Şimdi Ara

Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Metalik renklerle bezenmiş bir kutusu var, özellikle 510 metre/kareye kadar kapsama alanı sunduğundan ve Wi-Fi 6 desteğinden bahsedilmiş. İçerisinden XT8 model modüllerin kendisi, yeterince uzun kablolarıyla 19V 1.75A adaptörler ve kısa bir RJ-45 kablosu çıkıyor, 3 yıl garantili.
     
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi' 

    Boyutlar ve tasarım. Kule tipindeler, öyle küçük veyahut duvara tavana asılır şeyler değiller. Bir masanın üzerinde, bir rafta, düz zeminlerde konumlandırabilirsiniz. Tasarımları çok hoş, beyaz ve gri renk seçenekleri var, beyaz da güzel, beyazı çok severim ama fırçalı metal görünümlü gri rengi kesinlikle daha oturaklı, daha baba görünüyor. Kenarlarında ve üstünde havalandırma ızgaraları var, Asus logosu da nizami bir şekilde yerleştirilmiş.
     
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi' 

    Arkasında güç girişi ve anahtarından sonra 4 tane RJ-45 portu görüyoruz, yine üst segment Mesh Wi-Fi rakiplerinde dahi genelde 2 tane olur. Ayrıca bu Gigabit portlardan biri, WAN portu 2.5Gbit destekli, şu ana kadar denediğim rakiplerinde hiç görmediğim bir şey, önemli bir artı.
     
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi' 

    USB 3.1 birinci jenarasyon bir port var, buradan yazıcı bağlayın, ağın kullanımına sunun, flaş bellek veya taşınabilir disk takın, dosya veyahut AiPlayer ile medya sunucusu haline getirin. USB modem takıp, hücresel veri üzerinden internet yedeği alın, Download Master’ı açın indirme yapmak için kullanın, özetle seçenek bol. Altında bazı bilgilendirmeler, WPS ve Reset butonu var.
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi'

    Donanım tarafında 1.5GHz’de çalışan dört çekirdekli bir CPU’dan bahsedilmiş ama yonga üreticisinden bahsedilmemiş. 512MB RAM ve 256MB sistem için ayrılmış depolamayla geliyor. Tri-band olarak geçiyor XT8, 6 antenle 3 yayın yapabiliyor, yine üst segment Mesh Wi-Fi sistemlerde en fazla 4 antenli çözümleri görüyoruz, en azından ülkemizde satılanlarda.

    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi'
     
    Kuruluma geçelim, ister masaüstünden ister telefondan yapın, telefonu tavsiye ederim ben, Asus Router uygulaması iOS’ta da Android’de de var, tasarımı, animasyonları oldukça hoş, masaüstü arayüzü kadar yetenekli, ben sürekli telefondan kontrol ettim.
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi'
     
    Uygulamada yeni bir ağ kurun diyorsunuz, size hangi cihazı kullandığınızı soruyor, cihazları arıyor sonrasında ve önce ilk modülü kuruyor. Sonra ikinci modülü ilk eşleştirme için yakın bir yere alıyorsunuz ve sonrasını kendi hallediyor, devamında istediğiniz yere konumlandırıyorsunuz. Ağ adı ve şifresini belirleyin, ister tek SSID ister ayrı SSID’lere bölebilirsiniz, tek SSID ile menzile göre 2.4GHz ve 5GHz bandı geçişini otomatik yapıyor. Hangi bant, hangi kanal daha müsait diye bir süre tarıyor ve bitti, bu kadar, 5 dakika sürüyor sürmüyor.
     
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi' 

    Masaüstü arayüzüne diğer Asus modem ve router’lardan alışkınız. AiMesh sekmesinde modülleri, bağlı istemcileri görebiliyoruz, yeni XT8’ler alıp AiMesh sistemine ekleyebiliyoruz. Misafir ağı kurabilirsiniz, kendi ağlarınızdan ayırmış olursunuz, hız limiti de belirleyebilirsiniz.
     
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi' 

    Ai Protection var, zararlı sitelerin filtrelenmesi, DDoS saldırılarına karşı önlemler gibi bazı faktörler içeriyor, burada Trend Micro’nun sistemleri kullanılıyor. Evebeyn denetiminde çocuklarınız için site filtreleyebilir, kullanım günleri ve saatleri belirleyebilirsiniz. QoS var, küçük paketlerin daha hızlı işlenmesi için oyun modunu seçtim ben. bir kullanıcı, ailenin bir ferdi tabiri caizse internetin üstüne yatıyorsa hızını önceliğini düşürüyorsunuz, oyunlarda kafanız rahat oluyor. Tabii burada en önemli şey altyapı kaliteniz, kötü altyapıya çare yok arkadaşlar, bunlar iyi bir altyapıyı iyi bir şekilde yönetmenizi sağlayan şeyler. Trafik çözümleyici var, hangi yazılım, uygulama ne kadar veri tüketiyor grafiklerle görebiliyorsunuz.
     
