Şimdi Ara

Salgından etkilenenler kervanına Airbnb de katıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Koroanvirüs salgını nedeniyle 4 milyardan fazla insanın eve kapanması sosyal medya ve içerik platformlarının patlama yapmasına neden oldu ancak bazı firmaları da kötü etkilemiş durumda.



    Ağır yaralı



    Özellikle konaklama ve ev paylaşım sektörleri adeta kan ağlıyor. Bu sektörlere yönelik olarak çalışan internet hizmetleri de bundan nasibini alıyor. Ev paylaşım platformlarının en büyüğü Airbnb de zorda.



    İnsanların seyahat edememesi neticesinde kullanımı azalmaya başlayan Airbnb, mevcut mali durumu idare edebilmek için işten çıkarmalara başladı. Firma iş gücünün yüzde 25’ine denk gelen toplamda 1900 kişiyi işten çıkarıyor.



    Ayrıca Bkz.Zoom uygulaması için şimdi de Çin irtibatı iddiası



    İşten çıkarılan personele 14 haftalık maaş ödemesi yapılacak. Ayrıca firmada çalıştığı her yıl için de buna bir hafta daha eklenecek. ABD’de olanlar için bir yıl boyunca da sağlık sigortalarının yapılacağı ifade ediliyor. Global çalışanlar da yıl sonuna kadar sağlık sigortasına sahip olabilecekler.



    2 milyar dolar civarında bir borcu olan Airbnb yakın dönemde sermaye arttırımı için çabalıyordu. İşten çıkarmalar ile birlikte firmanın bir süre daha krediye ihtiyaç duymadan idare edebileceği tahmin ediliyor. Pandemi sonrasında da seyahat alışkanlıklarının kolay kolay eski haline dönmeyeceği düşünüldüğü için Airbnb bir süre daha kemer sıkmak zorunda kalabilir.



    Kaynak:https://www.engadget.com/airbnb-to-lay-off-25-percent-of-workforce-195225679.html







  • Büyüyen sektörlere de değinemelisiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paylaşımlı ekonomi eski modelleri yutan yeni bir modeldi. Herkes girişimini paylaşımlı model üzerine kurmaya başlamışken corona çıktı fırlattı attı hepsini bir kenara. Bu kadar skuter girişiminin durumu ne olacak bizde merak ediyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.