Şimdi Ara

Sosyal medyadaki sahte hesaplara karşı kanun teklifi: 'T.C. Kimlik No zorunluluğu getirilsin' (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
2
Favori
12.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YoYoxP

    Egoya bak ya yaş olarak tecrübe olarak siyasi sosyal kültürel olarak bizden üstteymiş. Yaşça benden büyük olabilirsin, benim yaşım 26. Sözde benden üsttesin ama işin yaşta bitmediğini bile öğrenememişsin, elbet benden iyi olduğun, benden iyi bildiğin şeyler vardır ben senin gibi karşımdakinden daha üstte olduğum fikrine kapılan egoist biri değilim. Sen kendi söylediklerine kendin inanıyorsan senden büyüklerin yaşına ve tecrübesine saygı duyup her söylediklerine inanman lazım, ama öyle bir dünya yok. Biz de doğruyu yanlışı ayıramayan küçük çocuklar değiliz ki senin her dediğini doğru kabul edelim. Nasıl ki sen çocuk değilsen ve kendi yaşadıkların ve öğrendiklerin doğrultusunda kendi fikirlerine sahipsen ben de aynı şekilde kendi fikirlerime sahibim.

    Ben boş muyum dolu muyum bu konuda yorum yapmak senin haddine değil.

    Sahte hesaplarla mücadele zaten yapılıyor, ben aksini iddia etmedim, olayı farklı yerlere çekmek için kendini tekrarlamışsın. "IP'den bulup adalet karşısına çıkarabiliyorlarsa zaten şuan bile seni fişleyebiliyorlar demektir." cümlemde bulup çıkarabiliyorlarsa kısmını yapamıyorlarmış gibi algıladın galiba ama onu yapan zaten seni de fişleyebiliyor demektir demek istedim cümlenin devamına da bakarsan.

    Belli ki zamanında çok arpa yedirmişler sana bu konuda baya tecrübeli gibisin. Ben çok şükür kimseye yalakalık yapmadan ekmeğimi kazanıyorum, kimsenin arpa vermesine ihtiyacım yok.

    Kanunlara aykırı gizli saklı bir şeyler yapmıyorsanız böyle şeylerden korkmanıza gerek yok. Rahat olun.
    IP'den bulamıyorlar çünkü avukat arkadaştan duyduğum kadarıyla, Twitter, IP vermiyor en fazla al şu emaili başımızdan git diyorlar.. Bir de daha kötüsü başlarında VPN belası var.. VPN firmaları, küfür hakaret gibi şeylerde, IP isteklerine cevap bile vermiyor.. O yüzden de zaten çoğu VPN Türkiye'de engellenmiş durumda. Bir VPN firmasından ip almak için ya suçlunun sübyancı olması gerekiyor ya da ağır bir suçunun olması gerekiyor.. Bunlar da çözümü TC de bulmuşlar ama altyapıyı nasıl hayata geçireceklermiş anlamadım.. Acaba DNS ler böyle önce kimlik no isteyen bir sayfaya yönlenecek, sonra mı twitter'a yönlenecek filan? Böyle bir teknik altyapı mümkün mü bilen söylesin..




  • Zopyros kullanıcısına yanıt
    Değil. Bomboş bir muhabbet.

    Adamların tek derdi muhalefeti susturmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı uygulamalarin milletin bırakın TC kimlik nosunu, nufus kağıdındaki seri no ya kadar bilgi sizdirdigi düşünülürse , işin içinden nasıl çıkılacak?

    Yine de bir çözüm bulunmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onların bundan etkileneceğine inanıyor musun bir daha düşün...
  • ya arkadaşlar hiç anlamıyorsunuz bu düzenlemeler kralı korumak için milletin ipini ele geçirmek için bu düzen çok tehlikeli nereye gidiyor bu ülke

  • Türkiyenin en gereksiz ,milletin parasının boşa gittiği parti konumuna iyice düştüler.

  • bizim adımıza sahte hesap sadece türkiyede mi açılabilir? almanyadan birisi sizin adinıza yalan haber yapamaz mı. ayrıca ortada bir suç varsa polis bulur istediğinde buldu

  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Siz sağcı olduğunuz için sol medya aklınıza geliyordur. Muhtemelen hiç sağ medyasını izlemiyorsunuz zira siz de biliyorsunuz ki sağ medya kadar yalan haber yapan yok. Üstelik yalan haber yaptığı apaçık ortada iken RTÜK bir şey demiyor en ufak eleştiri yapınca sol medyaya ceza veriyor. A haberin yaptığı yalan haber sayısı yüzlercedir adamlar normal halde bile birilerine yaşanmaya çalışıyor kimsenin umrunda değil.

