Şimdi Ara

Göz yormayan monitör seçme rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
14.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gününüm bilgisayarda geçiyor. Artık gözlerimi çok yormaya başladı.
    Göz yormayan monitör aramaya başladım fakat internette bir rehber yok hep kopyala yapıştır makaleler.
    Bir markanın bile aynı boyut aynı çözünürlükte 10 tane modeli var. Neye bakıp alacağız? Neye göre seçeceğiz?



  • Kendi gözünüzü kendiniz biliyorsunuz. Ona göre alacaksiniz. Mesela parlak olan ekran Lara bakamiyoum keza işik li ortamda TV bilgisayar izliyemiyorum bazi ips ekranlari çok dandik tn panel daha rahat oluyor eğer çok iyi panele sahip monitor almiyacaksaniz. Birde 144 hz üstü de göz sagligi için aşiri önemli benim gözlerim çok hassas bu yüzden 144 ile 165 farkini da çok rahat hissederim. Göz sagligi için işikli ortam aşiri parlak ekranlar paneli çok saglam olmasi lazim her ips ile her tn ayni degil. Hatta VA panel ler de aşiri parlak olanlar var onlarda gözü yorar. Ben acer in ips 144 hz 2k monitor unu kullandim cidden o sira lar gözlerim rahat idi. Sonra 240hz aldim göz agrim olmuyordu 240 hz bambaşka.. Alirsam monitor 360hz alirim artik. Fps hz panel hepsi dogru orantilidir.. Buna dikkat etmelisin tabi benim kadar gözlerin hassas ise.
  • Hangi modeldi sizinki
  • trak76 T kullanıcısına yanıt
    Acer xf270hua yeni modeli eski kullandigim. Eski kullandigim 240 hz de asus xg258Q
  • Göz yormayan monitör için = ghostingi en az olan monitördür.

    Msi monitör kullanıyorum kesinlikle msi monitörlere bulaşma. Wordpadden veya chromedan metin okurken aşağı kaydırırken o yazıların bıraktığı siyah font öyle bi ghosting (yansıma) yapıyorki gözlerim inanılmaz yoruluyor.

    Ghostingi en az olan monitörü bulmalısın.
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    eski model analog 720p monitör bulması lazım onlar göz yormuyor ama kullanmaz eski diye ekran küçük diye 17 inç
  • wievsonic



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk_marina -- 25 Mayıs 2021; 5:49:45 >
  • 10 sene Samsung T220 kullandım, VX2276 aldım gözleri yorduğu için sattım şuan 732n kullanıyorum. 732n ve t220 hiç göz yormuyor. Kalite,canlılık,hız vb.. önemli değil samsung'lardan sonra pişman etmeyecek göz yormayan monitör arıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeGaDave06

    Göz yormayan monitör için = ghostingi en az olan monitördür.

    Msi monitör kullanıyorum kesinlikle msi monitörlere bulaşma. Wordpadden veya chromedan metin okurken aşağı kaydırırken o yazıların bıraktığı siyah font öyle bi ghosting (yansıma) yapıyorki gözlerim inanılmaz yoruluyor.

    Ghostingi en az olan monitörü bulmalısın.
    Onu nasıl seçeriz? Nasıl anlarız? Trkno marketler de kapalı virüs olayına.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk_marina

    wievsonic
    Hangi markalara bakmak lâzım? Acer nasıl mesela.
  • Arkadaşıma sistem topladık ve bu monitör'ü aldık,kendisi çok memnun

    VIEWSONIC 23,8" XG2405 Full HD 1ms 144Hz IPS Panel




  • O satıcı sorunluymuş biraz araştırdım da. Modeli amazon dan falan araştırırım. Bu viewsonic nasıl bir marka?
  • Ne amaçla kullanılacağını yazmamışsınız. Benim arkadaş film, dizi ve internette takıldığı için bu monitörden memnun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 2 Mayıs 2020; 19:54:25 >
  • Konuyu hortlatma mesajı. Arkadaşlar daha çok okuma yapan bir insanım ara ara bir şeyler de izlerim dizi olur film olur. Kindle lar mesela mükemmel olsa da yavaşlığından ötürü hem pdf sorunsalından ötürü tercih etmek istemiyorum (sadece okuma üzerine düşündüğümde). O yüzden laptobuma bağlayabileceğim ikinci bir ekran düşünüyorum. tavsiyelerinizi ya da göz yorgunluğunu etkileyebilecek faktörleri öğrenmek isterim. Hangi ekranlar olabilir ya da diklat etmem gereken faktörler nelerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muharrem93

    Konuyu hortlatma mesajı. Arkadaşlar daha çok okuma yapan bir insanım ara ara bir şeyler de izlerim dizi olur film olur. Kindle lar mesela mükemmel olsa da yavaşlığından ötürü hem pdf sorunsalından ötürü tercih etmek istemiyorum (sadece okuma üzerine düşündüğümde). O yüzden laptobuma bağlayabileceğim ikinci bir ekran düşünüyorum. tavsiyelerinizi ya da göz yorgunluğunu etkileyebilecek faktörleri öğrenmek isterim. Hangi ekranlar olabilir ya da diklat etmem gereken faktörler nelerdir.




  • 3 hafta önce indirimden Msi g24c4 satın aldım. Kullanıma başladıktan sonra gözümü parçaladı desem yeridir, 10 dakika geçmeden gözüm kan çanağına dönüşüyordu. 4-5 saatlik kullanım sonunda da batma başlıyordu ve gözümü dinlendiriyordum. 2-3 gün geçti baktım olmuyor, parlaklığı ve mavi ışığı(50den 15e) düşürüp sapsarı kullandım 3-4 gün monitörü. Gözümün alışmaya başladığını fark edince de ayarlarımı tekrardan düzeltip kullanıma devam ettim. Benim bu alışma sürem net 9 gün sürdü, şimdi sorunsuz bir biçimde kullanıyorum, tavsiye de ederim.


    İnsanlar yeni monitör alıp 2 saat kullanıp gözümü ağrıttı diyerek iade ediyor. Gözün değişime alışmasını düşünen kimse olmuyor, her şey bir anda mükemmel de olmuyor maalesef.


    Eski ips monitörüm aoc i2369vm'de hiç böyle bir sorun yaşamamıştım 17" 1366x768den ona geçmeme rağmen.


    Ips monitör önermişler ama daha soluk renkler gözü daha az yorar. Flicker free desteği çoğu monitöre gelmişken bu özelliği olmayan monitör zaten alınmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylisyum -- 26 Nisan 2021; 2:16:9 >




  • Guest-0FDA1336A G kullanıcısına yanıt

    bahsettiğiniz ürün stoklarda kalmamış. aslında 24" monitörlerin hemen hemen hiçbiri stoklarda kalmamış. linkini koyduğunuz monitörün yerine şunu almalı mıyım sizce? oyun oynamam pek. çok fazla yazı okuyorum önerebileceğiniz başka modeller de var mı?


    bu arada viewsonic paylaşımında bulunmuş biri. bir sene önce bin lira olan monitör şu an 2000 lira ile satılıyor, fakat bu paylaştığım asus modeli 500 lira daha ucuz. kararsız kaldım açıkçası





  • arkadaşlar 1200 liraya bunu aldım:

    amazonda yazmıyor ama ürünün kendi sayfasında flicker-free olduğu belirtilmiş

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.