...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 6 Mayıs 2020; 13:53:54 >
  • faiz haram onu biliyoruz hatta reis verin yetkiyi faizle nasıl baş edilir görüceksiniz dedi. verdik yetkiyi reis millete para basarak faizli kredi dağıtmaya başladı hani haramdı. bu terslikte bi iş var yok lan bu işte bi terslik var neyse işte aroune kone..
  • Ortalama finans bilgisine sahip temel makro ekonomi bilen. Arz talep enflasyon parite cari acik gibi kavramlari bilen her Turk vatandasi su an kahroluyor emin olun. Cunku asgari ucretli ise kazanci 300 dolara dogru gidiyor. Devlet memuru ise kabaca 500 ile 600 dolar arasina gitti. Fakirlesti. Cunku dolar in euronun igneden iplige dolayli veya dogrudan etkilemedigi tek bir sektor yok.
    Bu iste en çok döviz kazanan tl harcayan mutlu olur.
  • faizin ekonomi için kötü olduğunu iddia ediyor arkadaşlar
  • Mb toplantısı var bugün yanılmıyorsam. Önceki başkan faiz arttırdı ve düşürmedi diye görevden alındı.

    Şimdi faiz arttırmalarsa dolar 7.40-7.50 arasında olacak.

    Arttırırsa kendi ile çelişecek. Mısır patlatmaya başlayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faiz tüm kötülüklerin anasıdır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.