Şimdi Ara

İngilizce nasıl öğrenilir (üniversite seviyesinde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • metod,çalışma yöntemi vs. Var mı?
    Duolingo vs. Uygulamalar işe yarar mı?
    Akıcı konuşanlar nasıl öğrendiniz?
    Kafadan çeviri yapmak ve yapmamak arasında ne fark var?
    Kafadan çeviri yapmadan nasıl oluyor?
    Konuşup anlayamak yada anlayıp konuşamak dertlerini nasıl kıracağız?
    Günde yarım saat,1 saat ayırarak öğrenilir mi?
    Gramer bilip kelime bilmeden olur mu?
    Yeni kelimeleri nasıl öğrenilir?
    Vs.
    Genel olarak bir insan ingilizceyi akıcı şekilde nasıl öğrenir?
    Teşekkürler iyi günler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • üniversitede öğrenirsin 16 yaşındaki kardeşim benim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tavsiye konusu açıp duruyorsun ama icraat göremedim

    tavsiyem:
    en başta türkçe altyazı dizi/film izle.
    duolingoyu aç bitir. her şey altın olsun.
    dulingo'nun 3/4'ünü tamamlayınca ingilizce altyazı film izlemeye başla.
    duolingodan sonra basit romanlar oku. The Pirate City: An Algerian Tale 'i tavsiye ederim.
    sonra altyazısız ingilizce filmler izlemeye başla.

    bu kadar zaten. ve dizilere fazla vakit ayırma. sadece kulak aşinalığı olsun diye, kısaltmaları, sokak dilini, aksanları vs. biraz öğren diye o. yoksa bir şey katmazlar.

    ha bir şeyi unuttum, duolingodan sonra, türkçe'yi tamamen unut. ingilizce çalışırken, ingilizce arat sözcükleri, anlamlarına falan ingilizce bak. hiçbir dil hiçbir dile tam olarak çevrilemez. yani bir yerden sonra türkçe-ingilizce çevrisi yapma kafanda. ingilizce ingilizcedir türkçe türkçe.
  • Teşekkürler.
    Ama icraatlarımı sana göstercek değilim.
    Yapıp yapmadığımı sen bilemezsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mithrandir.

    üniversitede öğrenirsin 16 yaşındaki kardeşim benim
    üniversitede öğrenmesi çok zor olur. bölümüne göre değişir tabi ama mesela bilgisayar mühendisliği okunacaksa ve ingilzicen yoksa hazırlık ŞART. şimdi oturup 1 senesini atacağına otursun ingilizce çalışsın. hazırlık okumadan hem dersler hem ingilizce zaten zor. imkansız değil ama o çalışma etiği pek kimsede bulunmaz.
  • hazırlık başlangıçta günde 2 saat tekrar 2 saat sonraki güne hazırlık ve 6 saat günlük ders görerek öğrendim.


    yani günde 10 saat toplam ingilizce çalıştım. tabi bu başlangıç için. sonrasında günde 6 saat ders görüp bir iki saat tekrar yetiyor. 8 saat


    günde yarım saat bir saat falan 15 senede bişeyler öğrenirsin, beginner seviyesine gelirsin belki o da...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MamiSTARK

    Teşekkürler.
    Ama icraatlarımı sana göstercek değilim.
    Yapıp yapmadığımı sen bilemezsin.
    laga luga yapma aaaynı konuları tekrar tekrar açıyorsun. forum benden sorulur yeğen. kimin ne yaptığını ben bilirim. hafızamın bir kısmı dh'ye ayrılmıştır, her üyeyi tanırım, bilirim (konu dışındaki).

    tavsiye istiyorsun insanlar aşağı yukarı doğru şeyler yazıyorlar ertesi gün yine açıyorsun aynı konuyu. tavsiyeye uymayacaksan hiç tavsiye isteyip milletin zamanını çalma
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Zaten lise düzeyinde var.
    Ne beginner'ı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben ilk defa ingilizce hakkında tavsiye istedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MamiSTARK kullanıcısına yanıt
    okula göre çok fark eder ama sabancı üni odtü gibi yerlerde hazırlık okursan lise düzeyi beginner düzeyini geçemez.

