Şimdi Ara

Anakart VGA LED Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    1.5 yıldır sorunsuz kullandığım bilgisayarımda bugün bir sorunla karşılaştım. Bilgisayarı açtığımda anakarttaki VGA uyarı LEDi yanıyor, bilgisayar açılmıyordu.
    Ekran kartını diğer Pci-e slotuna takıp denedim, ekran kartını çıkarıp onboard ekran kartıyla denedim, RAM'leri çıkarıp taktım, RAM'lerden birini çıkarttım(İşlemci fanım çok büyük olduğu için RAM'leri yan yana iki slota takıyorum). Bir şey değişmedi. Sonrasında VGA uyarısının ~1dk sonra söndüğünü ve MSI ekranının geldiğini fark ettim. MSI ekranında bir süre bekledikten sonra da bilgisayar normal şekilde açılıyordu. Yaptığım tüm testleri tekrar yaptım ve yine hepsinde durumun aynı olduğunu gördüm.
    Bunlar dışında BIOS resetledim, BIOS updateleri kontrol ettim. Sürüm güncelmiş. Resetleyince de bir şey değişmedi. Şuan son BIOS sürem 134 sn, normalde saniyeler içinde açılırdı bilgisayarım.

    Özet: Dün sorunsuz çalışan bilgisayarı açtığımda VGA uyarı LEDi ~1dk yanıyor, söndükten sonra görüntü geliyor ve bilgisayar normal bir şekilde açılıyor.

    Sorun tahmini veya çözüm önerisi olanlardan yardım bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

    Edit:
    Anakart: B360 Gaming Plus
    GPU: GTX 1060 3GB
    RAM: 2x Corsair 8GB 2666Mhz

    Edit2:
    SSD'lerimden biri cortlamış sorunun sebebi oymuş. SSD'yi çıkardığım zaman düzeldi. SSD'yi USB ile de okuyamıyorum gitti galiba...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesadunal1 -- 29 Nisan 2020; 14:28:19 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.