    Akiti de unutmamak lazım Dilipak denen biri var orada adam bilime bile karşı aşıyla insanlar kısır yapılacak diye bir yazı yazmış. Adam bildiğin aşı karşıtlığı yapıyor. Milletin hasta olmasına göz yumuyor. Bu adam aşı ilk çıktığı gün gider yapar ama onu okuyan adam onun dediğine inanacak. Bu bile bence başlı başına bir rezalet ki bunun gibi bir dünya yazısı var bu adamın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp ve Mhp gibi arap milliyetçisi partilerden de anca böyle bir teklif beklenirdi. Akp ve Mhp insanların özel yaşamına müdahale etmeyi bırakıp biraz erkek haklarını savunsunlar. Nafakayı kaldırsınlar. Yıllarca erkekleri oyaladılar. Feministlerin erkek düşmanlığı yapmak için meydanı boş bulduğu bir ülkeye döndü bu güzelim ülke.






    .


    (
    )








  • tc yerine başka bir önlem alınmalı. Tcmiz iyice her yerde geziyor oldu
  • İnterneti komple kapatsinlar en iyisi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katilleri afla disari saliveriyorsunuz, Sosyal Medyadaki sahte hesaplarin kimligine ulassaniz ne olacak? Bosuna Polisi mesgul etmeyin, Polis yakaliyor bunlar saliveriyor.

  • ressi1 kullanıcısına yanıt
    Fişlemeden ziyade ülke vatandaşlarının kimlik bilgilerini niye gidip elin Amerikan şirketini verelim ki? Şirketlerin böyle bir düzenleme yapmayacağı diğer yöntemler ile de uygulanabilinirliği yok gibi bir şey.

  • Mhp dolarları ne zaman satacak? Onu söyleyin hele biz de satalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zopyros kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben şu egoist elemana kendisiyle çeliştiğini göstermek için böyle şeyler yazmıştım. IP'den buluyorlar mı bulmuyorlar mı araştırmadım. Buluyorlardır ama bulma konusunda zorluklar vardır, bulamadıkları vardır vb. ve bulması kolaylaşsın diye TC şartı getirme yoluna gidildiğini düşünmüştüm. Egoist şahıs "buluyorlar" dedi, ben de "eee zaten buluyorlarsa ne diye tepki gösteriyorsun, öyle de buluyorlar böyle de" mantığıyla yaklaştım. Tekrardan çok teşekkürler.
  • Bakın bu iş Çinde nasıl yapılıyor anlatayım. Öncelikle Çinde devletin onay vermediği hiçbir websitesi veya servis faaliyet gösteremiyor. Onay verdiği servislerde de telefon numarası ile kayıt olmak zorunlu, telefon hattı sahip olunabilmesi içinde de ID numarası veya yabancılar için pasaport numarası zorunluluğu bulunuyor. Yani anlayacağınız, Çin devleti telefon numarası üzerinden her türlü yazışmaları izleyebiliyor. Covid-19 salgınını da bu şekilde çok hızlı bir şekilde kontrol altına aldılar zaten. Kim, nerede, ne zaman-ne yapıyor, kimlere yakındılar, Covid-19 olan kişilerin yanında olan kişiler kimlerdi? Bu kişiler başka kimlere yakındılar....Risk grubunda olanlar sarı, olmayanlar yeşil, enfekte olanlar kırmızı ile işaretlenip hiç bir işlem yapmalarına izin verilmemek ile birlikte nokta atışı nerde olduklarını bulup izolasyon altına alıyorlardı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tunc@y kullanıcısına yanıt
    Gerçekten de gençlerin ağzı çok bozuk. Her gün TVde gördükleri uzun boylu bir kişiyi mi örnek alıyorlar acaba?
    Öte yandan forum ortamının nasıl olacağı, forum yöneticisine bırakılmalı bence. İşin içine devlet karışırsa, bir süre sonra herkes yurtdışı forumları kullanır...
  • en iyisi ülkeye komple interneti yasaklasınlar
  • Bunlar olacak. Yabancı sosyal medya hesapları gerçek email, gerçek telefon, gerçek foto ve programlar arası çapraz eşleştirme vb üzerinden zaten senin gerçek kimliğini tespit için her şeyi yapıyor. Onlar çok hissettirmeden yapıyor ki nüfuz oranı maksimum olsun, fazla tepki çekmesin. Bizde o imkan ve teknoloji olmadığı için devlet gücüyle yapılmaya çalışılabilir.

  • Hah tamam ilk uygulayan DH olur. Tam facebook ve twitterin hayallerini susleyen olay. Vatandasin bilgilerini illede ABD serverlerine yukletecekler. Veri koruma kanunu diye birsey yok sanirim bu ulkede. Milletin TC Kimlik Nosu Amerikan serverlerinde olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.