Şimdi Ara

Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği (olay ekşide)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
11.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha Önce bu konuyu açmıştım. Ancak donanımhaber yönetimi hiç bir açıklama yapmadan sayfalar dolusu konuyu silmiş. Ortada ne bir iftira var ne de karalama. İddia eden varsa mahkemede hesaplaşabiliriz. Konuyu tekrar paylaşıyorum.

    Konunun bir sakıncası varsa lütfen önce tarafımla görüşerek fikir paylaşamı yapın, telefonum mailim herseyim sistemde kayıtlı. Kaçak değilim.





    özet isteyenler için: tamir edilebilecek radyatör yerine yalan söyleyerek sıfır radyatör taktılar, radyatördeki soruna sebep olan asıl olayı çözmeye yeltenmediler bile.
    radyatöerdeki delinmenin asıl kaynağı: radyatör fanının çerçevesinin radyatöre sürterek delmesi. fotoğraflardan görebilirsiniz. Özlem otonun ise tek amacı radyatörü değiştirip göndermek. defalarca söylememe rağmen sorunun kaynağını bulmaya çalışmaması.



    eski link:https://forum.donanimhaber.com/ankara-sasmaz-ozlem-oto-rezilligi--133770825

    eski link google cache:https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:i1MiWGgoN6EJ:https://forum.donanimhaber.com/ankara-sasmaz-ozlem-oto-rezilligi-olay-ekside--133770825-6+&cd=2&hl=en&ct=clnk&gl=tr&client=safari

    ekşi sözlük linki:https://eksisozluk.com/9-temmuz-2018-ankara-sasmaz-ozlem-oto-rezilligi--5719718

    webarchive ekşi sözlük linki:https://web.archive.org/web/20200501151039/https://eksisozluk.com/9-temmuz-2018-ankara-sasmaz-ozlem-oto-rezilligi--5719718

    webarchive forum.donanimhaber.com linki:https://web.archive.org/web/20200501154521/https://forum.donanimhaber.com/ankara-sasmaz-ozlem-oto-rezilligi-olay-ekside--143206011



    ankara şaşmaz özlem oto rezilliği

    merhaba;

    bugün sizlere sanayide nasıl kazıklandığımı anlatacağım :)

    bahsi geçen ankara şaşmaz özlem oto'yu asla tavsiye etmiyorum, etik denen bir şey yok.

    olayın geçtiği yer:
    auto özlem
    oto özlem otomotiv servisleri sanayi ve ticaret limited şirketi.
    adres : oto sanayi sitesi .bahçekapı mah.2472. cad. no:17/f
    şaşmaz - etimesgut / ankara
    tel : 0312) 278 50 50
    0312 278 18 27
    fax : (312) 278 29 76
    yol yardımı : 0 532 563 13 75
    : 0 532 621 34 29
    mail : info@ozlemotomotiv.com.tr
    site:http://www.ozlemotomotiv.com.tr/http://ozlemotomotiv.com.tr/ilet.asp

    09.07.18 tarihinde bir akrabamın 2000 model otomatik focus aracını, samimi bir dostumun tavsiyesiyle auto özlem (oto özlem) ankara'ya götürmeye karar verdim. öncelikle şunu belirtmek isterim ben sanayiye hayatım boyunca 3-4 kere gitmiş biriyim. bu nedenle aracın sorunundan net olarak emin olmadığım ve ola ki araç hararet yapmış da motora zarar gelmiştir diyerek eli yüzü düzgün bir servise götürmek istedim.

    araçtaki problem radyatörü suyunun tamamen boşalması ve su konulunca sol ön taraftan suyun direkt akması. bu sebeple aracı çekici ile oto özlem'e çektirdim. çekici ücretini verdim kurtarıcıya.

    gerekli kayıt işlemi sonrası ustanın yanına gittim. usta 2 dk sık inceleme sonrası radyatör de sorun olduğunu ve bu radyotörün al-at radyatör olduğunu, dünyanın neresinde olursa olsun değiştirilmesi gerektiğini söyledi. ben de radyatörün 1 sene önce değiştiğini o zamandan beri herhangi bir hasar olmadığını görünen bir taş vuruşu olmadığını dolayısıyla 1 senelik parçanın nasıl bozuluğunu anlamadığımı ifade ettim. kendisi de halledeceğini merak etmem gereken bir şey olmadığını söyledi.

    fiyat olarak: radyatör (kale marka, valeo'yla aynı fabrikada fransada üretildiğini ifade etti.), antifriz, tampon sökme işçiliği, mekanik işçiliği 600 tl denildi ve tanıdık vasıtasıyla geldiğim için bu fiyat olduğunu kenan bey ifade etti. ben de tamam başlayalım dedim. aracın başında bekledim.