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi' 
     
    USB uygulamaları var, AiDisk USB depolamadaki şeyleri buluta açıyor, Sunucu Merkezi var, UPnP üzerinden paylaşım yapıyor, Ağ yazıcı sunucusu var ve hücresel veriyle internet yedeği almak için USB dongle takılıyor, buradan yönetiliyor. Time Machine MacOS kullanıcıları için can kurtarıcı bir şey, Download Master ile bir USB aygıtı seçiyorsunuz, ona indirmelerinizi bir PC olmadan yaptırabiliyorsunuz. AiCloud uzaktan erişim için lazım, USB cihazlara veya bilgisayarlara misal veriyorum ofisinizdeki bilgisayara direkt erişim sağlıyor. AiCloud da takılı USB’deki her şeyi bulut hizmetleriyle eşitliyor. 
     
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi' 

    Kablosuz bağlantı ayarlarında arayabileceğiniz hemen hemen her şey var, modülasyon ve MU-MIMO ayarları, en önemlisi de iletim gücü ayarı burada, performans modu seçili halde geliyor. IPTV var, merak edenler için eklemiş olayım. Port yönlendirme, DMZ, DDNS gibi şeylerin yanısıra Amazon Alexa ve IFTTT desteği mevcut, Alexa’nın Türkçesi yok ama İngilizce olarak sesli kontrol mümkün tabii. VPN ayarları mevcut, PPTP VPN, OpenVPN ve IPSec VPN var, ülkemizde lazım oluyor. Güvenlik duvarında DoS korumasını etkinleştirdim, URL filtresi ve kara liste ayarları burada.
     
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi'

    Yönetim kısmında çalışma modları var, Kablosuz yönlendirici / AI Mesh Yönlendirici varsayılan zaten, erişim noktası, tekrarlayıcı, medya köprüsü ve Ai Mesh. Son olarak güncelleme kısmını unutmayalım, kutudan çıkardığınız gibi hiçbir şeye dokunmadan önce güncellemeleri yapın.
     
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi' 

    802.11ax, daha bilinen adıyla Wi-Fi 6 destekli, “Next-Gen” yani bir sonraki nesil şeklinde ifade ediliyor. 2.4GHz bandında 574Mbit, 2 antenli birinci 5GHz bandında 1201MBbit, 4 antenli ikinci 5GHz bandında 160MHz’de 4804Mbit’e kadar destekli, uçuk bir hız. MU-MIMO var, alıcı başına bir sinyal hattı şeklinde özetlenebilir, Beamforming var, bu da sinyal alanının alıcıya göre şekillendirilmesi şeklinde özetlenebilir. LTE hücresel veri baz istasyonlarında kullanılan bir teknoloji OFDMA destekli, bu da her MU-MIMO hattının 4’e hatta, parçacıklı bir şekilde ayrılmasını sağlıyor, teorik olarak ortalama verimi 802.11ac’nin MU-MIMO’suna göre 4 kat attırdığını söyleyebiliriz.
     
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi' 

    Teslerimi Asus’un 802.11ac PCE AC88’i ve 802.11ax PCE-AX58BT ile gerçekleştirdim, ikisi de XT8’in potansiyelinden masaüstünde tam anlamıyla faydalanmak için kullanabileceğiniz Wi-Fi adaptörler. Kaynak olarak QNAP TS-431P üzerinden video dosyaları çektim.
     
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi'
     
    PCE AC88’de XT8 ile aynı odada 2.4GHz bandında ortalama 150Mbit yani 19MB/saniye civarı, 5GHz bandında ise 850Mbit yani 106MB/saniye gibi bir hız elde ettim. AX58BT’de aynı şartlarda 2.4GHz bandında 200Mbit yani 25MB/saniye civarı, 5GHz bandında ise 930MBit yani 116MB/saniye civarı bir hız elde ettim. 75 metre karelik bir alanda 3 duvar ardından, AC88’de 2.4GHz’de 100Mbit 12MB/saniye civarı, 5GHz bandında 440Mbit yani 55MB/saniye civarı.
     
