Şimdi Ara

Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
5.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, selamlar herkese. Bu konu altında yeni aldığım Monster Huma H5 V1.1 serisi (benim aldığım modelin ayrıntılı versiyonu 1.1.3) notebook hakkında bir inceleme yazısı paylaşıyor olacağım. Bu incelemenin içeriğinde, cihazı alırken yaşadığım karar verme sürecine, ve özellikle cihazı almadan önce internet üzerinden araştırdığım ancak hakkında yeterli bilgi bulamadığım konulara değineceğim.

    Son notebook bilgisayarım olan Monster Abra A5 V1.1.2 6. senesini doldurduğunda artık yeni bir bilgisayar ihtiyacım olduğunu hissetmeye başladım. Kasa kalitesi pek de iyi olmayan o bilgisayar, dahili bileşenleri aşısından beni üzmedi, ancak prize takılı oyun oynamaktan pili bitmişti ve klavyesi de çok kaliteli olmadığı için bazı tuşları sert basınca çalışıyordu. O bilgisayarı iyice öldürmesi için kardeşime verdim ve yeni bir arayış içine girdim.

    Ancak ben o eski üniversite öğrencisi, oyun meraklısı, saf performans aşığı kişi değilim. Bir yandan çalışıyorum, bir yandan evde bilgisayarı çok çeşitli alanlarda kullanıyorum, ayrıca bilgisayarımı çokça yanımda taşıma ihtiyacı hissediyorum. Lakin bir yanım da, üst düzey kalite ayarlarında olmasa da hala ara sıra oyun oynayabilmek istiyor. Bu nedenle alacağım bilgisayarın hafif olması, kasasının olabildiğince küçük, kibar, kaliteli ve sağlam olması, pil kapasitesinin yüksek olması, ekran kalitesinin iyi olması, aynı zamanda performans da vadetmesi gerekiyordu. Haftalar süren uzun arayış ve incelemelerin sonucunda, kendimce kararımı verdim ve bu bilgisayarı aldım. Benzer özelliklerdeki diğer marka cihazlarda, özellikle 4k OLED ekranı olanlarda fiyat epey yükseliyordu, bana en uygun olan notebook sanırım buydu. Öncelikle kısaca teknik özelliklerini paylaşayım, sonra adım adım inceleme ve yorumlarımı paylaşacağım:


    İşlemci: Intel® Coffee Lake Core™ i7-9750H 6C/12T; 12MB L3; 8GT/s; 2.6GHz > 4.5GHz; 45W; 14nm
    Chipset: Mobile Intel® HM370 Chipset
    Ekran Kartı: 4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1650 128-Bit DX12
    Ekran: 15,6" 4K %100 sRGB 3840x2160 OLED Ekran
    Bellek: 16GB (1x16GB) DDR4L 1.2V 2666MHz SODIMM
    1.Port M.2 SSD: 500GB OCZ RC500 M.2 SSD PCIe 3.0 x4 (Okuma: 1700 MB/s - Yazma: 1600 MB/s)
    2.Port M.2 SSD: Boş
    Klavye: Beyaz Arka Aydınlatmalı Klavye (Türkçe Q)
    Kamera: HD Kamera (D-MIC*2 özellikli IR Kamera)
    Kablosuz Ağ: Intel® Dual Band Wireless-AC 9560, 2x2 AC + Bluetooth 5.0 M.2 2230 (1,73 Gbps)
    Hoparlör: 2x 2W Hoparlör
    Ses Sistemi: SOUND BLASTER™ Cinema 5
    Dahili Kart Okuyucu: Mikro SD Kart Okuyucu
    Gigabit Ethernet: Var
    Bağlantı Özellikleri ve Portlar:
    1x USB 2.0 Portu
    2x USB 3.1 Gen1 Portu (Type-A)
    1x USB 3.1 Gen1 Portu (Type-C)
    HDMI: 1x HDMI Portu (HDCP desteği)
    Kulaklık / Speaker Çıkışı: 1x 2-in-1 Audio Jack (Kulaklık - Mikrofon Çıkışı)
    Dahili Mikrofon: Var
    Boyutlar: 356.4 (Boy) x 233.7 (En) x 16 (Yükseklik) mm
    Ağırlık: 1.6Kg (91.2WH Pil Dahil)
    Adaptör: 90W - 19V / 4.74A
    Batarya: Gömülü 6 Hücreli Li-Polymer Pil (3S2P 7900mAh / 91.2WH)