    ben ilk dönem beginner ikinci dönem pre intermediate olarak bitirdim ki en düşük kurlar bunlar, kpds ye girdim 91.25 aldım.

    senin lise düzeyi dediğinle gir bakalım yds ye 50 alabilir misin ? hiç sanmam.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Doğrudur neyse üniversitesiye kaldı artık teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben yds de 80 soruda 73 yaptım ki sınava öylesine girmiştim asıl bölümüm bilgi müh. ve sınav kötü açıklanmıştı bazı soruları yanlışlıkla yanlış yaptım.

    neyse, lise seviyesi ne oluyor bilmiyorum liseye gitmedim ama iyi bir seviyen varsa; kitap okumaya başla, ingilizceyi ingilzice kullanmaya başla, kulak aşınalığı olsun diye bir yerden film video dizi bir şeyler izle. buradan sonra böyle gelişir zaten.

    ünide ne okumayı düşünüyorsun bu arada?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MamiSTARK

    Doğrudur neyse üniversitesiye kaldı artık teşekkürler.
    bak tavsiyem, ingilizceyi kesinlikle ertelememen. yine sen bilirsin ama üniye girmeden önce ingilizcen cepte olsun. google ingilizce kullanılır. ingilizce aratıp da bulamayacağın kaynak yok diğer yandan tabi ne aradığına göre değişir ama türkçe bir şey bulman zor.

    ne okumayı düşünüyorsun? bir de lise kaçsın şu an?
  • 10. Sınıf
    40k da bir mühendislik.

    Şuan zaten duolingo ile biraz kasıyorum.
    Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MamiSTARK

    10. Sınıf
    40k da bir mühendislik.

    Şuan zaten duolingo ile biraz kasıyorum.
    Teşekkürler.
    bir mühendislik ne lan. neyse daha 10.sınıfsın zamanla oturur da kesinlikle öyle mühendislik olsun da ne olursa olsun kafasında okuma pişman olursun. öylesine okunmaz mühendislik istek gerek. ben yapıyordum bu hatayı az kalsın, son anda aklım başıma geldi. duolingoya zaten başladıysan benim başta yazdığım olayı takip et. ben o şekilde çalıştım, tekrar çalışsam yine o şekilde çalışırım. Önemli şeylerden biri istikrar. diğeri de her şeyde yapman gerektiği gibi kendini yaptığın işe vermen. hadi şeytanın bol olsun
  • Teşekkürler iyi günler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • universitede sınıfta ingilizcesi iyi olan bi tek benim. (mevcut 28) benım ıngılızcem cok ıyı olmasa da, kötü de değil. orta şekerli diyelim. nasıl ogrendım konusuna gelırsek;

    -hiçbir sekılde okulda kı ıngılızce ıle bıyerlere varamazsın. kendın bı yerlerden baslaman gerekır. ornegın kullandıgın telefon-tablet-TV gıbı basıt cıhazların dılını ıngılızce yapmakla başlayabılırsın.
    -daha sonra uygulamalarını veya oyunlarını ıngılızce dıle cevırerek oynayabılırsın. onlıne oyunlarda US serverlere katılarak, yazıyla olan konusmanı gelıstırebılırsın. "ben 1.5 sene us server wolfteam oynamıstım. tr serveri hile ve para oldugu ıcın ona gectım. gercekten cok fazla etkısı oldu."
    -yabancı forumlara gırerek, oradakı arkadaslara yardımcı olmaya calısabılırsın. veya sorular sorup, gelen cevapları okuyup anlamaya calısırsın.
    -etrafında ucretsız katılım saglayabılecegın veya düşük fiyatlı katılım olacak olan fuarlara gırıp, oradakı ögeleri inceleyebilirsin. global olması acısından cogu ıngılızce yazacaktır. daha aksanın gelısemedıgı ıcın konusmaya calısırsan zorlanabılırsın. ( ben fuara gıttıgımde az cok anlastım fakat derdımı cok cok ıyı anlatamadım.)
    -oyle dublajsız altyazılı fılm ızlemekle ıngılızcen gelısmez. fılmın aksıyonuna odaklandıgın ıcın ınan kımse surdan bıraz ing ögreneyım demez.
    -al bi tane rastgele bi meyve suyu, bi tarafı türkçe bi tarafı ingilizce yazar. çevir ing tarafını. içindekiler bölümü olsun, diğer bölüm olsun. oku anlamaya calıs, cevirisini yap sonra dıger tarafa bakarak kontrol et.

