Şimdi Ara

Yatak Önerisi - 2020

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
15.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar, evime her yeni aldığım yeni ürün hakkında mutlaka bir araştırma yapıyorum, son zamanlarda yatak deneme süreciyle birlikte çoğu yatak markası indirimlerde yapıyorlar. Fiyat politikası olarak 2 bin e de var 20 binlere de var aradaki farkları ve çeşitlerini yeni araştırmaya başladım sizin de önerileriniz olur ise çok sevinirim.


    bütçe olarak 3 bin maksimum bir bütçe ayırdım ilk bakışta umarım yeterli olur ve umduğumu bulabilirim.

    iyi forumlar herkese



  • ALINTIDIR


    1- oncelikle forumlarda ve internette okudugunuz her seye inanmayin. gerek burada gerek baska forumlarda daha yeni uye olmus adamlar, sanki aldiklari yatagin yarattigi psikolojik tatmin batarcasina ilk mesaj olarak analarina babalarina kardeslerine siparis ettikleri yataklari ove ove bitiremiyorlar, bunu da ilk mesaj olarak sizinle paylasmak istiyorlar. hadi o bir yana, klasik aramalarimdan "<marka ismi> donanimhaber" diye aradigimda bir bakiyorum ayni adam 2014'de benzer bir mesaj birakmis, sonra 2015'de "gelin fabrikamizi gezin" diye yazmis. sahsen benim elim gitmiyor bu samimiyetsizlige prim verip onlardan yatak almaya.

    2- dansite olayini kafaniza cok takmayin, cok kafaniz karisir. ben muhendisim, ve bu "mesleg agzi"ni cozene kadar bayagi "hmm"ladim. "yahu" diyorum, "nasil olur biri 65 yumusak, biri 32 sert?". sonradan ogrendim ki bu dansite aslinda ingilizce density karsiligi ve sadece agirligi gosteren bir birimmis. yani "1 kilo elma" ile "1 kilo dut" arasindaki fark gibi. piyasada kimin hangi sungeri/viscoyu/lateksi nereden temin ettigini bilmeden karsilastirma yapmak zor.

    3- hepimizin en az kalite kadar ilgilendigi fiyat konusu... yahu nedir bu yatagin maliyeti diye merak edeniniz cok olmustur. emin olun dusundugunuzun cok cok altinda. soyle kaba bir hesap yapayim:
    ikinci maddede dansite dedik ya: yani metrekup agirligi aslinda. 65 dansite (metrekupu 65 kilo olan) bir lateks kullandigini soyleyen bir firmanin 7cm kalinliginda 150x200 lateks iceren yataginin fiyati 1190 diyelim (diyelim diyorum, marka ismi verip de polemige giresim yok). yani 1,5*2*0,07=0,21 metrekup o da 0,21x65=13,65kg. ayni firmanin 18cm blok lateks yatagi da ayni hesap ile 0,54x65=35,1kg. arada ilk yataktaki kullanilmayan ucuz sungerin fiyatini ihmal etsek, firmanin sizden en pahali oldugu soylenen 21,45kg lateks icin ekstra aldigi rakam 400 lira. yani kilosu kabaca 20 lira. yani 13,65kglik ilk yatakta kabaca 280 liralik lateks, kumas ve cok daha ucuz olan diger sungerler kullanilmakta diyebiliriz. hesapta ihmal edilen cok nokta var; ama varmak istedigim nokta su: 500 liraya, 600 liraya viscolu yatak olur mu, sacmalamayin gibi mesajlar da okudum. aslinda orada sair sunu demek istiyor: "kaynak g*tum"

    4- reklama girmez herhalde, isim verebiliriz (sirf adimi soyadimi arasaniz zaten yeterli referans bulursunuz internette; ama iki uc zibidi "gelip de marka mi tanitiyon lan?" demesin diye belirtmek istedim) istikbal, monessa, isbir vs gibi kaliteli markalar ve bunlarin uretim yaptigi bazi alt markalar mevcut. mesela hepsiburadada satista olan adi sani duyulmamis bazi markalari monessanin urettigini bayagi uzun arastirmalar sonunda buldum. bunlarin toptan alindigi, reklam giderinin olmadigi, ureticinin bir kerede satisini yapip geri kalan sorumlulugu saticaya devrettigi durumlarda cok daha hesapli olabilecegini; keza bununla beraber uretirken en iyi ve en kaliteli malzemenin kullanilmamis olamayabilecegini de ayri bir madde olarak belirtmek istedim. ornek: gidin migrosa reale bakin kendi markalarini kim uretiyor diye, hepsi tanidik cikacak. ama fiyatlari migros veya tip markalarinda cok daha ucuz. belki sutunu begenmezsin, ama sekeri isini gorur modeli...

    ha ne sectin derseniz?
    valla daha secemedim :) su an biraz uzaktayim, yurda dondugumde bol bol ustune yatip oyle karar verecegim.
    sunu da aslinda son madde olarak belirteyim:
    5- vereceginiz karar dunyanin sonu veya baslangici degil. karari cok dogru vermemis olsaniz bile surekli arastirip vakit kaybetmenizden iyi olabilir. vakit harcamak icin bir sebebiniz olsun (fitik mesela cok iyi bir sebeptir). benim vakit harcamadaki en buyuk motivasyonum alacagim yatagin "akilli" bir secim olmasini istemek; cunku verdigim paradan ziyade kalitesi o parayi haketmeyen bir mal alirsam keriz yerine kondugum icin yatak ne kadar iyi olursa olsun uyuyamayacagimi biliyorum :) sizi de bu yonde uyarmak istedim.

    saygilar, sevgiler, selamlar...