    İşlemci:

    Cihazda 10. nesil yerine 9. nesil i7 işlemci kullanılmış. Sorduğumda ise şimdilik 10. nesil içeren bir modelin takvimde olmadığını söylediler. Kullanım amaçlarımı sorguladığımda, önceki bilgisayarımda bulunan i7 4710hq işlemcinin dahi bana birçok alanda yettiğini fark ettim. 9750h performans açısından üst düzey bir işlemci ve 10. nesil işlemci olmasa da gayet olur diye düşündüm. Çünkü iki nesil de 14nm mimari kullanıyor ve çekirdek hızlarında, performans testlerinde aşırı bir fark görünmüyor.

    Yalnız işlemci bu ince kasaya göre biraz fazla güçlü kalıyordu, benim ihtiyaçlarımın da ötesine geçiyordu. O nedenle undervolt ve underclock işlemleri yaparak maksimum işlemci saat hızını 4.0 gHz olarak ayarladım ve işlemci sıcaklığı aşırı yük altında dahi 80 dereceleri görmüyor, aşırı ısıdan dolayı hız kesici devreye girmediği için de sürekli en yüksek hızda kullanılabiliyor.

    Güncelleme: İşlemci frekansını denemek için tekrar maksimum ayarlarına çıkardım. Gördüm ki boşuna çekirdek hızını düşürmüşüm, gördüğüm azami sıcaklık 85 derece civarı.

    Ekran Kartı:

    Almadan önce en çok inceleme yaptığım konu ekran kartıydı. Öyle bir model olmalıydı ki hem modern oyunları en az ortalama ayarlarda çalıştırabilsin, hem de bu ince kasa yapısına fazla sıcaklık yükü bindirmesin. incelemelerimin sonucunda GTX 1650 beni tatmin etti, çünkü istediğim oyunları minimum 40-50 fps hızında iyi ayarlarda çalıştırabiliyordu. Ayrıca model olarak biraz daha yukarı çıkmaya başlayınca sıcaklık değerlerinin artmaya başladığını gördüm. Bu kasa konfigürasyonu içinde GTX 1650 ekran kartı tam performansında çalışabiliyor, soğutma gayet yeterli.

    Bellek (Ram):

    Cihazda tek bellek slotu var ve maksimum 2666 mHz hızı destekliyor. Bu slota 16gb ram takılmış. Tek slot 16gb, 2x8gb belleğe göre biraz daha az performans verse de pek fark edilir derecede olmayacaktır. Yine oyun odaklı ya da çok yüksek performans odaklı bir bilgisayar olmadığı için, 1x16 gb uzun süre yeterli olacaktır.

    Depolama:

    Cihazda 2 adet m2 slotu bulunuyor. Bunların birine ise 500gb Toshiba OCZ RC500 model SSD takılmış. Sanırım artık sata SSD'ler de altın çağlarının sonuna yaklaşıyor. Çünkü bu m2 SSD'ler hem çok daha küçük, hem çok daha hızlı. Aşağıda yaptığım testte SSD hız değerlerini görebilirsiniz:


    Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)


    Ekran

    Geldik konunun en can alıcı kısmına. Bu cihazda Samsung'un SDCA029 4K Oled paneli kullanılmış (SDC=Samsung Display Company). Cihazı almadan önce ekranını çok araştırmıştım ama hiç bilgi bulamamıştım. Cihazı aldıktan sonra kurduğum yazılımla modelini öğrenebildim. Cihazın oled ekranı gerçekten harika. Bu ekran Ocak 2019'da duyurulmuş ve duyurulduktan sonra çıkan 4k oled ekranlı notebookların neredeyse tümünde bu ekran kullanılmış. Monster sitesinde bu ekranın %100 sRGB desteklediği yazıyor. Notebookcheck.com tarafından yapılan incelemede, SDCA029 panelinin %100 sRGB, 100% DCI-P3 ve %91 AdobeRGB renk gamutunu desteklediği belirtilmiş. Ayrıca ekranın tepki süresinin de 2.6ms olduğu belirtilmiş.



    Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)


    Klavye:

    Cihaz 15.6 inçlik bir model olmasına rağmen sağ tarafta numerik tuşların olmadığı bir tasarımla karşılaşıyoruz. Bana başta yazması zor geldi ama alışınca gayet pratik olduğunu fark ettim. Enter ve yön tuşlarını orjinal boyutta yaptıkları için minnettarım, bu tuşların küçük boyutta olması gerçekten çok can sıkıyor. Tuşların hissiyatı çok yumuşak değil, basarken hafif tuş sesi gelmesi ve biraz parmak ucunda hissettirmesi benim hoşuma gitti. Tuşlar plastik yapıda, ancak alt kısmının metal olduğunu düşünüyorum, çünkü tuşlara bastıkça hafif bir metale vurma sesi algılıyorum. Tuşlarla ilgili daha iyi olsaymış dedirten bir konu var, o da aydınlatma. Aslında karanlıkta aydınlatması gayet iyi, ancak aydınlık ortamda aydınlatmayı açık bırakırsanız tuşlar biraz zor görünüyor. Bu da aydınlatma ayarıyla oynama yükü getiriyor. Klavyeyi bir süre kullanmayınca aydınlatma kapanıyor ve bir tuşa basınca tekrar açılıyor. İlgili görselleri ve kısa bir videoyu aşağıda paylaşıyorum:




    Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)


    Kamera ve Hoparlör:

    Cihazın kamera ve hoparlöründen pek bir şey beklemeyin. 720p kamerası gerekli olduğu durumlarda görüntülü konuşma için idare edecek bir kalitede. Hoparlörlerin ise ses kalitesini beğendim, ancak hem bas konusunda çok zayıf, hem de ses yüksekliği biraz düşük.

    Batarya:

    Cihazın bataryasını çok test etme imkanım olmadı ancak performans ayarları en üst seviyedeyken ve çoklu işlemler gerçekleştirirken yaklaşık 4 saat kullanım ömrü sağlıyor. Pil tasarrufu ayarlarıyla bu sürenin 6 saati geçeceğini düşünüyorum.

    Touchpad:

    Açıkçası touchpad kalitesini çok beğendim. Gerek tıklama hissiyatı olsun, gerek kaydırma stabilitesi olsun beni gayet tatmin etti. Alttaki alanı daha fazla kullanıp devasa bir touchpad kullanılabilirdi ancak sanırım magnezyum kasanın alt kısmını inceltip sağlamlıktan ödün vermek istememişler.

    Tasarım ve Kasa:

    Cihazın kasa kalitesi ve tasarımını çok beğendim, internet fotoğraflarında göründüğünden çok daha iyi. Kasanın tümünde magnezyum alaşım kullanılmış ve bu ekstra hafiflik, sağlamlık ve ısı dağıtımı sağlıyor. Kenar kesimleri ve birleşme noktaları özenle üretimden geçmiş ve hoş duruyor. Ekran menteşesi sağlam, sallanma yapmıyor, uzun süre de gevşeyeceğe benzemiyor. Ekranı tek elle kaldırarak açmaya çalışırsanız alt kısmı da biraz yerden havalanıyor. Ekran çerçevesinin etrafına lastik bir şerit çekilmiş ve bu da ekran kapatılınca oled üzerindeki camın korunmasını sağlıyor. Ekran üzerinde ise Gorilla Glass 3 bulunuyor.