    15-20 dk sonra tampon sökülmeden radyatörün yenisi yerine takılmıştı bile. ben de eski radyatöre baktım ve kabaca bir hasar göremediğim için ustaya "bu radyatördeki sorunu görmek istediğimi belirttim". usta da sinirli bir tavırla el altından çekilmem gerektiğini işi bitince ilgileneceğini söyledi. peki dedim bekledim. aracın işi bittikten sonra tekrar sorunu görmek istediğimi söyledim. kendisi "bana git kendin radyatörcüde baktır, bunlarla uğraşacak zamanım yok benim" dedi. bu tavır karşısında sesimi yükselttim; "eğer işi bilmiyorsan tamir yapmayacaktın en baştan radyatörcüye gönderecektin beni" dedim.

    sesimi yükseltince hemen oranın baş ustası olduğunu düşündüğüm şahıs geldi. beni bir elemanla radyatörcüye yolladı. radyatörcüye gittiğimizde ağzımdan tek kelime çıkmadı. radyatörcü testi yaptı ve kaçağı gösterdi. bende kaçağın sebebini sordum, kendisi bana arkadaki fan pervanesinin sürtmüş olabileğini oranın tıraşlanması veya ayarlanması gerektiğini ve radyatördeki sıyrık izini gösterdi.

    varan-1: özlem oto aracı tamir etmemiş sadece geçici çözüm üretmiş. o pervane oraya yine sürtecek ve kısa süre sonra aynı problem tekrarlayacak.

    teşekkür edip radyatörcüden radyatörü alırken; radyatörcü "abi tamir etmeyecek miyiz?" dedi; ben de yok abi değiştirdik diyince; radyatörcü "yazık olur abi" dedi.

    varan-2: tamir edilebilecek radyatörü, bana yalan söyleyerek; tamir edilemezmiş gibi anlatarak değiştirdiler.

    dolayısıyla sinirlendim. ve geri gidince durumu hem ustaya hem baş ustaya hem kenan bey'e ilettim. bu sırada yanımda gelen elemanda onları kenara çekerek önden durumu anlattı tabi, uyanıklık yapmak için.

    sesimi yükselttim ve ustanın işten anlamadığını, aracı tamir etmeyip sadece parça değiştirerek beni kazıklamak istediklerini açıkça ifade ettim.

    kenan bey "aracınızı tamir etmiyoruz eski radyatörü takacağız istediğiniz yere götürün" diyerek çözümsüz bir çözüm sundu. bu sırada benim laflarım da aynen tekrarladım tabiki. kenan bey'de aynı şekilde aracı tamir etmek istemediğini ifade etti.

    o sırada yanımda bulunan bir aile büyüğüde "taktırdık artık sökme olmaz diyerek" olay da büyümesin kavga çıkmasın diye konuyu kapatmak istedi. ben susmadım elbette ancak büyüklerime saygıdan yapacak bir şeyim kalmadı.

    ödeme için yukarı çıktım 560 tl olduğunu düz 500 tl yeterli olduğunu sözledi. (400 tl radyatör, 100 tl işçilik, 60 tl antifriz). parayı öderken fatura istedim. çıktık.

    eski radyatörü kendi aracıma aldım. sonra tekrar o radyatörcüyü aradım ama bulamayınca başka bir radyatörcüye girdim "adam direkt ayıp etmişler kendi araçları olsa değiştirirler mi acaba " dedi. eski radyatörü de 60 tl ye tamir ettirip faturamı aldım. bilirkişi görmek isterse diye.

    konuyu öncelikle tüketici haklarına gerekirse de mahkemeye götürmeye niyetliyim.

    bu sanayi denen illetin nasıl bir ortam olduğunu sizlerin de bir kez daha anlamasını istedim.

    radyatör fotoğrafları için:https://www.dropbox.com/sh/pf0hw5inl9k4nrb/AADZ2G_Dl7sVbs-EnKeAKqLua?dl=0


    faturaları da atabilirim isteyene.

    teşekkürler.

    anahtar kelimeler: özlem oto, özlem oto ankara, şikayet, tavsiye, oto özlem, özlem otomotiv, özlem otomotiv ankara, şaşmaz özlem oto. ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 2 Mayıs 2020; 13:59:29 >



  • Bir usta 500 lira malzeme 100 TL işçilik diyorsa,

    Gerçekte olan 400 lira malzeme 200 lira isciliktir

    Siz pazarlık yapıp fiyatı 550 ye düşündüğünüzde malzemeyi 350 tl lik kullanır.iscilikten yine 200 kazanır.siz zannedersiniz ki el emeginden düştü .