  • konu hakkında bilgisi olan yok mu?

  • Bende sizin gibi araştırma içerisindeyim şuan

  • Herhangi bir karar vermis ve oneride bulunabilecek biri var mi? Tesekkurler...

  • nanelidondurma N kullanıcısına yanıt

    yatakta nasıl yatak


    yaylımı viscomu hibritmi


    şahsen ben viscoyu tercih ediyorum kilomdan dolayı


    evde istikbal var 15 yıllık


    yataş var 5 yıllık


    yeni evede yataş aldım ama aynı özellikte görünmesine rağmen aynı kalitede değil


    artık yataş ürünlerin içeriğini yazmıyor densite vs


    almamın sebebi işbirle arasında baya fiyat farkı olması


    1500 tl kadar


    kardeşime ve yeğenime işbir aldım


    eğer fiyatı önemli değilse işbiri tavsiye ederim


    diğer markalardada zaten visco kalmadı sayılır

  • Güzel ve rahat bir uyku için hangi yatak tavsiyesinden bulunabilirsiniz.

  • Kimi visco yazıp ucuz süngerin arasına 2cm visco atmış, kimi paket yaylı yazıp üzerine ucuz sünger atmış, bakıyorsun 19cm lateks yazmış içinde 11cm ucuz sünger üstüne 8cm lateks çıkıyor neyin yok at kılı yok yabancı gavur malzemeler, yok yay sistemi geliştirmiş pakete koymuş vb. İnsan baktıkça sersem oluyor
  • kaliteli olsun diyince visco mu olmalı. öneriniz bu mu?

  • Güzel ve rahat bir uyku için kaliteli yatak şart arkadaşlar. Mutlaka paraya kıymanız lazım 160x200 yatak tavsiyesi isteyenler için kesinlikle İstikbal'in en iyi yatağı olan Detox Prime yatağı öneriyorum. Bu bilgiyi de aşağıdaki siteden öğrendim. Sizlerin de istifade etmesini öneririm.


    En iyi 5 yatak markası ve tavsiyesi veriyor:

    https://www.dekordiyon.com/rahatligi-ispat-edilmis-5-yatak-tavsiyesi/


    İstikbal'in en iyi yataklarını listeliyor:

    https://www.dekordiyon.com/istikbalin-en-iyi-yatagi-hangisi/





  • KarraKarrtal kullanıcısına yanıt

    Mobilya firmalarının yatakları istenen rahatlığı pek sunmuyor hocam. 2 yıl kullanınca 3.yıl sağı solu dökülüyor maalesef.


    Verdiğiniz sitede yatsan ve yataş için birşey diyemem. Benim dikkatimi işbir yatağın olmaması çekti. 10 yıl garantili yatakları var. Çok araştırıp aldım. Visco konusunda baya iyi bence işbir. Daha sevkiyatını yaptırmadım ama akrabalarımızdan kullananlar çok memnunlar. Yataş kullanıyorum o da kaliteli. Mobilya üreticilerinin yatakları için aynı şeyi söyleyemem.

  • Asilzade37 A kullanıcısına yanıt

    Visco iyidir yada kalitelidir demek yanlış bence. Vücut yapınıza belki yaylı sistem daha uygun olabilir. Deneyerek almak en doğrusu aslında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbyram -- 15 Şubat 2021; 21:58:15 >
  • alkan_6363 A kullanıcısına yanıt

    Yataş, yatsan ve işbir yatak bunların 3ü genelde iyi olur. İşbir yatak garanti konusunda ön planda. 10 yıl garanti veriyorlar. Visco da işbir iyi yaylıda yataş iyi bence. 3 firmanın yataklarını deneyip kendiniz tercihte bulunsanız daha iyi olır.

  • Ben 4 sene once tempur aldim cok memnunum her konuda. Lakin cok pahali. Misafir odasina 160 a 200 almak istiyorum ama halen cok pahali. Acaba bir alternatifi yokmudur?
  • Ikea matrand lateks, orta sertlikteki yatağı tavsiye eder misiniz arkadaşlar?

  • Merhabalar, yatak aldınız mı? Memnun musunuz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZDA

    Merhabalar, yatak aldınız mı? Memnun musunuz?

    yatak aldım Kayseri de fason yapan bir firmadan arkadaşımın önerisi ile aldım. Visko özelliği var memnunum şuan. Ama yazın terletiyor.

  • Çok Paranız varsa wellmatt :)


    Yataş Multi Tam Ortopedik DHT Yaylı Seri Yatak

    Yataş Joyful 300 DHT Yaylı Seri Yaylı

    Morpho Sleep Original Visco Yatak

    İstikbal Detox Prime Yatak Tavsiyesi

    Bellona Natural Linen Yatak Tavsiyesi

    Bambi Royal Craft Yatak Tavsiyesi

    Yatsan Sealy Ellington Yatak Tavsiyesi

    Minar Safir Full Ortopedik Pedli Yaylı Yatak

    Mobpazar Platin Ortopedik Yaylı Yatak

    Us. Sleepıng Ultra Ortopedik Super Bamboo Yaylı Yatak Tavsiyesi


    Kaynak :


    esashome - ev dekorasyon fikirleri ve önerileri
    En Rahat 10 Yatak Tavsiyesi 2023 | EsasHome
    https://www.esashome.com/en-rahat-10-yatak-tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seocuk -- 2 Kasım 2023; 23:21:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.