    Fan hava çıkışları arka tarafta ve bu nedenle cihazın yanında sıcaklık hissettirmiyor. İç kısımdaki çift fanlı ve çift bakır hava kanallı sistem ısıyı dışarı atmada epey başarılı, böyle bir kasadan böyle bir performans beklemezdim, sanırım magnezyumun kerameti. Ayrıca aşırı yük altında klavyede sıcaklık hissetmiyorsunuz, sadece hafif bir ılıklık olabiliyor. Aşırı yük altında fanlar çok hızlı çalışıyor ve biraz gürültülü çalışıyor, ama bu gürültü rahatsız edici tiz bir tonda değil de, uzaktan savaş uçağı geçiyormuş gibi bir sese benziyor. İnternet dolaşımı, medya oynatma gibi işlemlerde fanın sesini pek duymuyorsunuz. Tasarımla ilgili ayrıntı görsellerini aşağıda paylaşıyorum:


    Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)
    Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)
    Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)


    Yeni cihazımla ilgili inceleme ve yorumlarımın tümü bu kadardır. Yakında fırsat bulursam bir inceleme videosu çekme işine de girişebilirim. Umarım bu konu faydalı olur.

    Kendim harici kaynaklar:

    1. monsternotebook.com
    2. notebookcheck.net
    3. technopat.net



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babadol -- 28 Mayıs 2020; 2:2:33 >



  • Burrada da Technopat YouTube incelemesinden aldığım bir görseli paylaşıyorum, görsel iç tasarımla ilgili. Onların incelediği model v1.2 olsa da iç tasarımın aynı olduğunu sanıyorum:



    Monster Huma H5 V1.1 İncelemesi ve Yorumlar (28.05.2020 Güncelleme)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ekine sağlık keyifle okudum cihaz da gayet güzel özellikle ekranına bayıldım ve Vanlı görmek isterdim hali hazırda 2k ekranlı MacBook Pro kullanıyorum ve ekrana her baktığımda keyif alıyorsam Huma nın 4K oled ekranın çok keyifli olduğuna hiç şüphem yok. Fiyat farkından dolayı full HD ekranlı versiyonu aklımdaydı ama insanın gözü yüksek çözünürlüğe alıştığı zaman full HD ekranlar bile kötü gözüküyor bütçemi arttırabilirsem listemde olan bir model. Tekrardan hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monster tasarımlarına bu cihaz üzerinden şekil vermeli, güzel cihaz, ram slotu 2 kanatlı olsa idi alacaktım 1080p modelini, bu cihaza 120 hz 1660 ti iyi gidermiş, hem iş hem oyun işi görürdü monster denince akla ilk gelen oyun konusunu da ikinci plana atmamış olurdu, güle güle kullanın hocam emeğinize sağlık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S A M C R O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, bu modelle ilgili bilgi eksikliği vardı onu tamamlamak istedim nacizane. Ekran konusu şöyle ki, iş yerindeki full hd ips ekrana sabredemiyorum artık. Ekran gerçekten çok iyi, ve bunun iki katı fiyatlı notebooklarda da kullanılan standart haline gelmiş bir monitör, ben çok memnun kaldım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim. Yalnız size pek katılmıyorum çünkü bu tip bir segment eksikliği vardı Monster’da. Oyun bilgisayarı olmayan, ama performansı yüksek olduğu için oyun da oynanabilen bir cihaz. Kasanın içini gördüyseniz yer kalmamış ram için, batarya ve soğutma sistemi epey büyük, ama zaten tek slot da yeterli olur bu amaçta bir notebook için. Ayrıca gtx 1650 epey güçlü bir grafik kartı, çok da serin çalışıyor, bence bu model için ideal seçim olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babadol -- 2 Mayıs 2020; 10:15:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt
    doğrudur, ben humanın her yıl üzerine koyarak gelişeceğini düşünüyorum, gerçekten tasarım ve donanım bazında çok iyi durumda, mükemmel diyemem çünkü amd 4000 hs serisi bu cihaza cuk diye otururmuş, şuan için tulpar t7 bugün gelen versiyon ve huma serisi monster iyi yolda dedirtiyor, fiyatlara da el atarlarsa ve özelleştirme kişiselleştirme konularına kafa yorarlarsa çok ekmek yerler bu cihazlardan, abra da fp oalrak her daim iş yapacaktır zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni tulpar modelleri hakkında çok endişeliyim, çünkü o imce plastik kasada o donanım nasıl soğuyacak çok merak ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt
    daha çok yeni, yakında incelemeler gelir, bende ne yapacağını merak ediyorum, yeni kasa yeni soğutma görmek lazım, max q kullanmayıp bu inceliğe nasıl bu işlemcileri sığdırdılar merak içindeyim, umut görürsem kadıköy mağazasında alıcı gözle bakarım 17.3 olana çok pahalı olsa da yine de indirim vesaire ile asus, msı gibi markalardan kayda değer fiyat f arkı ile avantaj sağlarsa, düşünülebilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Bence de 17,3 mantıklı olur, en azından kasa biraz daha geniş. Fiyatları da epey uçuk ama, piyasaya göre ucuz kalıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt
    henüz 10. nesil işlemcili cihazlar ülkeye giriş yapmadı sayılır, virüsten dolayı kapasiteler de az üretim konusu, yakında o fiyatlar bir tık daha aşağı iner, 10. nesil cihazlar arttıkça 9. nesil cihazların fiyatları kırıldıkça, monster indirim yapmak zorunda kalacaktır, şu ortamda 15 lira ona vereceğime 20 lira msı verebilirim ama 12-13 liraya düşse o paraya 17.3 inç aynı donanımı bulmak imkansıza yakın olacaktır, o zaman düşünülebilir, konuyu dağıttım biraz kusura bakma hocam, güzel inceleme için teşekkrler tekrardan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, ben şunu gördüm ki fiyatlar genelde düşmüyor, yüksek kur ve üretim sıkıntısı yüzünden daha da artacağını düşünüyorum, stokların tükenme hızı da inanılmaz yüksek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babadol -- 2 Mayıs 2020; 0:4:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Az önce küçük bir test yaptım, düşük performans modunda, pil tasarrufu seçeneğini aktif etmeden, ekran ışığı %50 iken, 7 dk youtube, 3 dk Photoshop, 5 dk da arkada spotify açıkken edge tarayıcı kullandım. Bu 15 dk da %4 şarjı azaldı. Performans da düşüktü. Aynı testi yüksek performans ayarında yaptım ve %5 şarjı azaldı, performansı da gayet iyiydi, işlemci yüksek frekanslarda çalışıyordu ve işlerimi hızlı yaptım. Uzun testler daha doğru sonuç verecektir ama görünüşe göre bu cihazda yaklaşık 5 saat pil süresi görebiliriz. Bu donanım için bence çok iyi bir süre.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babadol

    Az önce küçük bir test yaptım, düşük performans modunda, pil tasarrufu seçeneğini aktif etmeden, ekran ışığı %50 iken, 7 dk youtube, 3 dk Photoshop, 5 dk da arkada spotify açıkken edge tarayıcı kullandım. Bu 15 dk da %4 şarjı azaldı. Performans da düşüktü. Aynı testi yüksek performans ayarında yaptım ve %5 şarjı azaldı, performansı da gayet iyiydi, işlemci yüksek frekanslarda çalışıyordu ve işlerimi hızlı yaptım. Uzun testler daha doğru sonuç verecektir ama görünüşe göre bu cihazda yaklaşık 5 saat pil süresi görebiliriz. Bu donanım için bence çok iyi bir süre.
    Samsung'un 4K OLED ekranı hakikaten beni çok etkiledi. Benim de bu modeli alma niyetim var. Fakat siyah renk seçeneği ve 10. nesil işlemcili modelleri bekliyorum. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir? 10. nesiller konusunda Monster ne zaman satışa başlar bilemiyorum, ancak bugün yeni modeller kapıdayken 9. nesil model almaya da pek sıcak bakamıyorum.