    basıt seyler bunlar. aksan olarak konusmanın bol oldugu yerlere gıtmen lazım. canlı yayınlar vs.vs olabilir en basiti. elimden geldıgınce yardımcı olmaya calıstım gerısı senın artık, ben bu gıbı seylerle ıngılızcemı gelıstırdım suanlık ıyı fakat daha da ıyı olması lazım. suan farkettıysen turkce karakterler kullanmıyorum, sebebi bi süre ingilizce klavye kullandıktan sonra tekrar tr klavyesine geçmem. i yerine ı basıp duruyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-57554940B -- 27 Nisan 2020; 15:59:37 >




  • Kelimesiz hiç bir halt olmuyor. Adam 2 satırlık cümle kurar 1 tane bağlacı anlamadıysan oturur kalırsın öyle mi dedi böyle mi diye.
    Süreklilik önemli. 5 dakika bile olsa her gün bakmaya çalış. DH yerine redditte takıl. İngilizce haberleri oku. Bilmediğin kelimeleri çıkart.
    Üniversite seviyesi diye bir şey yok. İngilizceyi düzgün bir üniversite kazanırsan zaten zorla öğreneceksin. İlerletip ilerletmemek sana kalmış.

    Kafadan çeviri olayı şöyle. Mesela nasılsın dedin. Ben düşündüm şuan iyiyim. İyiyim demeliyim. iyi neydi fine. Ben neydi I. To be lazım bir de am. I am fine. Karşındaki şuan senle sonraki cümleyi bile kurmayacak. Çünkü bayıldı sıkıntıdan. Reflex olarak öğreneceksin ve söyleyeceksin. Başlarda kalıp öğrenmek iyi olur bu yüzden.

    Grammer de kelime de öğreneceksin. Sürekli ingilizceye maruz kalman lazım. Bir şeyin hem ingilizcesi hem türkçesi varsa ingilizcesini tercih edeceksin.
    Turist olarak gittiğin yerde anlaşmak için grammer evet önemli değil. Ama arkadaşlık kurayım hele şirketlere sunum yapayım kafasında grammersiz çok acı çekersin. O grammeri öğreneceksin.

    Ama kendine haksızlık etme. Günde 20 saat falan da çalışma. Senin önceliğin üniversite sınavı. Hazırlık üstüne kurs üstüne kendin çalışırsan 1 senede temelin varsa b2'ye kadar kasarsın. Ama üniversite sınavında kötü yaparsan ingilizce seni kurtarmayacak haberin olsun. Okul önemli değil diyenler yalancı, okul çok önemli. 17 yaşıma dönsem hayvan gibi türkçe mat çalışırdım. İyi okul iyi hoca sana çok kapı açıyor hayatta. Yaşadıkça öğrendiklerim bunlar. Tavsiyemi alırsın almazsın sana kalmış.
    Yerinde olsam ingilizce merakım da varsa günde 3-5 kelime(ama zor olanlardan),1-2 phrasal verb ve 1 kısa ders (10 dakikalık) izlerim. Sene sonunda zaten gelişmeyi görünce devamı gelir. Kartopu gibi özellikle orta-yüksek seviyeye kadar. Başlarda çektiğin acı azalarak daha çok şey öğrenmeni kolaylaştırıyor. Mesela tüm ingilizceye 100 diyelim.%10 grammer öğrenmen 5 saatini alacak. Kalan %50sini öğrenmen de 5 saatini alacak. Atıyorum son %20yi öğrenmen 50 saatini alacak belki. Bir süre sonra ilerlemen zorlaşıyor dilde. Ama orta seviyelere gelmek kolay gayet.
    Motivasyonun önemli. Yurtdışında yaşamak istiyorum hedefi farklı, yabancı arkadaş edineyim hedefi farklı. Ama sonuç olarak hepsinde çalışacaksın. Dh gibi yıkıcı eleştirinin olduğu yerlerde çok fazla takılma. Ayrıca youtubeda çok çok iyi videolar ve dersler var. Sadece biraz araştır.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.