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi' 

    AX58BT aynı şartlarda 2.4GHz’de 100Mbit 12MB/saniye civarı, 5GHz’de 320Mbit 40MB/saniye civarı bir hız elde ettim. Şu ana kadar XT8 ile aynı ortamda AX58BT daha iyi, menzil testlerinde PCE-AC88 daha iyi sonuç verdi. Asıl mesele ikinci 160MHz 5GHz kanalı. PCE AC88 aynı ortamda 5GHz’de 650Mbit 81MB/saniye civarı, 3 duvar ardından 500MBit 62MB/saniye civarı, AX58BT ise aynı ortamda 5GHz’de 950Mbit civarı, 3 duvar ardından 500Mbit yine 62MB/saniye civarı bir hız sunuyor.

    Asus ZenWi-Fi XT8'in özeti şudur, benim şu ana kadar gördüğüm, denediğim en hızlı Mesh Wi-Fi sistemi bu. 8K video akışı yapsanız bile tınlamayacak, 50-60GB’lik dosyaları 6-7 dakikada aktarabilecek, menzili de oldukça iyi görünen sınıfının lideri konumunda bir cihaz. Dediğim gibi ben en iyi Mesh Wi-Fi sistemini almak istiyorum dediğinizde karşınıza çıkacak cihaz bu.
     
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi' 

    Güç tüketimine geldiğimizde bir modül boştayken 8W civarı yükteyken 11W civarı tüketiyor, donanımı ve hızı için oldukça normal. Kullandığım süre boyunca da ne kadar yük altına sokarsam sokayım stabilitesinden taviz vermedi, yorulmadı, reset ihtiyacı hissetmedi, elektrik kesintisinde de Mesh bağlantı bozulmadı. Yük altında sadece ılıyorlar, çift bloklu soğutma kurulumu işini yapıyor.
     
    Denediğimiz en hızlı WiFi 'Asus ZenWiFi XT8 incelemesi'

    Asus ZenWifi XT8. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla Türkiye fiyatı belli değil, yurtdışında bu paketin fiyatı 450 dolar. Tasarım başarılı, 4 çekirdekli yonga ve özellikle 6 antenli triband donanım kurulumuyla, 4x4 5GHz yayın yapabilmesiyle sektör öncülerinden ve hızı için tekrar söylüyorum, şu ana kadar test ettiğim en hızlı Mesh Wi-Fi sistemi bu. Elbette alıcı cihazlarınız da bir bu kadar hızlı olmalı ki tam anlamıyla potansiyelinden faydalanabilesiniz. Benim hız anlamındaki beklentim sınırsız, bütçe mesele değil, bana en iyisini verin diyebiliyorsanız Asus ZenWifi XT8 size göre.
     







  • Tv nin altındaki kabloları birleştirip bir düzenliyici ile aşağı indirsen görsel olarak daha temiz olurdu.
    Cizhazdan bahsetmiyorum pahalı malesef dövüz kurundan mütevellit.

    İnceleme için teşekkürler

  • uydunet ile uyumlu bir model incelemesi bekliyoruz :)

  • Güzel ürün.
    Umarım bir gün Netgear Orbi WiFi 6 AX6000 (RBK852) inceleme fırsatınız da olur.

  • Dört gözle bekliyorum... Bi de yeni modem çıkarsa Asus tadından yenmeyecek...

  • niye bu ürünlerde harici anten yok acaba?
  • 50 mpbs yada 100 mpbs ner için mi bu modem 2.5gbit portundan bahsediyor bize gelm.ez moruk

  • NAS var 4 gigabit portu 10gb çıkışlı switche bağladım ... ama routerda ne 10 ne 5 lik ethernet var:) 2,5 luk değil en az 5 lik port şart ve 2 tane lazım..
    Normal kullanıcı için 2,5gb falan gereksiz zaten. Ama Bir NAS olacaksa dosya aktarımı bolsa. 10 luk ağ kurmak lazım.

    Benim asıl tam bilgisine raslamadığım stream sayıları ... 4 stream - 6 stream -12 stream tam olarak nedir bunlar. tri band 12 stream mi dual band 12 stream mi? Xiaomi nin routerında AIoT anteni varmış mesela ne işe yarar diğer modemlerde /routerlarda olmamasının kaybı ne?

    Asus ax89x beklicez mecburen.

  • Ttnet ücretsiz verirse alınır

  • Afedersin ev de pavyona benziyor yalnız.

  • Sanırım başlangıç fiyatı vergiler hariç 400 dolardi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyiny2099 -- 2 Mayıs 2020; 16:28:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el araba fiyatina satarlar artik bunu.

  • 450 dolar. bize 550 dolar desek 4 milyar TL... İnceleme için teşekkürler ama fiyat ve berbat asus yazılımla çok zor...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.