Şimdi Ara

ÇOK GARİP BİR DURUM (VDSL HAT DEĞERLERİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LÜTFEN OKUYUN

    Merhaba,

    Ankastrede modemle test yaptığımda 66 mbit alıyorum ve aşağıdaki değerleri görüyorum.


    ÇOK GARİP BİR DURUM (VDSL HAT DEĞERLERİ)

    Bina içine (yaklaşık 10 metre bina içi kablo) girip daireye kadar gelen kablodan sonra tekrar test yaptıktan sonra değerler bunlar.


    ÇOK GARİP BİR DURUM (VDSL HAT DEĞERLERİ)



    Haliyle düşündüm ki gelen kablo sorunlu. Hemen aynı hatla gelen yan komşunun kablosundan test yaptığımda maksimum değer 72 mbit'ti. Dedim ki benim kablo bozuk komşununki normal.
    Kabloları değiştirdim. Sorun artık kabloda olmamalıydı. Ama tekrar test yaptğımda yine 40 mbit gördüm. Komşununki ise 72mbit almaya devam etti. Sorun bina içi o kabloda da gözükmüyordu.

    Sorunun ne olduğunu bir türlü bulamadım. Ankastreden cat6 kablo ile bina dışından daire içine kablo çekmeyi düşünüyorum. Ancak yine aynısı olma ihtimali çok yüksek. 40 metre falan CAT6 kablo kullanmış olacağım.

    Porttan kasten SNR değeri düşürülebilir mi? Yani sorumlu Turk Telekom olabilir mi?

    Sizce sorun ne? Gerçekten fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var.

    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkekaratas -- 6 Mayıs 2020; 13:43:13 >



  • Burda linç yemek istemem ama CAT6 kablo işinin ehli elektrikçiler tarafından önerilmez pek. Ben ankastreden eve değişim yaparken CAT6 yerine en üst kalite normal telefon kablosu kullandım outdoor serilerden. ilk ADSL profilden günümüz en son VDSL 35b profiline kadar bütün bantlar standart telefon kablosunda çalışmak üzere geliştirilmiştir. Benim evime getirttiğim elektrikçi de CAT6 demetin içindeki kabloların yoğunluk,direnç ve tel sayısı olarak UZUN MESAFELER İÇİN uygun olmadığını, aksine tel sayısından dolayı mesafeden dolayı direncin daha da arttığını söyledi ve bana kullanmadı CAT6. Ve CAT6'dan daha fazla para kazanıcağı halde yapmadı, abi 3-5 metre olsa çekelim ama 20-30 metre yere kullanmayalım hızın eskisinden de düşük olur dedi. Siz de bu yenilemeyi kaliteli bir marka telefon kablosuyla yapın bence Outdoor şartlarına uygun dayanıklı bir modelle.

    Sizin duruma gelince bende de benzer bir durum vardı dairemin önünde 50 mbit dairede 42 mbit alıyodum ama benim evim müstakil olduğu için ankastrem 2 villa yanda komşunun duvarındaydı. Ordan eve bahsettiğim A kalite telefon kablosunu çektirdim 20 metre civarı şu an sorun yok. Evim 20 yıllık o zamanlar çoğu müteahhit normal elektrik kablosu çekiyomuş duvar içlerine ucuzluğundan dolayı.Sizde de böyle bir durum olabilir. Normal telefon görüşmelerinde bir fark yaratmıyor ama ADSL çıktı sonra adsl2+ vdsl2 falan derken çilesini bizler çekmeye başladık.

    edit: şimdi dikkat ettim UP yönünde CRC ve FEC var hemde SNR yüksek ve zayıflama düşük olduğu halde. Kesinlikle fiziksel bir sıkıntı var. ev telefonunda parazit var mı? telefon aboneliğiniz yoksa bile hatta telefon takınca gürültüyü duyabilirsiniz yalın olmasının bir önemi yok. Fırsatınız varsa deneyin. Splitter olmadan direk hatta telefon girin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 6 Mayıs 2020; 13:40:21 >
  • Cat7 S/Ftp kablo deneyin isterseniz. Parazit sorunu olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Değiştirdiğiniz kablonun montajını yaparken jak güzel takıldı mı?
  • TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Hocam benim dairem 4. katta ve bina içinden kablo çekmek istiyorum. Göz önünde olmasın diye dolaştıra dolaştıra çekmem gerekiyor tahmini 40-50 metre olabilir internette ne tür bir isimle adlandırılan kablo bakmam gerekiyor?
  • Masahanajin kullanıcısına yanıt
    Göz önünde olmayacaksa güneş yağmur çamur görmeyecekse yani indoor olacaksa kaliteli bir CAT6'da kullanabilirsiniz çiftli bağlantı yaparsanız mesafe sorunu olmaz sinyal güçlü iletilir. Çiftli bağlantı dediğim şu şekilde Apartman dışından gelip ankastrede size takılan(veya ucu açıkta bırakılmıştır bilemem) kablo atıyorum mavi-beyaz diyelim. Siz de CAT6'yı soyup misal içinden kırmızı beyaz-siyah beyaz 2 çift çıkardınız. Dışardan size gelen mavi-beyaz'ın mavisine kırmızı-beyaz, beyazına siyah-beyaz takıcaksınız. Final noktasında da bu uçları rj-11 jack yaptırıp modeme takıcaksınız. Elektrikçiye bu şekilde anlatırsanız veya basitçe çiftli bağlantı istiyorum derseniz sağlıklı olur.

    Normal telefon kablosu çekerseniz de çelik destekli ve içi yağlı almanız gerek. İnternette marka model olarak bilmiyorum elektrikçilerde gezerek sorabilirsiniz. Bu şekilde alırsanız da yinede çiftli yaptırın CAT6 için anlattığım gibi, mesafe uzadıkça çiftli kabloya geçmek sinyal zayıflamasını azaltır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 6 Mayıs 2020; 19:37:18 >
  • TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler hocam, anlattığınız şekilde ilerleyeceğim yardımcı olduğunuz için tekrardan teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.