    Ayrıca klavye ve touchpadin malzeme kalitesi nasıldır bilgi verebilir misiniz? Klavye tuşları kolay silinecekmiş gibi bir izlenim veriyor. Bileklerin dinlendiği touchpadin sağ ve solundaki alanlarda magnezyum kasanın aşınarak parlama yapması gibi bir durum söz konusu olur mu?
  • Bilal Akgündüz kullanıcısına yanıt
    Oled ekran gerçekten etkileyici. Ben satış bölümünü telefonla arayıp sormuştum, takvimde şimdilik 10. nesil model olmadığını söylemişlerdi. Ben şahsen 9. nesil olmasını yeterli gördüm, çünkü mimari yapıları 9. ve 10. nesilde benzer ve 14nm, performansından da memnunum.

    Malzeme kalitesi ile ilgili özellikle yakın çekim fotoğraf koydum ki biraz fikir verebilsin. Kasanın üzerinde boya olup olmadığını anlamak inanın çok güç. Tam emin değilim ama kasada boya var gibi, çünkü kapak üstündeki monster logosu için sanki boya yaparken kalıp koymuşlar, orası boyasız olduğu için farklı görünmüş gibi. Orayı da tırnağımla çok minik çizdim ama led ışıkla bakınca ancak biraz belli oluyor. Kasanın yüzeyi parlak değil, mikro pürüzlü, el üzerinden kayıp gidiyor ve terletmiyor. Touchpad ve klavye boyası biraz daha az pürüzlü, kayganlık kasadan biraz daha az. Boyanın silinip silinmeyeceğiyle ilgili yorum yapamam çünkü o konuda bir izlenim edinemedim, ancak kullanınca görülecek şeyler. Sahibinden üzerinde satılan 8. nesil işlemcili modeller var, onların boyalarında aşınma görmedim hiç, en azından bir sene böyle bir problem çıkarmayacak gibi görünüyor.

    Bu arada ek bilgi olarak, batarya izleme programı indirdim, bir süredir bataryayla kullanıyorum. Programın analizlerine göre burada detaylı bilgi paylaşırım, şimdilik yüksek performans modunda, %48 yüzdeyle kalan süreyi 3 saat 8 dakika olarak gösteriyor. Program daha çok veri toplayıp analiz yaptıkça tekrar burada bilgi paylaşırım.
  • Teşekkürler. Şuan benim için alternatifi olmayan bir bilgisayar OLED ekranıyla. Bakalım kendimi siyah yerine geri renge ikna edebilirsem alacağım inşallah. Yeni paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.
  • Bilal Akgündüz kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Rengi çok premium duruyor, siyahı da güzeldir eminim ama gri de magnezyumu iyi belli ediyor. Bu arada cihazın kablosuz çekim gücü muazzam. Eski bilgisayarımla ve telefonlarla ikinci kattaki odamda iyi çekim gücü alamadığım için repeater almıştım, 2.4 ghz bandında maksimum hızın %60'ına kadar ulaşabiliyordum. Bu cihazla 5 ghz bandını bir deneyeyim dedim. Bu frekans duvarlardan daha zor geçmesine rağmen %70 verim aldım, çok mutlu oldum bu konuda.
  • Cihaz uzerindeki type-c girişi thunderbolt 3 desteklemiyor değil mi?
  • ernuynk kullanıcısına yanıt
    Üzülerek söylüyorum ki desteklemiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • incelemeniz için çok teşekkür ederim. bu ürünü almayı planlıyorum. en büyük çekincem batarya. günlük ofis programlama kodlama gibi işlerde güç tasarrufu modunda dahi olsa en az 8 saat idare edecek bir bilgisayar mıdır sizce yoksa 6 saatten fazlasını unutalım mı? batarya incelemeniz sonuçlandı mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.