Şimdi Ara

6 MAYIS 2019 YSK ELİYLE YAPILAN SİVİL HADİSENİN YILDÖNÜMÜ (İSTANBUL SECİMİ İPTALİ)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • O gün ne olmustu? Milli irade gaspının yıldönümü:
    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yaptığı toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin AK Parti’nin yaptığı olağanüstü itirazı kabul ederek seçimi iptal etti. Sandık kurullarındaki usulsüzlük iddiasına dayandırılan karar 4’e karşı 7 oyla alındı. Yenileme seçimi 23 Haziran Pazar günü yapılacak. YSK, Büyükçekmece ve Maltepe ilçeleri seçimlerinin iptali için yapılan başvuruları ise reddetti.
    YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), dün AK Parti’nin olağanüstü itirazını 31 Mart yerel seçimlerinden 36 gün sonra kabul etti. YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. Seçim, 23 Haziran Pazar günü yeniden yapılacak. YSK’nın iptal kararını, sandık kurulu başkan ve üyelerinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmaması nedeniyle aldığı bildirildi. YSK kararı kesin nitelik taşıyor ve itiraz yolu bulunmuyor. İstanbul seçiminin iptal edildiğini ve 23 Haziran’da yenileneceğini AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel, Twitter’dan duyurdu.
    Kurul’un, 4 üyeye karşı 7 üyenin oy çokluğuyla aldığı kararı, sandık kurulu başkan ve üyelerinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmaması nedeniyle aldığı öğrenildi. AK Parti’nin itirazları sonucu, 225 sandık kurulu başkanı ile 3 bin 500 sandık kurulu üyesinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmadığı, bu sandıklarda kullanılan oyların da aradaki farkı etkiler nitelikte olduğu sonucuna varıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 6 Mayıs 2020; 2:35:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu olay Akpartinin başına gelmiş olsa bundan yeni bir 15 Temmuz çıkarırdı. Muhalefet ise hala farkında bile değil bugünün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu darbe 6 mayısta yapılmadı, 15 Temmuz'da yapıldı.

    YSK'da seçim tekrarı çıkma sebebi üyelerinin tarafsız olmaması. YSK üyeleri Danıştay ve Yargıtay'dan geliyor, onların üyeleri ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan. HSYK ise 15 temmuz sonrası FETÖ temizliği "denerek" yandaşlaştırıldı. HSYK'nın yandaşlaştırılması = Danıştay&Yargıtay'ın yandaşlaştırılması = YSK'nın yandaşlaştırılması.

    Anlayacağınız, YSK'nın kararı yeni bir statü doğurmadı, var olan statünün bir sonucuydu sadece.
  • Twitter da tag bile açan olmamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chp uyuyor. Ben olsam bugün YSK nin önünde gösteri duzenlerdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar chp yada imamoglu uyumuyor ve herkes herseyin farkinda. Yenilenen secimlerde zaten halk agizlarinin payini verdi. Bu da ovunulunecek bir durum yok. He eger ki akp kazanmis olsaydi hala bu konu konusuluyor ve ustunden saldiri yapilirdi. Yok soyle ezdik boyle yendik boyle calmislar oylari vs seklinde olurdu. Imamoglu su an hizmet derdinde baska birsey degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etmeyin halk çok güzel ağızlarının payını verdi. Zaten troller hala acısıyla kıvranıp, iomommmoooglu diye ortada geziyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.