Şimdi Ara

CİMER neden var?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biz neden doğrudan cumhurbaşkanlığı ile iletişime geçiyoruz, bu ülkenin adalet kurumları yok mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • İsterseniz adalet kurumlari ile de sorununuzu çözebilirsiniz.
    Fakat her vatandaş hangi mercinin çözüm kaynağı olduğunu bilemeyebilir zaman ve para kaybetmektense masrafsız ve hızlı olan bu çözüm yolu vatandaşlara sunulmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yargıtayla mı iletişime geçmek istiyorsunuz
  • Siyasi çıkar olabilir.
  • Adalet bakanlığının bir iletişim merkezi olmalı, sınav kağıdına itiraz etmek için rektöre gitmek gibi bu, hatta daha fazlası, herşeyin en üst birime bağlanmasını doğru bulmuyorum.
  • babadol kullanıcısına yanıt
    Şu açıdan bak (verdiğin örnekten devam edeyim) Sınav kağıdına itiraz için hocana gittin ve haksız olduğu halde mağduriyetini gidermedi. Sen de mecbur dekana gideceksin. Dekan da gidermezse Rektöre gideceksin... Oysaki en başta rektöre gitsen ve rektör aracılığıyla hocana gitsen bu sefer hocan mecbur mağduriyetini giderecek çünkü arkanda üniversitenin en üst makamı var. CİMER'de de durum bu şekilde. İlgili şikayetin direkt CİMER tarafından muhattaba iletiliyor ve CİMER süreci takip ediyor. Daha önce üniversitenin bir sosyal tesisini şikayet ettim. 4 hafta sonra mail attı CİMER ''mağduriyetiniz devam ediyor mu'' diye
  • Bu olay ama bütün alt kurumları işlevsiz hale getiriyor, tek makama muhtaç kılıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt
    Alakası yok. CİMER usul bilmeyen (ki herkes bilmek zorunda da değil) vatandaşlar açısından kolaylık sağlıyor. Misal ben marmarayda makinist ile tartıştım, kendisi hatalı ve kendisini şikayet edeceğim. Sıradan düz bir türk vatandaşı olarak gider belediyeyi arar şikayet ederim. Onlar da bana ''efendim marmaray TCDD'ye bağlı orayı aramalısınız'' diye yönlendirecek. TCDD'yi aradığımda onlar da ''şu büromuza gidip şikayet formu yazıp imzalayınız'' diye pinpon topu gibi şutlayacaklar. Oysaki usul bilen vatandaş direkt o kimseyi aramadan TCDD'ye ait o büroya gider ve şikayet formunu yazar. İşte CİMER bu yükten kurtarıyor vatandaşı. Sen direkt oraya yaz, onlar gerekli mercilere gönderiyor. Eğer ki ben o büroya şikayet formu yazmak için gitsem ve bana ''efendim artık buraya yazmıyorsunuz cimer'e yazıyorsunuz'' dese işte o zaman haklısınız. Bu Kurum alt kurumları işlevsiz bırakıyor demektir ancak böyle bir durum yok. İster oraya gider dilekçemi yazarım istersem evimde oturduğum yerde cimere yazarım onlar direkt iletirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 17 Mayıs 2020; 23:4:41 >
  • Bu yazdıklarınız adalet kurumlarının yani yürütmenin, cumhurbaşkanlığına yani yasamaya bağlandığını değiştirmiyor, gayet tabi bu iş için özel bir sistem oluşturulabilirdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt
    vov hocam şu an hukuku katlettiniz. Siz sanırım hukuk okumuyorsunuz/okumadınız veya henüz 1.sınıfsınız. Cumhurbaşkanlığı yasama değil. Yasama organı TBMM'dir. Bu yetki ve işlev aslidir, devredilemez. Cumhurbaşkanlığı yürütme organıdır.
  • Hukukla alakam yok, bol keseden de atmışım, düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.