    Ondandır ki malzemeni kendin getirdiğinde yüzüne nemrut nemrut bakarlar.

    Ve bu sebeple onarım değil,değişimi tercih ederler,duble geçirmek için
    Ankarada ismi lazım olmayan bir servise ben de gittim. Anlaradan yeni aldığım arabada yag kaçakları vardı. Dediğim servise gittik. Kaputu açtı ve arabanin yag soğutucusunun çatladığını, motor üst kapak contasinin da değişmesi gerektiğini sabah birakirsam öğlen alabileceğimi ortalama 2500 tl tutacağını söylediler. Benim de zamanım olmadığı için orada yaptırmadım. Yaşadığım şehre döndüm aynı gün ve sonraki gün tanıdıkların tavsiye ettiği bir ustaya gittim ve yağ sogutucusunda en ufak bir sorun olmadığını motor üst kapak contasinin degismesinin yeterli oldugunu söylediler. 250 liraya orjinalini aldım. Aynı ustada şanzıman yağını degistirttim, yıllık bakımlarını yaptım bir kaç ufak tefek iş daha yaptırdım ve 200 lira işçilik aldi sadece. Saydığım tum bakımlar malzemeler ile birikte 700 800 liraya geldi. Ankaradaki sadece conta için benden 2500 tl istemişti. Üstüne yıllık bakım yaptırıp, şanzıman yağını değiştirip yaklaşık 1700 lira param da cebimde kaldı.

    Ustanın iyisine, daha da önemlisi vicdanlisina denk gelmek dileğiyle🙋‍♂️
  • Gecmis olsun, bu firildaklar bitmedi gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorsanız işçiyiz, emekçiyiz, esnafız der övüne övüne anlatırlar ama çakaldan farkları yok. Hatta çakal bile bunlardan daha az zararlıdır en azından niyetini belli eder.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diyecegi sey, radyatoru tamir ettiririz ancak tamire garanti vermem, tekrar kacirirsa sokme takma isciigimi alirim demekti, konuyu nereye getirmisiniz ve getirmisler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Tüketici heyetineden başvurun. ÜLkede bu tür insanlardan dolayı güven kalmadı.
  • Bu tipler temizlenmeden sanayinin imajı düzelmez. Temiz dürüst esnafın da ekmeğiyle oynuyorlar. Teşekkürler paylaşım için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz rezillikleri okudukça midem bulanıyor. Kendi ayaklarına sıkıyorlar haberleri yok. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların soyu tükenmez. Oto servis işini bir tutturamadım 4-5 usta gezdim hepsi birbirinden beter ya işçiliği şişirdiler ya parçayı ya da sağlam parçayı değişitirip gereksiz masrafa soktular.
  • google dan yorumlara bakınca da benzer şikayetler görebilirsiniz.

    ilk ben değilim son da olmayacağım.
    http://search.google.com/local/writereview?placeid=ChIJxx392Ps30xQRynk0PqUJuWA
  • İnşallah esnafımızın çoğu bu karakterde değildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim anlamadığım benimle iletişime geçip sorunu çözmek yerine, konuyu sildirmenin mantığı nedir?
  • Bir usta 500 lira malzeme 100 TL işçilik diyorsa,

    Gerçekte olan 400 lira malzeme 200 lira isciliktir

    Siz pazarlık yapıp fiyatı 550 ye düşündüğünüzde malzemeyi 350 tl lik kullanır.iscilikten yine 200 kazanır.siz zannedersiniz ki el emeginden düştü .

    Ondandır ki malzemeni kendin getirdiğinde yüzüne nemrut nemrut bakarlar.

    Ve bu sebeple onarım değil,değişimi tercih ederler,duble geçirmek için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Offff hep karambole getirmeye calisiyorlar musteriyi kacirmak icin adamlar ac neyapsin
    Bizim memleketimizde satiscilar ve musteri hizmetleri ... Maalesef uc nokta ...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de ögrenmiş olduk. Bundan sonra biz de dikkatli olalım bunlara karşı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksiciler e söylenen lafi bunlar da hak ediyor anlaşılan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Öne çıkardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.